ДРУШТВО

Бањалука – Једини „Мекдоналдс“ у Републици Српској, од данас је затворен


20150216124120_289323

Независне Новине 16.02.2015.

БАЊАЛУКА – Једини ресторан чувене америчке компаније за брзу храну „Мекдоналдс“ у Бањалуци, а самим тим и Републици Српској, од данас је затворен. Како су нам објаснили у компанији „Dreamfoods restorani“, која је корисник „Мекдоналдс“ франшизе за РС, до затварања познатог америчког ресторана, који је био смјештен у улици Веселина Маслеше, популарној Господској, дошло је из пословних разлога.

„Власник франшизе „Мекдоналдс“ за Републику Српску у будућем периоду размишљаће и о тражењу алтернативних локација за ресторан и наставиће да разматра опције за развој бренда на тржишту Рс, рекли су у Компанији „Dreamfoods restorani“ .

Додали су да ће сва права на накнаду радника овог ресторана бити испоштована у складу с позитивним прописима у РС. Због затварања ресторана без посла су остала 34 радника.

Бањалучки „Мекдоналдс“ отворен је у октобру 2012. године, а инвеститор „Dreamfoods restorani“ у ресторан у Господској улици уложио је више од 2,5 милиона КМ.

Бањалучани нису изненађени затварањем „Мекдоналдса“ . Истина, многи од њих су под чувеним знаком „М“ донедавно јели, славили ђечије рођендане, уживали у његовом сладоледу, али сви истичу да су високе цијене биле препрека већој посјети, пише Глас Српске.

„Волим храну у „Мекдоналдсу“, иако кажу да није здрава. Жао ми је што ће Бањалука остати без овог чувеног бренда по којем су препознатљиви велики градови широм свијета. Међутим, цијене њихових производа једноставно нису биле за џепове већине грађана Бањалуке. Оброк сластан али мали за седам, осам марака никако се није уклапао у куповну моћ љубитеља брзе хране. Ту су и наше навике да једемо ћевапе, пљескавице, буреке и остале специјалитете, тако да је „Мекдоналдс“ за већину био луксуз“, рекао је Бањалучанин Бранко Марковић.

Бањалучанка Јелена Миловановић каже да јој није нимало жао што се „Мекдоналдс“ затвара и у Бањалуци.
„У свом животу сам свега два пута ушла у „Мекдоналдс“ и то по наговору друштва. Храна је тамо јако скупа. Једноставно, због свог здравља нисам љубитељ брзе хране и зато сам је избјегавала. Више волим појести ћевапе или неки други домаћи специјалитет, који су, узгред, много јефтинији“, рекла је Миловановићева.

5 replies »

 1. Добра вијест. Браво Бања Луко. Ово се морало десити и раније. Шетао сам Господском прије двије и нешто године баш у вријеме отварања овог назови ресторана, или прецизније речено смећарије. Видјео сам на цјеновнику да велики, то јест мали, мек оброк кошта око $7. Питао сам се како ће тај ресторан опстати у граду познатих бањалучких ћевапа, који, ем су укусни, ем велики, ем направљени од праве телетине, а при том коштају око 4,5 то 5,5 марака за велиу порцију. Шта рећи, сем још једном, браво Бања Луко.

  Свиђа ми се

 2. мек доналд је један од симбола америчког ропства
  њихови производи су смеће пуно хемикалија и отрова
  ко једе у мек доналду, живи веома кратко.

  Свиђа ми се

 3. Битно је да се престане са подржавањем нама стране компаније, а такође и њихових производа по трговинама. Ја већ дуже време бирам произвођаче, тако препоручујем и осталим да се окренемо себи, и домаћој производњи, те так онемогућимо да нас трују са разно разним њиховим квази изумима. Који су све осим здраве хране!!!

  Свиђа ми се

 4. РАЗУМНА ОДЛУКА !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Понедельник, 16 февраля 2015, 23:58 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: “

  Независне Новине 16.02.2015.

  БАЊАЛУКА – Једини ресторан чувене америчке компаније за брзу храну „Мекдоналдс“ у Бањалуци, а самим тим и Републици Српској, од данас је затворен. Како су нам објаснили у компанији „Dreamfoods restorani“, која је корисн“ >

  Свиђа ми се