Љиљана Јовановић

СКАНДАЛ: ГМО гигант МОНСАНТО захтева за Светска здравствена организација повуче извештај 17 научника да пестицид Roundup изазива рак!


МОНСАНТО ТРАЖИ ОД СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ДА ПОВУЧЕ ИЗЈАВУ О ВЕЗИ СА РАКОМ – Да ли ће Светска здравствена организација (WHO) да изврши измене?

Само неколико дана након што је Међународна агенција за истраживање рака (IARC – World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer) која је део Светске здравствене организације (WHO), објавила извештај у којем је дата веза између Монсантовог Roundup-а и рака, ГМО гигант МОНСАНТО већ захтева да Агенција “повуче” извештај, који смо на СРБском ФБРепортеру већ објавили у тексту – ЕКСКЛУЗИВНО: 17 НАУЧНИКА ПРОГОВОРИЛО – МОНСАНТОВ Roundup ИЗАЗИВА РАК.

29. 03. 2015. infowars.com, за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

monsanto trazi da povuku studiju o roundup-u cancerАутор: ЕНТОНИ ГУЧАРДИ (ANTHONY GUCCIARDI) /INFOWARS.COM
25. март 2015.

Монсантов хербицид Roundup, – најкоришћенији и најпродаванији хербцид у САД, и у светским размерама хербицид је за уништење корова, обележен је као вероватно канцерогени, од стране (IARC) Међународне Агенције за истраживање рака. Монсанто се побунио против ове процене.

Као што је објавио The Lancet:

“У марту 2015., 17 стручњака из 11 земаља су се састали у Интернационалној Агенцији за истраживање рака (IARC у Лиону, Француска), да утврде канцерогеност органофосфатских пестицида: Тетрахлорвинфоса (tetrachlorvinphos), Паратиона (parathion) Малатиона (malathion), Диазинона (diazinon) и Глифосата (glyphosate) (види табелу). Ови резултати ће бити објављени у 112. тому у Монографији IARC.“

tabela engleskitabela srbski
Уместо одлуке да производ учини сигурнијим, или бар да објави релевантно мишљење научника да је Roundup, “вероватно канцерогени (изазивач рака) код људи” Монсанто је довео у питање извештај.
“Ми доводимо у питање квалитет извештаја”, изјавио је у интервјуу подпредседник за светске послове Монсанта, Фил Милер. “СЗО (WHO) мора нешто да објасни” .

Ја мислим да Монсанто мора нешто да објасни. И још многи научни експерти широм света.

“Има велики број објављених независних радова који јасно указују да глифосат може да изазове рак и раст тумора”- рекао је Дејв Шуберт (Dave Shubert) из лабораторије за ћелијску неуробиологију, из Салковог Института за биолошке студије у Ла Џола (La Jolla), у Калифорнији. Ово средство мора бити забрањено.“


Многобројне студије су у прошлости објавиле оно што се данас у свету све више прихвата, глифосат – главни састојак RoundUp, нас убија у потпуности. Шта више, он изазива штету у много мањим (количинама) концентрацијама, него што пољопривредници користе као пестициде, за прскање као заштиту у производњи ГМО организама.

Са већ постојећом, основом која показује прстом на опасност од RoundUp-а, као и многи савремени радови, из СЗО (WHO) аутор сматра да треба наћи бољи начин да се заустави раст корова.

Додатни извори: Фото кредит: Noa Berger, Blumberg
SFGate.com
Текст је оригинално постављен у “Natural Society”.

——-

РЕФЕРЕНЦЕ:

naslovna

СРБски ФБРепортер – ЕКСКЛУЗИВНО: 17 НАУЧНИКА ПРОГОВОРИЛО – МОНСАНТОВ Roundup ИЗАЗИВА РАК

http://www.theguardian.com/environment/2015/mar/21/roundup-cancer-who-glyphosate-
http://naturalsociety.com/17-scientists-speak-out-monsantos-roundup-is-causing-cancer/
http://www.usnews.com/news/business/articles/2015/03/20/popular-weed-killer-deemed-probable-carcinogen-by-un
http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(15)70134-8/fulltext
http://in.reuters.com/article/2015/03/24/monsanto-herbicide-idINL2N0WP0UM20150324
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24434723
http://naturalsociety.com/study-confirms-roundup-chemicals-lethal-small-doses/
http://www.sfgate.com/business/article/Prop-37-genetically-altered-food-fight-3802436.php#photo-3350248
http://naturalsociety.com/monsanto-asks-world-health-organization-to-retract-cancer-link/

STOP+Monsanto

 

3 replies »

 1. Поздрав. Знам да ћете Ви редакцијо објавити овај текст.

  „Svuda ista priča. Pošto je dijete oštećeno vakcinom, država odmah gubi svako interesovanje za njega, roditeljima predstoji da ga sami liječe, obično veoma komplikovano i skupo.
  ______________________

  „Dijete je rođeno potpuno zdravo, i do 2,5 godine djevojčica nije imala nikakvi oboljenja. Međutim, odjednom je iznenada počela da radi haotične pokrete rukama i bukvalno za nekoliko nedjelja prestala da hoda. Dijete su poveli na medicinsko ispitivanje u Moskvu, tamo je mala Ksenija pala u komu … Šest mjeseci kasnije, devojčici je dijagnostikovana – epilepsija. Moskovski doktori su rekli da djevojčica neće dugo živjeti i odustali su od liječenja. Međutim, kasnije se ispostavilo, da su Rusi pomiješali krv djevojčice i donijeli pogrešnu presudu.

  Prema španskim stručnjacima, Ksenija Kovaljeva ima teški oblik sindroma Koževnikov-Rasmussena. Ova bolest prouzrokovana vakcinacijom protiv malih boginja, ne liječi se pilulama i injekcijama. Da bi djevojca mogla normalno da živi, njoj je neophodno da se ugradi neurostimulator koji će blokirati napade. Ova operacija košta 41.000 evra, porodica taj novac nema, i sada se novac za liječenje djevojčice sakuplja širom zemlje.“

  Izvor:

  http://www.1obl.ru/news/zdorove/sobirayut-dengi-na-operatsiyu-po-vzhivleniyu-neyrostimulyatora-4-letney-devochke/

  Свиђа ми се

 2. Врло битно. Како нас убијају ММР вакцином која је генетски модификована са хуманим рекомбинантним албумином и повезана са аутизмом и болести лудих крава..
  Док за политичаре и елиту постоји чиста вакцина.
  Врло битно, преведите и објавите.
  „MMR vaccine contains recombinant HUMAN albumin“

  http://www.naturalnews.com/049144_mmr_vaccine_recombinant_human_albumin_mad_cow.html

  Свиђа ми се

  • Hvala na inofrmaciji. Biće prevedeno..
   Vrl oje bitno imati što više argumenata, kada se kvislinzi pridruže eu-diktatorima i potomcima konjokradica, u nametanju vakcine..

   Свиђа ми се