АКТУЕЛНО

Јелена АРСЕНОВИЋ: Комунални пендреци


Министар Вербић је недавно констатовао да је у Србији 10.000 просветних радника вишак. Многи су ову најаву доживели као директну претњу отказима непослушним наставницима, актерима најдужег штрајка у историји српског образовања.

Готово у исто време јавност је обавештена да следе нова запошљавања и то чак 1,000 радника! Где? У ком сектору? Негде се отвара производни погон? Разрадиле оне Мерцедесове шасије? Отвара се српска Силицијумска долина? Пољопривредни комбинати оживљавају производњу? Биће и наших јабука за руско тржиште?

Beograd; protest; prosvetari; studenti; sskolstvo; Protest prosvetnih radnika i unije sindikata ispred Narodne Skupsstine Srbije

Ништа од тога. Број од 1.000 радних места односи се на пријем нових комуналних полицајаца у Београду?!

Просветни радници вишак, али нам фале комунални полицајци! Они што када се не шврћкају по улицама у необавезном ћаскању с колегом, воле да утерују неплатише градског превоза. Да им каче лисице, да их обарају силом на бетон, као да су најгори криминалци. Такви нам фале, али су професори вишак! И то у држави у којој многа одељења имају 30 и више ђака, иако је европски стандард 25 ученика. Али чему се ишчуђавати накарадном систему вредности? Партији која здушно стаје у одбрану министара с лажним дипломама стало је до образовања као до лањског снега.

Не само што ћемо добити нове „плавце“ у престоници, већ измене закона предвиђају да се комунална полиција уведе и у свим општинама широм Србијице.

А да ли тачно знате шта је њихова надлежност? Шта ће радити тај комунални полицајац за 56.000 динара плате, чак 16.000 више од наставничке плате и 13.000 више од суме коју на крају месеца добије онај „обичан“ чувар реда што јури разбојнике, дилере и убице!

Јелена Арсеновић

Јелена Арсеновић

Да, управо тако! Боље су плаћени, а да заправо и не знате чиме се конкретно баве, осим када не бију „слепе путнике“ из градског превоза. Ако вам се излије шахта или вам се млади бунтовник потпише на свеже окреченој фасади, прво треба њих да позовете. Али како да стигну када их у Београду има тек 311, а годишње приме 40.000 позива грађана са захтевом за интервенцију? Тако се бар жалио њихов шеф, док покушава да оправда 1.000 нових сарадника.

Проста рачуница (а она се учи у оној истој школи где би да укину професоре) каже да је то свега 129 позива годишње по полицајцу. У просеку, дакле, комунални полицајац није у стању да одради ниједну интервенцију дневно!

И када одете код њих, често ће вам рећи да нису надлежни. Ко је био на Каленић пијаци могао је да се увери да је београдска тржница на отвореном претворена у бувљак старих ствари. Поред зелене салате и младих ротквица продају се старе ципеле и изношене фармерице. Када се жалите пијачној управи, они вас упуте у Комуналну полицију. Тамо се тек чуде идеји да им се уопште обратите јер то није њихова надлежност! Кажу да реагују само на јавним просторима. Рецимо, када би се онај са старим стварима са пијачне тезге преселио на тротоар, тада би наступио друг комунални полицајац. У закону, међутим, пише да су надлежни и за одржавања „комуналних објеката, пијаца, гробаља, паркова, зелених и других јавних површина, јавне расвете, стамбених и других објеката“.

Да се не заваравамо и не ловимо их у раскораку с надлежностима. Овде је просто реч о још једном ухлебљењу напредњачких ботова и непотребном трошку државне касе.

Лако ће Вучић са професорима, тамо су запослене углавном жене и углавном фине, али како са армијом агресивних партијских чланова и њихових фамилија који подршку вођи и партији не дају за џабе. А за профил просечног напредњачког бота комунална полиција је сасвим по мери. Мало униформа, мало физичке силе, а ту је и платица и слободног времена да се по интернет форумима испише још која ступидна порука подршке вођи. И за то ће да капне.

 

29. 03. 2015. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

8 replies »

 1. 16.10.2014.sam Ja od istog siledzije prosao isto.Imate snimak na netu:“Komunalci gori od ustasa!“Problem sto sam fotografijao u Knez Mihailovoj u Beogradu i nisam hteo da komunalcima Platisi i Mladenovicu dam fotoaparat jer je to moje osnovno ljudsko pravo zagarantovano svim medjunarodnim aktima.Doslo je jos 8 zlikovaca i krsitelja ljudskih prava.I jos su mi podneli krivicnu prijavu.Zbog istih zlocina i krsenja ljudskih prava se vecina rukovodilaca MUP=a Srbije nalazi u zatvorima od CZ-a do holandije.I jos uvek radi u policiji.A imao je bar 4 incidenta sto se zna.Ne daju ovi na vlasti da se o njima pise na ointernetu ali istina sxe nemoze sakriti i svio zlikovci kad tad odgovaraju.Jedino se u Srbiji krsitelj ljudskih prava zove “komunalni policajac“.A vi novinari umesto sto se kurvate sa vlascu dodjite 10.03.2016. u 09.30 u kabinet broj 219-a u prizemlju da prisusvujete krivicnom postupku protiv mene i saslusanju ovog krsitelja ljudskih prava a prijava protiv mene fotografa i slobodnog novinara.Pa da cujete Ko drzi Knez Mihailovu?Kome se placa reket i ostalo.Rade S.O.S. 820044.16.10.2014.Komunalni policajci Mladenovic i Platisa A.A. pisu iako je samo stajao u Knez Mihailovoj i nista nije radi sto vidite sa snimka verovatno im se nesvidja vera ili boja koze.A pre toga su prosli pored vise objekata sa diozvolom od\1m2 a u praksi 20m2 na sred Knez Mihailove.Kome placaju reket ti sto to drze?

  Свиђа ми се

 2. Da li jemoguće da je jedini problem srbije Komunalna policija. „Živela“ neuka i neprosvećena Srbija i rukovodstvo koje svu svoju nesposobnost kanališe na komunalnu policiju koja je sigaran sam jedina služba u koju se nije uvukao kriminal i koja ne igra kako uigrani kriminalni orkestar svira pa valjda zato o smeta. Da li je dokazano da je i jedan komunalni policajac prekoračio svoje ovlašćenje i da li je neki komunalni policajac odgovarao za isto „NE“. Dokle će se svako ko pokuša da zavede kakav takav red u srbiji smatrati nepotrebnim. Znam da neukoj Srbiji odgovara da se ne plaća javni prevoz, da se parkira gde se stigne, da turbo folk kafici u centru grada rade non-stop, da niko ne plaća porez i švercuje gde god stigne… i sad kada neko pokušava da to promeni treba ga žigosati. Sreća je da je udeo neuke Srbije daleko manji od one druge ali ona druga radi i nema vremena za „botovanja“ za spin doktore i dr. Samo napred „komunalci“.

  Свиђа ми се

 3. ovi nazovi komunalci prave tolike probleme da će izavati kolektivni revolt da ne kažem šta drugo pa će se mnogi pripupitati dali je stvarno normalno da te neki pajaci privode zbog karte i pretresaju, ej pameti. Ta gradska odluka je u suprotnosti sa samim Zakonom o prekršajima, a ponašanje ovih komunjaraca tek će dovesti do problema. Ej ovaj naro ima samo da ide peške koliko su se ovi uzbahatili, a oni sami i njihovi šefovi rade što šta, ali ih zasada niko ne pretresa i ne kažnjava. Šta će nam ovi imamo mi policiju, a ove da čiste smeće, parkove, da održavaju red na pijaci železničkoj i autobuskoj stanici, stajalištima autobusa, na trotoarima, baštama kafana i drugih objekata i mnogo toga ne vidimo se od prljavštine ali ne samo smeća oko nas. Bre dosta šerifovanja imate li vi ikakve pameti ili čekate da se nešto desi da se setite da je totrebalo i moglo i moralo i drugačije.Hvala na prostoru. Ja da kažem a vi terajte i dalje ako hoćete, možda vam i uspe.

  Свиђа ми се

 4. Није спорно што просветари траже веће плате, али исто тако треба да траже да се престане са заглупљивањем наше деце са школским програмом који од наше деце прави зомбирану масу без идентитета. За вишак просветара сами су криви, јер и они пропагирају смрт у виду хомоксексуализма, уче децу блуду и разврату, уместо породичним вредностима и рађању деце. Комунална полиција је чиста страначка полиција, која се једино тако и запошљава у зависно ко држи коју општину.

  Свиђа ми се

 5. Pitam se, ko je primio toliki broj nepotrebnih prosvetara? Kako se došlo do tolikog
  viška ili iz rukava ministra? Jedina profesija koja ne trči za velikom platom, već iz
  ljubavi, naravno trebaju i pristojno da se nagrade. Da im do velike plate i velike
  razne beneficije oni bi se bavili politikom.

  Свиђа ми се

 6. Комунална полиција је полиција Новог светског поретка. Њена права задужења се веома добро виде већ сада: заштита компанија и корпорација. Они ће нас спречавати да дођемо до извора са водом и остварујемо право на живот. Њихово понашање није случајно – ради се нормализацији геноцидалног Новог светског поретка.

  Свиђа ми се

  • у потпуности се слажем са Биљаном,
   исто тако, мислим да је последњи маркетиншки трик, око отимице
   детета, монтиран, а биће још таквих спотова, због оправдања
   повећавања броја уличних редара.

   Свиђа ми се