АКТУЕЛНО

ПРОКУПЉЕ: Оштећени у поплавама без помоћи надлежних


Током прошлогодишњих априлских поплава које су задесиле Прокупље причињена је штета од 64,8 милиона динара на кућама, пољопривредним земљиштима и инфраструктури, а до сада ни један динар није исплаћен оштећенима.

06. 05. 2015. Биљана Рогановић – Јужне вести, за ФБР приредила Биљана Диковић

Локална самоуправа нема новца, а није помогла ни Влада Србије; архивска фотографија

Локална самоуправа нема новца, а није помогла ни Влада Србије; архивска фотографија

У прокупачкој Општини кажу да локална самоуправа нема пара за то и да су захтев за надокнаду штете поднели Влади Србије, али ни она није дала ни динара, па су оштећени препуштени сами себи и добар део породица чије су куће уништене у поплавама живе приватно.

Моја кућа је потпуно уништена на Ускрс прошле године и од тада супруг и ја живимо приватно. С пензијама које имамо не можемо да направимо нову кућу, а ова коју смо читавог радног века стварали је потпуно уништена – каже Гордана Пантић из Липарске улице у Прокупљу.

Њен комшија Иван Ђоровић који је до пре месец дана био незапослен, а коме је кућа у којој живи са супругом и два малолетна сина била поплављена, био је принуђен да уз новчану помоћ својих пријатеља током претходних 7 месеци сам санира последице поплаве.

240x0_ivan-djorovic

Комисија која је процењивала штету оценила је да је потребно 170.000 динара како би се мој дом довео у функцију. Чекао сам на тај новац, док су супруга и деца били код рођака. Чак су ми и пар дана након поплаве искључили струју због заосталог дуга од 11.000 динара. И даље чекам на новац који по свој прилици нећу да добијем. У међувремену сам, захваљујући пријатељима, успео да оспособим објекат у којем живимо – прича Иван.

Оваквих примера у прокупачкој општини је много. Посебно је страдало ромско насеље Губа, Липарска улица, Горња Драгања и простор дуж Топлице до прокупачке Мале Плане. Нико од њих, сем дезинфекције објеката, није добио надокнаду штете.

У кабинету председника Општине Прокупље Мирољуба Пауновића кажу да априлске поплаве нису обухваћене мерама за санацију од поплава, а да локална самоуправа, која је у дефициту, нема новца за те потребе.

2 replies »

 1. ma nemoguce do oktobra se svi useljuju u vile izgradjene celicnom voljom esmarka zelezare i coveka od celika, supermena iz feketica

  buji paji…

  Свиђа ми се

 2. …… ПА ИМАЈУ СВОГ ЧОВЕКА !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Пятница, 06 марта 2015, 9:57 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Током прошлогодишњих априлских поплава које су задесиле Прокупље причињена је штета од 64,8 милиона динара на кућама, пољопривредним земљиштима и инфраструктури, а до сада ни један динар није исплаћен оштећенима. 06. 05. 2015. Биљана Рогановић – Јужне ве“ >

  Свиђа ми се