АКТУЕЛНО

ЕВО ШТА СУ ПОТПИСАЛИ И ОБАВЕЗАЛИ СРБИЈУ: Војска НАТО може да шпарта Србијом – Приступ војним објектима и посебан имунитет


БОМБА СА ПОРУКОМ 1999.

БОМБА СА ПОРУКОМ 1999.

– Ово је најдаљи корак који ће Србија учинити ка НАТО – поручио је Дачић.
ФБР КОМЕНТАР: Ово је корак у АМБИС и ЖИВО БЛАТО ЗЛА! Ово је исто као да је Дачић лично довео бомбардере НАТО да нас опет бомбардују! Овим је целу Србију Дачић ставио под НАТО ЧИЗМУ, ОБВЕЗАО се да ће УБИЦЕ пустити да СЛОБОДНО ШЕТАЈУ целом Србијом, раде шта хоће, а да по нашим законима не могу одговарати! То се правилно назива ВЕЛЕИЗДАЈА и КАПИТУЛАЦИЈА!

* НАРОДНИ ПРОГЛАС (18. март 2015): ПРОТИВ КАПИТУЛАЦИЈЕ

dacic-nato
НАТО војници убудуће би требало да имају слободан транзит кроз Србију, да користе нашу војну инфраструктуру и буду „заштићени“ посебним статусом док бораве на нашој територији.

Ово је само једна од ставки на које се Србија обавезала Индивидуалним партнерским акционим планом (ИПАП), чије су ступање на снагу у среду у Бриселу озваничили шеф дипломатије и министар одбране Ивица Дачић и Братислав Гашић.

ИПАП, између осталог, подразумева потписивање тзв. СОФА споразума (који већ имамо са САД) са чланицама НАТО, а којим се регулише прелазак границе и ниво имунитета за припаднике Алијансе док пролазе кроз Србију или бораве у њој, као и приступ војним објектима.

pol-Srbija-i-NATO_N_620x0

Србија се, такође, обавезала и да регионални центар за обуку „Југ“, код Бујановца, буде отворен за све земље чланице Партнерства за мир и НАТО, да постепено усклађује своје прописе у области одбране са ЕУ, уништава вишкове наоружања.

Посебно је интригантна обавезна ставка о сарадњи са НАТО на пољу јавне дипломатије, али то, како тврде наши саговорници, не значи да Србија треба „слепо“ да следи НАТО војну доктрину, акције и спољну и безбедносну политику, већ да сарађује на подизању свести о НАТО стандардима, активностима у оквиру Партнерства за мир и промоцији регионалне стабилности.

Према министру Дачићу, подизање сарадње са НАТО на највиши политички ниво ни на који начин не обавезује Србију да постане чланица, нити доводи у питање нашу војну неутралност:

– Ово је најдаљи корак који ће Србија учинити ка НАТО – поручио је Дачић.

Да је учешће у ПзМ оптималан оквир за остваривање безбедносних циљева и унапређење одбрамбених капацитета Србије, уз задржавање војне неутралности, поручује за „Новости“ и министар Гашић:

– ИПАП представља највиши степен сарадње са партнерском државом која није опредељена за чланство у НАТО. Развијамо сарадњу са Алијансом у оквиру ПзМ и тиме доприносимо достизању интероперабилности у Војсци Србије, изградњи војних капацитета за допринос међународном миру и стабилности.

Ни за војног аналитичара Александра Радића обавезе из ИПАП нису спорне. Он каже да није спорна чак ни она обавеза да се НАТО војницима обезбеде слободно кретање и специјалан статус:

– У тим споразумима нема никакве мистерије и они служе да се упросте царинске и граничне процедуре, као и услови транзита кроз Србију, када, рецимо, страни војници долазе овамо на заједничку војну вежбу или неким другим поводом. Када с неком државом потпишемо овакав споразум, онда истоветна права имају и наши војници у тој земљи.

МОСКВА НЕЋЕ РЕАГОВАТИ

Александра Јоксимовић, директор Центра за спољну политику, каже за „Новости“ да тачке из ИПАП-а не угрожавају наше војне и одбрамбене позиције, нити доводе у питање сарадњу са другим државама, укључујући Русију:

– Не видим зашто би ово изазвало икакве посебне реакције Москве. Уосталом, за септембар је заказана заједничка српско-руска војна вежба. По мени, није проблем ни обавеза сарадње у јавној дипломатији, јер то подразумева видљивост одређених заједничких акција, не борбених, већ у спасавању људи и у елементарним непогодама.

ПРИВАТИЗАЦИЈА!?

У ИПАП-у се Србија обавезује и на јачу демократску контролу оружаних снага и обавештајних служби, али и на окончање реструктурирања фирми у државном власништву и завршетак приватизације. Такође, у оквиру енергетске стабилности, обавезали смо се на усклађивање тржишта гаса са директивама ЕУ.

——

nkpj_ubslv

ПЛАКАТИ – АРХИВА

ПОДСЕЋАМО

„НАТО агресија трајала је од 24. марта до 10. јуна 1999. године и део је косовског рата 1996-1999. То је било друго велико деловање војних снага НАТО, након бомбардовања босанских Срба у операцији „Намерна сила 1995″.

Београду са запада стижу „препоруке“ да игнорише војну параду 9. маја у Москви

ПРЕДСЕДНИК Томислав Николић присуствоваће војној паради 9. маја у Москви, упркос „препорукама“ појединих западних кругова да тог дана не буде на свечаној бини. Ипак, нема сумње да ће до обележавања Дана победе расти притисак да наши званичници не иду у Москву.

Логика појединаца у Бриселу је да би Николић својим одсуством „доказао“ да је учлањење у ЕУ и прикључивање њеној спољној политици стварни приоритет Србије. А то посебно добија на тежини у јеку украјинске кризе и оживљаваља новог хладног рата.

Прва јавна „сугестија“ тог типа стигла је од Едварда Кукана, шефа делагације Европског парламента за Србију који је оценио да Томислав Николић не би требало да присуствује паради и да га нико „неће кривити“ уколико само посети споменик погинулим војницима, као што ће то урадити поједини европски званичници.

– Председник констатује да је непристојно давати савете некоме ко савет није ни тражио. Никада се није десило да је председник Николић или било који политичар из Србије делио савете председнику његове државе где треба да буде и шта треба да ради или не. Господин Кукан узалуд врши притисак на председника да донесе одлуку која није у интересу грађана Србије – саопштила је у петак Служба за сарадњу са медијима председника, поводом Куканове изјаве.

Мишљење велике већине грађана, додаје се, јесте да наша земља треба да негује најбоље односе са свима, па и са Руском Федерацијом, а „председник недвосмислено заступа то мишљење и нико то неће успети да промени, па ни господин Кукан“.

Војна парада 2014. МОСКВА

Војна парада 2014. МОСКВА

——-

ПОВЕЗАНО:
* АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ 2: „РАШЧЛАЊИВАЊЕ ИПАП-а НА ИЗДАЈНИЧКЕ СЕГМЕНТЕ“, М. Новаковић
* АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ 1: „СОФА ВЕРСУС ИПАП“, М. Новаковић
* „СОФА“: ДОКУМЕНТОВАНА ВЕЛЕИЗДАЈА СРПСКОГ РЕЖИМА (Орвелијански превод)
* Документи: Индивидуални акциони план партнерства између Србије и НАТО
* „Чвршће везе Србије са НАТО“: Ко подноси „захтеве за пријем“ у име србског народа?
* Под окупацијом и у власти НАТО (ЕУ) – како смо „реформисали“ и „модернизовали“ систем одбране и војску. Растурање моћне и традиционалне војне структуре (4)
* Горан Јевтовић: Под окупацијом и у власти НАТО (ЕУ) – како смо „реформисали“ и „модернизовали“ систем одбране и војску (3) – Противуставна смена начелника Генералштаба
* Горан Јевтовић: Под окупацијом и у власти НАТО (ЕУ) – како смо „реформисали“ и „модернизовали“ систем одбране и војску (2) – Судбина Косметског одреда
* Горан Јевтовић: Под окупацијом и у власти НАТО (ЕУ) – како смо „реформисали“ и „модернизовали“ систем одбране и војску (1)

21. 03. 2015. НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

14 replies »

 1. Исправка:
  Ика написа овде да је Вук Драшковић потписао војни споразум САД – Р. Србија. Тачно је да је Вук Драшковић у својству министра спољних послова припремио с представницима САД тај споразум, али га није он потписао. У име Владе Републике Србије тај споразум је потписао тадашњи председник Републике Борис ТАДИЋ у Вашингтону 7. септембра 2006. год.
  Стране потписнице- Влада Р. Србије и Влада САД су се тим споразумом обавезале да потпуно поштују суверенитете обе стране потписнице.
  Народна скупштина је тај споразум усвојила као закон (чини ми се 2009.)

  Свиђа ми се

 2. narod je sam sebi najveći neprijatelj i izdajnik eto toliko o srbima u srbiji.šute ko p znači dobro im je.a videće kad im nato vojska bude marsirala po srbiji i sijala bolestine i ostalo bez opaljenog metka ulaze

  Свиђа ми се

 3. Sve mogu da podnesem i besposlicu i besparicu ali ova ponizenja iz dana u dan vise ne.Ako napustim zemlju osecam se kao izdajnik kako ziveti sa tim???prepustiti se NIKADA ponos i dostojanstvo mi ne dopustaju,radije cu u casnu smrt nego se poniziti i postati robom.

  Свиђа ми се

 4. Potpisivanjem Kumanovskog Sprazuma, Drzava Srbija je OTISLA sa svoje teritorije, i kao porazena, trpi izivljavanje pobednika nad sobom, oa i slobodno kretanje Pobednicke voske po Srbiji. Onda je Vuk Draskovic, kao Ministar spoljnih poslova potpisao dokumenat, kojim je dozvoljeno NATO vojsci da se krece kroz Srbiju BEZ da trazi ikakavu saglasnost, moze da radi sta hoce (da nikome ne odgovara), i sve drugo za sta sada biva optuzena aktuelna vlast.
  Sedi krivo, al’ govori pravo!

  Свиђа ми се

 5. 25 марта 1941 године југословенска влада је потписала пакт са Хитлером по којем је немачка војска могла мирно да пролази кроз Југославију, да ратује против Грчке и убија братски грчки народ. После два дана, 27 марта, Срби су се побунили овом издајничком неделу и срушили ову издајничку владу.
  Хоћемо ли ми допустити да НАТО пролази кроз нашу земљу и ратује против Русије или неке друге пријатељске земље?
  Влада коју имамо већ је безброј пута доказала да је непријатељ Србског народа и његове државе. Ова влада је противуставна и издајничка јер ”По делима њиховијем познаћете их”.
  Како је могла ова влада да сво ово зло и ову штету учини? Могла је зато што не одговарамо на њихово зло и ништа не предузимамо. Онда се ова влада осилила и обезобразила до злочинства.
  Решење је у што бржој смени ове владе и избором једне нове и боље од ове. Морамо делати одмах и у то укључити све родове нашег народа јер ово је борба за живот и опстанак Србског Народа.

  Свиђа ми се

 6. DANAS, 21.03. СВИ У 13:00 h, u Nemanjinoj 11, ДА ПОКРЕНЕМО БУНУ! NE u NATO, ponesite parole sa:“AKO HOĆETE U NATO – JBM VAM SVE ZATO!“+ БЛЕРОВА ВЛАДА ГУБИ КОМПАС! Да обавестимо јавност да су почела полицијска шиканирања наших сабораца широм Србије. Посете кућама, позивања у станице полиције, испитивања, индиректне поруке застрашивања члановима породица нашег руководства и наших чланова. „AKO HOĆETE U NATO – JBM VAM SVE ZATO!“+

  Свиђа ми се

 7. To je PISMENA KAPITULACIJA SRBIJE, sa pecatom i bez ijednog islaljenog metka, za koju su potpisnici (u ime nepitanog naroda), izdajnici – dobili licno najmanje 50 miliona $$$$!
  A ti narode cuti – kada vam nasilno budu mobilizovali SINOVE, da idu da pucaju na Ruse = i postanu zivo TOPOVSKO MESO!!!++++

  Свиђа ми се