АКТУЕЛНО

Бранко Драгаш: СЕРИ – ЗА! … У ГРЧКОЈ ПРОТЕСТИ против споразума са ЕУ


inet-640x306

Бранко Драгаш: СЕРИ – ЗА!

Лаж није дуго трајала.
На срећу.
Момци из Атине, ноншалантни малограђани и квазилевичари, доказали су ко им је прави газда.
Финансирао их је Сорош.
То су ми рекли банкари из Швајцарске.
Наивни у Србији су поверовали у њихову револуционарност.

Данас је немачки парламент усвојио закон о наставку финансијске помоћи Грчкој.

Фолирант Јанис Варуфакис је опуштено и ноншалантно, неформално, вучићевским драмосеруцкањем, онако успут, као када пијуцка кафицу у оближњем кафићу, изјавио да је споразум смоквин лист, да су државне касе празне и да Грчка НИЈЕ ИМАЛА ДРУГУ ОПЦИЈУ, тачно тако је рекао, осим изласка из евро зоне.

То би била катастрофа, каже ова препотентна политичка протува.
Оно што смо постигли је много боља опција, хвали се ова њушка.

Шта је боља опција?
По чему се та опција разликује од претходне опције?
Грађани су срушили власт на изборима да се – ПРОМЕНИ ОПЦИЈА!
Шта се променило?
Ништа!
Веруфакис је то данас потврдио.

Суштина промена је да се грађанима каже истина.
А истина је да је државна каса празна.
Пре шест година сам предложио шта треба да се ради.
Фолиранти из Атине су доведени на власт да задрже исту опцију.

Само месец дана је требало да прође да они скину своје маске.
Моје сумње су биле оправдане.
Грци су добили свога – Ацу Драмосера!
Сириза је – СЕРИ –ЗА!

Београд, 27.02.2015.

***

protest grcka

Неколико хиљада присталица грчке Комунистичке партије протестовало је вечерас испред парламента у Атини против договора који је нова коалициона Влада постигла с Европском унијом о наставку кредитне помоћи Грчкој.

„Не желимо тај договор“, узвикивали су демонстранти.

Полиција је навела да се окупило око 8.000 људи на позив комуниста који су освојили 5,7 одсто гласова на недавним парламентарним изборима и имају 15 посланика у парламенту од 300 места.

То је други скуп против грчке Владе која је почетком недеље постигла договор с Европском групом о продужењу кредитне помоћи Грчке за четири месеца.

На синоћни протест испред Скупштине Грчке позвала је коалиција десет радикално левичарских организација „Антикапиталистичка левичарска сарадња за преврат“, чија скраћеница АНТАРСИА на грчком значи „побуна“, „устанак“, али се миран протест претворио у дивљање хулигана.

Централним тргом Синтагма око 300 маскираних младих које власти називају анархистима, најпре је прошло у бучној поворци, а затим су се поделили у групе и почели да разбијају и пале. Поразбијали су излоге неколико јувелирница и других радњи са скупом робом, аутомобиле и аутобуске станице и запалили неколико паркираних возила.

28. 02. 2015. dragas.biz, СПУТЊИК, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. СРПСКА КРИЗА И ГРЧКА СИРИЗА

  Којој држави и ком народу су комунисти донели срећу и благостање? Није ми позната ни таква држава, ни такав народ. Поготово Србима су комунисти нанели толико зла да књиге о њиховим зверствима не би стале у највећи теретни вагон. Да несрећа буде још и већа, они свој посао неометано раде и дан данас – Србијом и даље владају комунисти, хрвати и јевреји.
  На призивање СИРИЗЕ у Србији реаговао сам више пута и предлагао уваженим аналитичарима, новинарима и другима, који су пожурили да овде код нас врате комунизам и комунисте, да се мало стрпе, да сачекају бар 100 дана, па да тек онда кажу шта мисле. Ето, није било потребно ни 50 дана, а комунисти су показали да су ипак само комунисти. Ови из Грчке су искористили првенствено економску невољу народа и, обећавајући брда и долине, дошли на власт. Волим грчки народ, обожавам њихову историју и културу и немам ништа против тог народа, али имам против свих оних који овде призивају комунизам, а међу првима жуте битанге. Помислили ти жути издајници и лопуже да ће им поћи за руком да још једном преваре овај напаћени народ и тако дођу на власт. И код нас, као и у Грчкој, је страховита економска криза, а ова садашња власт ништа, што је вредно пажње, није урадила. Није чак ни похапсила све жуте лопове, никога још није осудила, нити ће. Космет је 99% изгубила, урушава се школство, полиција, урушава се чак и СПЦ. У народу је немаштина, апатија и безнађе. Ето такво стање хоће, брже-боље, да злоупотребе жуте битанге и на крилима победе Сиризе ушићаре који поен. А чујем и старог Вучелу како цвркуће на разним телевизијама, видим да је и он опет добио комунистичка крилца, а, читајући његов Печат, помислио би човек да се преобратио у “финог“ српског националисту, у искреног опозиционара, поготово друговима из његове бивше комунистичке странке.
  Нама Србима је потребна нека екстремно десна опција која би се искрено обрачунала са лоповима свих боја, са комунистима свих боја и са тзв. невладиним организацијама свих боја. Србима је потребан почетак од нултог стања, објава банкрота, пресек стања, одузимање свега што је покрадено и од државе и народа опљачкано, па лопове у затворе и на најтеже физичке послове. Нама свима осталима дневно кило хлеба и шта има уз хлеб…
  Милијарде евра одузете од лопужа биле би довољно новца за неки почетак.
  Колико год да ово делује нестварно, нешто слично нам следује, поготово ако не желимо да будемо робови без игде ичега и без државе.

  Поздрав,

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се