ДЕШАВА СЕ...

Подсећање на текст – Дан Државности у земљи која је суспендовала свој Устав…


Дан Државности у земљи која је суспендовала свој Устав…

!cid_ii_14433c994398a32cВожд Карађорђе – Илустрација: Србско сабрање „Баштионик“, Бањалука

15.02.2014.
СРБски ФБРепортер

Занимало нас је како се обележава Дан Државности у Србији која свакога дана губи све више елемената своје државности?

– На порталу СРБИ НА ОКУП поводом Дана државности постављено је питање: Дан државности или жалости Србије? Уз корице Сретењског Устава преко кога је у знак жалости стављен црни флор,  кратко (и јасно) је написано: Устав Србије је потписом “бриселског споразума” суспендован.

Srbi na okup– Насупрот томе, режимски медији извештавају о Дану Државности као да се у земљи Србији ништа не дешава, као да у периоду од прошлог до данашњег Сретења није суспендован Устав, као да није постављена граница посред земље Србије…? Не, земља Србија мртвијем сном спава.

РТС нас је обавестио да је Дачић положио ловоров венац на саркофаг вожда Карађорђа у Цркви на Опленцу. Притом је  подсетио да је симболика овог празника везана за уставотворност и државотворност… (без имало стида што учествује у рушењу ових светих тековина)

Ivica-Dacic

Чак је оправдање за данашњи вазални статус Србије (у који нас је гурнула његова Влада) Дачић  безобразно потражио у тадашњем Уставу! Наравно, није заборавио да помене „Европски пут“ – као  најбољи  пут за Србију (кога је ваљда трасирао сам Вожд Карађорђе?!) и да пожели да се Србија више никад не бори за своју слободу (пошто је већ на коленима – само треба да се препусти и потоне у дубоку анестезију из које нема повратка?)

Ево његових речи:

Честитајући грађанима Дан државности, Дачић је рекао да тај празник нема само симболични значај на ослободилачке тежње српског народа, већ што је много значајније сећање на прве тековине државности и уставотворности и битку за изградњу модерне државе каква Србија жели да буде у будућности.

„И у то време у том Уставу било је записано да држава Србија зависи од турског султана и цара. Данас су међународни услови такви да говоре о томе да Србија мора грчевито да се бори за своје државне и националне интересе. Време у којем смо није време за експерименте са државношћу, већ време да јединствено кренемо путем који ће нас водити ка сигурној будућности“, истакао је Дачић.

Према његовим речима снага народа је била увек у томе да препозна шта је то најбоље за Србију а то је европски пут, али и очување националних и државних интереса. Премијер је пожелео да се Србија више никада не бори за своју слободу, већ да свакодневну борбу води за развој, за земљу у којој ће све постати нормално, а нормално постати правило, а не изузетак.

РТС даље каже:

Председник Србије Томислав Николић, je положиo венац на споменик Незнаном јунаку на Авали, а у Спомен књигу је написао: „Данашња Србија вас је достојна, достојна је свих ваших мука и сваке капи крви, коју сте пролили, за њену децу и тако ће да буде и када нас више не буде“.

Лепо звучи кад се тако каже али није ли то опасно самообмањивање?? Ако је данашња Србија достојна својих предака како онда то да се та данашња Србија не бори за своју државност, како то да се не одупире поробљавању, како допушта да јој срце из груди чупају, како то да заборавља своју историју, како то да заборавља своје писмо, како то да је данас у Србији срамота рећи да си Србин?

Toma

Да би фарса била комплетна, на ударном месту у тексту поводом дана Државности, јавни сервис објављује да је данас и Председнику „диван дан“ и да су званице Председнику отпевале пригодну песмицу…

У то име, Срећан ти дан Државности земљо Србијо… где год да си!

_______
Референце:
Срби на окуп, РТС


Категорије:ДЕШАВА СЕ..., MAIL - RSS FEED

2 replies »

 1. Да би фарса била комплетна, на ударном месту у тексту поводом дана Државности, јавни сервис објављује да је данас и Председнику „диван дан“ и да су званице Председнику отпевале пригодну песмицу…………………………………………..
  ““““““““““““““““

  Лепо, баш лепо.
  Даће Бог, да му певају и када буде био на правом месту, за аванс који је узео маја 2008 године са сарадницима за уништење наше лепе домовине.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  Свиђа ми се