АКТУЕЛНО

АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ 1: „СОФА ВЕРСУС ИПАП“, М. Новаковић


…Вероватно је сувишно напоменути да- овакво „политички проституисано“ подаништво ратно-злочиначкој војној алијанси која је 1999 бесомучно водила тромесечни илегални рат против наше отаџбине, чији ратне ожиљци су и данас видљиви широм Србије- нас неумитно сврстава у непријатељски табор према братској руској нацији. Успостављање војног НАТО присуства на територији Србије, које ће у склопу агресивне НАТО стратегије према Руској Федерацији, евентуално ставити и саму Србију на листу руских дезигнираних циљева за војну одмазду (у случају војне конфронтације између НАТО и РФ).

Развој догађаја у Украјини (и региону) нам јасно указује да је такав сценарио врло могућ. Ако свему томе додамо очигледне напоре Вучићевог режима да антагонише и свесно погорша односе Москве и Београда, а све по налогу Вашингтона и Брисела- онда се неумитно стварају услови да се Србија, по први пут у својој историји, нађе на погрешној страни, готово неумитног глобалног сукоба између „добра и зла“- у улози „најамника Западне империје зла“….

***

АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ 1: „СОФА ВЕРСУС ИПАП“, М. Новаковић

14 март 2015, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

izdaja do koske

Почетком 1999 Србији је упућен, од стране водећих Западних чланица НАТО алијансе, „Рамбује ултиматум“- сличан аустроугарском ултиматуму из 1914, који је резултирао у аустроугарски геноцид над србским народом, и одвео свет у један од насуровијих глобалних сукоба. Слично аустроугарском, НАТО ултиматум испостављен србској делегацији у Рамбујеу, у Француској, је био „дизајниран“ тако- да испостављањам неприхватљивих услова, за било коју независну нацију, ту нацију увуче у неравноправни рат.

Једна од најнеприхватљивијих ставки „Рамбује ултиматума“ је била- да Србија (тадашња СР Југославија) мора да омогући НАТО трупама „дефакто“ физичку војну окупацију целе своје територије. И потом се „десио“ ЦИА режирани масакр над наводним „албанским цивилима“ у косовском селу Рачак, који је послужио за формални почетак илегалног НАТО бомбардовања наше отаџбине.

Ја сам у јуну 2011 урадио детаљну анализу (издајничког) споразума „СОФА“ (проширена и дорађена верзија те анализе је доступна у мојој књизи „ПроЗападни Злочин, IV проширено издање, у издању Лулу.инц, 2014, странице 235-250), потписаног 2006 у Вашингтону између бившег председника Србије Бориса Тадића и америчке државне секретарке Кондолизе Рајс. Тим споразумом је теоретски и „легалистички“ омогућено да оружане снаге САД (и њихови партнери) добију неограничени физички приступ целој територији Србије, њеним цивилним и војним инсталацијама, практично без икакве накнаде, и оно што је било најскандолозније пун (дипломатски) имунитет у случају да припадници армије САД или њихови НАТО партнери, на територији Србије учине било какво кривично дело. Ставке тог споразума су се односиле чак и на НАТО цивилне контракторе из суседних балканских земаља, и широм света.

Ако и то није било довољно, СОФА споразум је омогућио неометано и неконтролисано кретање наоружаних америчких војника и њихове војне технике широм Србије. Чак је посебна ставка тог споразума, дозвољавала „окупаторским војницима“ да могу да користе оружје „за самоодбрану“, и обавезивала србске полицијске и војне органе да им у таквим случајевима пруже пуну (ватрену?) подршку…

…Све ово је било важно напоменути- јер пре пар месеци (20 децембар 2014- 15 јануар 2015), између Србије и НАТО алијансе, ратификовани ИПАП (Индивидуални Акциони План Партнерства) споразум, се управо позива на СОФА документ. Увидом у ИПАП споразум ћемо лако сазнати, да одредбе тог документа „дефакто“ легализују физичку окупацију Србије од стране НАТО трупа- дакле оно што је СОФА дефинисала теоретски, овај најновији издајнички споразум између Вучићеве владе и НАТО команде, омогућује у пракси…

Оно што је такође важно напоменути- према изјавама НАТО званичника, Вучићев режим је добровољно и самоиницијативно потписао ИПАП. Шта више Србија се својевољно определила за највиши могући степен сарадње са НАТО алијансом, што практично значи „неформално чланство“ у оквиру ове агресивне алијансе (која је 1999 починила стравичне злочине над нашим народом, и економски и еколошки опустошила нашу државу)…

НАТО извори, са којима су разговарали новинари „Новости“ прецизирају да је овакав највиши степен војне сарадње између НАТО и Србије остварен по захтеву Београда, и да је и досада Србија доказивала у пракси своју лојалност НАТО-у својом „хипер-активношћу“ у неким међународним мисијама.

„Била је активнија чак и од неких НАТО чланица“, дословце наводе ови извори. У овом случају је тешко избећи епско поређење између „Турчина (НАТО) коме је рука крвава до лаката, а Потурици (Србији) до рамена“.

Очигледно, да у својој параноидној намери да Србију „уведе“ у ЕУ- чак и ако нам Брисел шаље неумољиве сигнале (својим бесконачним списком понижавајућих услова за „пријем“) да нас у стварности не жели, или да нас бар не жели као целовиту територију и независну нацију- Вучићев режим вуче потезе који су у тотално супротни расположењу и интересу грађана Србије, од којих се 75% оштро противи уласку у НАТО, као и потезе који су очигледно у директној супротности са војном неутралношћу, коју је Народна скупштина Србије прогласила 2007.

Упркос празној и „политикантској“ реторици Београда (али и Брисела) да чланство у ЕУ, не подразумева чланство у НАТО, садржај ИПАП споразума управо доказује супротно. Овај документ садржи више одредби о усклађивању „стандарда“ између наше земље и ЕУ, него између Србије и НАТО. Такође досадашња пракса пријема свих других балканских и источно-европских чланица у Евроунију, недвосмислено доказује да је НАТО чланство „дефакто“ мандаторно. Све ово указује на непоштене и прљаве намере према нашој нацији, не само од стране политички некомпетентног србског режима, већ и од стране цивилне и војне „бриселске администрације“…

Вероватно је сувишно напоменути да- овакво „политички проституисано“ подаништво ратно-злочиначкој војној алијанси која је 1999 бесомучно водила тромесечни илегални рат против наше отаџбине, чији ратне ожиљци су и данас видљиви широм Србије- нас неумитно сврстава у непријатељски табор према братској руској нацији. Успостављање војног НАТО присуства на територији Србије, које ће у склопу агресивне НАТО стратегије према Руској Федерацији, евентуално ставити и саму Србију на листу руских дезигнираних циљева за војну одмазду (у случају војне конфронтације између НАТО и РФ).

Развој догађаја у Украјини (и региону) нам јасно указује да је такав сценарио врло могућ. Ако свему томе додамо очигледне напоре Вучићевог режима да антагонише и свесно погорша односе Москве и Београда, а све по налогу Вашингтона и Брисела- онда се неумитно стварају услови да се Србија, по први пут у својој историји, нађе на погрешној страни, готово неумитног глобалног сукоба између „добра и зла“- у улози „најамника Западне империје зла“….

 

…У следећем наставку: АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ 2: „РАШЧЛАЊИВАЊЕ ИПАП-а НА ИЗДАЈНИЧКЕ СЕГМЕНТЕ“, М. Новаковић

 

АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ 2: „РАШЧЛАЊИВАЊЕ ИПАП-а НА ИЗДАЈНИЧКЕ СЕГМЕНТЕ“, М. Новаковић

ИНКЛУЖЕН ОВ Д РОМА ЕНД ЛАВ ФОР НАТОКоја је позадина оваке политизације „ромског питања“ од стране НАТО војне алијансе. Да ли је руски научник мр Пјотр Искендеров био у праву, када је пре неколико година предвидео да ће евроатлантисти кроз процесе регионализације Србије, и процесе масовног протеривања Рома из ЕУ у Србију, створити услове за стварање „ромске државе“ у срцу Србије. Збиља су чудни мотиви ИПАП споразума да у овом документу посвети скоро читаво поглавље „политичкој инклузији Рома“.

——————-

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.mfa.gov.rs/sr/images/ipap/ipap.pdf

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0.393.html:521643-%D0%A7%D0%B2%D1%80%D1%88%D1%9B%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%9E

http://www.novinar.de/2010/08/21/nato-%E2%80%9Ebaza%E2%80%9C-u-beogradu-gratis-smestena-u-ministarstvo-odbrane.html

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=72216&Britanski-ambasador%3A-Srbija-ucinila-prvi-zvanicni-korak-na-putu-ka-clanstvu-u-NATO#.VQGLYnzF_9w

http://www.mfa.rs/sr/index.php/component/ambasade/163–/163—–?lang=lat

http://srbin.info/2015/03/03/srbija-se-vezuje-za-nato/

3 replies »

  1. У ПИТАЊУ ЈЕ НА ЖАЛОСТ ОНА шугава југославија ватикан аустрија су нашли лудаке МЕДЂУ СРБИМА КОЈИ СУ БИЛИ ОПИЈЕНИ некаквим југословенством ДАЛИ СУ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ курватима и шипћарима ИМА ЛИ У СРБИЈИ ЈЕДНА ПОЛИТИЧКА СТРАНКА ДА ПОШАЉЕ ПИСМО КОЈУ ЈЕ ДОНЕТА У БЕРАНЕ СРБИЈА БЕРАНСКА ДЕКЛАРАЦИЈА У црноград режиму банде титине ? ГДЕ ЛЕПО ПИШЕ ДА СЛОБОДНИ СРБИ И СРБКИЊЕ НЕ ПРИЗНАЈУ СВЕ ШТО ЈЕ запад погани ДОНЕО НА ЛЕДЂА СРБСКА ДА РОБУЈЕ НЕК РОБУЈЕ А МИ СРБСКИ НАЦИОНАЛИСТИ НЕЋЕМО НИКОМЕ НИ НИКАДА

    Свиђа ми се

  2. O Srbijo zemljo kukavica, Zemljo uplakanih gradjanskih lica, I nasmejanih izdajnickih lica, A u drustvu tvojih NATO ubica. Trenutno tvoje ubice slave, Dok te razbijaju na enklave, I imenu drzavnosti sahranu prave. Ali varaju se svi oni, Razbice ih ko zvecku, Ruski pravoslavni avioni, Nestace svih NATO ubica, I svih nasmejanih izdajnickih lica. Vaskrsnuce tad Srbija, I njena nova pravoslavna armija, I velikim slovima pisace, „VELIKA SRBIJA“…!!!

    Свиђа ми се