АКТУЕЛНО

ИНФОРАТНИЦИ: ФБР УРЕДНИК НОВАКОВИЋ О АКТУЕЛНОМ „АЛБАНСКОМ ЕГЗОДУСУ“ (Аудио, 7феб2015)


Издвојени део емисије „Инфоратници“ на радију „Снага Народа“, снимљен 7 фебруара 2015- у коме разговарају уредник Србског ФБРепортера Миодраг Новаковић и радио водитељ Биљана Ђоровић, на тему нагле „најезде Албанаца“ са Косова и из Албаније, који преко Србије као „земље у транзиту“, илегално улазе у ЕУ. Нагласак је на могућим последицама тог феномена- у светлу споразума Србије и ЕУ о „реадмисији“ азиланата из трећих земаља, и консеквентне (насилне) промене етничке слике Србије...

6 replies »

 1. Поштовани уредници,
  молим да овај мој коментар на текст г. Марка Јакшића не објавите уз овај прилог, јер сам га послао грешком. Моје обраћање г. Марку Јакшићу сам послао на његов текст “Шиптари одлазе са КиМ да не би ратовали у Украјини“ па га тамо и објавите. Опростите због грешке.
  Поздрав,
  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 2. ПРАВИ РАЗЛОГ НАЈЕЗДЕ ШИПТАРСКИХ АЗИЛАНАТА ЈЕ ПРОМЕНА ЕТНИЧКЕ СТРУКТУРЕ СТАНОВНИШТВА У ДЕЛУ ДРЖАВЕ ГДЕ ЖИВИ ПРЕКО 90% СРБА

  Поштовани господине Јакшићу,

  заиста ценим све што годинама радите у интересу српског народа на Косову и Метохији. Ценим и Вашу храброст да се супротставите свима који раде против српских интереса и поготово против нашег народа са Косова и Метохије. Подржавао сам Вас када сте смогли довољно снаге, одважности и храбрости да се супротставите жутим битангама и јеврејском лобију са ТВ станице Б92 када су, у најмању руку, покушали да укаљају Ваше име и Ваш труд и рад. Заиста, с моје тачке гледишта, само похвале.
  Међутим, изненађен сам и не могу да се сложим са овим Вашим коментаром да “шиптари одлазе са КиМ да не би ратовали у Украјини“.
  Ако је ова изјава верна, она је веома наивна и просто сам запрепашћен да политичар тако високог ранга, префињеног али кад треба оштрог става, вођа народа са дугим политичким стажом, српски националиста и борац за права свог народа, нема довољно ни информација ни политичког осећаја да види о чему је, заправо, реч. Можда иза Ваше изјаве постоји нека политичка позадина коју ја не успевам да разумем, али се бојим да није то у питању.
  На основу потписаних споразума о реадмисији азиланата, Србија је дужна да прихвати све азиланте који су преко српске границе ушли у Европску Унију и да их после протеривања из Европске Уније прими у кампове Србије и пружи им све могуће услове за живот: смештај, храну, одећу, здравствене услуге, образовање деце и тд. Многи од њих ће бити проглашени за невидљиве особе и по српском закону добиће изводе из матичне књиге рођених, добиће пасоше, добиће пријаву становања и место боравка и сва друга права као и срби који овде живе вековима. Ови из арапских држава умешаће се у циганске породице, приучиће мало српски језик и постаће “цигани“, односно држављани Србије. То је стратешки план за исламизацију југа Србије и перфидну промену етничке структуре Србије.
  Ништа се случајно не дешава, па тако није случајно шиптарима издато педесетак хиљада српских пасоша само у неколико задњих месеци. Ни мало није случајно што је у Нишкој општини Медијана, 2012. године шиптарима издато 12.000 пребивалишта. То знам јер живим у Нишу.
  У понедељак 09.02.2015. године у емисији Вести у 20.00 ч на антисрпској телевизији Б92 приказан је снимак како шиптарски “азиланти“ прелазе границу. Скоро као да су на корзоу. Једноставно се ушетају у Србију. Само се по неко мало фолира па као хода погурен. Новинарка Б92 је зауставила једног од њих који води жену и петоро деце. Међу њима нисам приметио ни једног мушкарца који је дорастао оружју, то јест није било никога ко би бежао од мобилизације или нечега томе сличног. Једно дете, то јест више и није дете него девојка, била је у новим фармеркама, скупоценој краткој јакници која је више за провод него за бежање “незнано куд“ и са луксузним кожним ранцем који кошта најмање 500 евра. И сва друга деца су била лепо обучена и добро негована, односно добро ухрањена. То значи да њихов разлог бежања и тражења “азила“ није ни економске природе, а ни онај кога Ви наивно наводите као бекство од ангажовања у некој или нечијој војсци. Гледао сам снимке и на другим телевизијама и на интернету и нигде нисам видео да се ради о некој заиста беди и сиротињи која нема шта да једе, па шта ће јадни, морају да траже спас у некој другој држави, или поцркаће од гладни. Ма какви. То нема везе са стварним разлозима. Сиротиња и беда се одмах виде. Ови су сасвим нешто друго.
  Ако пођемо од тезе да сам у праву и да нису разлози одласка ни економске ни “војне“ природе, хајде онда да одгонетнемо о чему се ради. Може ли да нам помогне једноставно питање: шта се са њима догађа када их са запада протерају? Где они онда иду? На Косово и Метохију или по задатку остају у Србији? Да ли ће се можда настанити у оним становима и кућама које су на хиљаде покуповали у Нишу и околини, у Прокупљу и околини, у Блацу и околини, у Куршумлији и околини и тд.? Може ли да помогне и зацртана карта Велике Албаније која се простире све до Ниша? Може ли да помогне подсећање да су се шиптарке још у бившој Југославији порађале у Врању и Нишу и то по сваку цену, макар и у путу до болнице? Може ли да помогне подсећање да се и тада, додуше кришом, причало да се шиптарке намерно и по задатку порађају у породилиштима у Врању и у Нишу? И тд и тд……
  Дакле, господине Јакшићу, уз све уважавање и без лоше намере, Ваши разлози за одлазак тих “азиланата“ су и наивни и нетачни. Као да желите да умањите наш страх од њихове најезде или као да још увек живимо у бившој Југославији, па хајде да, ради братства и јединства, прикријемо праве разлоге, иако су видљиви и из авиона.
  С поштовањем,

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 3. Господине Новаковићу,
  хтео сам пријатељима да пустим да и они чују део радио емисије у којој сте учествовали на радију “Снага народа“. Међутим сада нисам успео са репродукцијом. Питам да ли знате о чему се ради: да ли су проблеми техничке природе или је тај део емисије цензурисан, односно забрањен?
  Ако је забрањен, молим да ми, ако постоји могућност, тај аудио фајл некако запакујете и пошаљете на мој мејл.
  С поштовањем,
  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 4. Н Е – исламизацији Србије
  Е па стварни држављани Србије, крајње је врене да овој власти кажемо НЕ!
  Нама може људски да буде жао свих оних на Косову и Метохији који пате, али нам у Србији не треба исламска држава.
  Част изузецима, Албанци (где се дедоше наши Шиптари) су се према Србима показали као непријатељи који су Србе и све мирољубиве становнике КИМ прогањали, рушили српске Светиње, вадили органе, подводили девојчице, отимали територију, убијали, силовали, пљачкали и чинили свакојака зла.
  Таквима се више не може веровати, а још мање нам требају у Србији као држављани.
  Позивам сав родољубиви народ у Србији да захтева оставке Свих у власти – Скупштине, премијера, председника – СВИ.
  Нико није добио мандат да може да мас уништава!
  Уништавају нас економски, трују нас из авиона, шурују са непријатељима, па и онима који су нас бомбардовали, раде у корист непријатеља, а на нашу штету..
  Проклети били изроди српски! Не требају нам непријатељи и издајници!
  Народе српски – реци НЕ!
  Србија има алтернативу!

  Свиђа ми се

 5. ПОМАЖЕ БОГ ШТО РЕЧЕ ВОЈВОДА ЖИВОЈИН МИШИЋ ПРЕ СКОРО ГОДИНА НЕЈАКОМ УРОШУ АЛЕКСАНДРУ НЕК СЕ јевропа усрећи СА ЊИМА БОГ ГЛЕДА СА ВИСИНА И НЕДА СВОЈУ СРБКИЊУ И ХРИСТОВОГ ВОЈНИКА СРБИНА А КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА А ТЕ рдђе КОЈЕ НАВОДНО У ИМЕ СРБИЈЕ ПОТПИСУЈУ тзв бриселски споразуми СУ НА СЕБЕ И СВОЈЕ ФАМИЛИЈЕ НАВУКЛИ КНЕЗ ЛАЗАРА КЛЕТВУ АЛИ НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО ГОСПОД ОДВАЈА ЖИТО ОД кукоља ТЕШКА СУ ВРЕМЕНА СУ ЗА НАС СРБЕ ВАЗДА БИЛА АЛИ ТО НИЈЕ РАЗЛОГ ДА СЕ ИЗДАЈЕ ЈА КАД БИ ДОШАО НА ВЛАСТ ЗА ИЗДАЈУ БИ УВЕО СМРТНУ КАЗНУ И ТА САРАДЊУ СА нато окупатором СССС

  Свиђа ми се