АКТУЕЛНО

НОВОСТИ – Најплеменитији подвиг 2014. године: РУСКИ СПАСИОЦИ, СПАСИБО!


У традиционалној акцији дневног листа „Вечерње новости“ – „Најплеменитији подвиг године“ жири (састављен од најеминентнијих људи из културног и јавног живота) по 52. пут изабрао је најбоље међу онима који су својом хуманошћу и несебичношћу обележили 2014. годину.

25. 02. 2015. РУСКИ ДОМ, НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

Од тада се континуирано сваке године уручују плакете најплеменитијима, чиме се одаје признање појединцима и колективима, који су својом храброшћу, добротом, одважношћу и несебичношћу задужили читаво друштво.

Жири, којем је по традицији председавао академик Матија Бећковић, одлSучио је да златну плакету за најплеменитији појединачни подвиг добије Сузана Станковић, професорка из Владичиног Хана, мајка троје деце, која је својој ученици Милици Станковић донирала кожу.

Златна плакета припала је Руским спасиоцима, који су током катастрофалних мајских поплава у Обреновцу избавили више од две хиљаде људи, међу којима 600 деце, припала је златна плакета за колективни подвиг године.

Свечана манифестација доделе златних и сребрних плакета биће одржана 25. фебруара 2015. године у Скупштини града Београда у 12 часова. Награду за руске спасиоци добија кординатор Српско-Руског Хуманитарног Центра Виктор Сафјанов.