ДРУШТВО

Проф. др Љубомир Т. Грујић: Посветите два сата свог времена Отаџбини – погледајте видео и прочитајте предлог новог Устава Србије


МОЖЕТЕ ЛИ ПОСВЕТИТИ ДВА САТА НОВОМ УСТАВУ СРБИЈЕ?

ljubomir-t-grujic

Љубомир Т. Грујић

Проф.др Љубомир Т. Грујић,
1.2.2015.

На овом видео снимку се објашњавају укратко разлози за прерастање Републике Србије у Самосталну Сједињену Слободну Солидарну СРБИЈУ и за њен УСТАВ.

Хоћете ли Ви, Ваши рођаци, пријатељи, можете ли, да посветите два сата да прочитате предлог новог Устава – Устава СРБИЈЕ.

Изложен је на:
http://ssssseternal.org/yahoo_site_ad…
и на
http://facebookreporter.org/2014/08/2…
и на
http://srbinaokup.info/?p=49358

Да се Република Србија уздигне и постане САМОСТАЛНА СЈЕДИЊЕНА СЛОБОДНА СОЛИДАРНА С  Р  Б  И  Ј  А

***

Издвојили смо из обраћања Проф. др Љубомира Т. Грујића:

…Mногим нашим људима није јасно зашто је морал појединца и народа важан.

Морал није директно опипљив, видљив, он је врло суптилан. На пример, по аналогији, да би и мала деца могла да схвате – ни ваздух није видљив. Човек ипак не може без ваздуха да живи дуже од неколико минута. Када се ваздух узнемири и покаже своју силину и моћ – ветровима, бурама, ураганима, орканима, – онда он у веома кратком временском интервалу уништава све што му је на путу. Исто тако, и човек без морала не може да се дуго одржава у животу у моралном друштву.

Историја народа света показује нестанак сваког народа и сваке државе који су изгубили морал, пали у неморал, којима је завладао неморал.
Један део србског народа је слободољубив, правдољубив, родољубив, частољубив, верољубив, посвећен добру и напретку целог народа и јачању своје државе. Када су људи на власти били из овог дела србског народа, и сам народ се уздизао, богатио, а држава је јачала. Национални, родољубиви, патриотски, лични, друштвени и војни морал је одржавао србски народ и доводио до његовог ослобађања од окупације и ропства, до васпостављања његове самосталне независне државе.

На жалост, деценијама се у нашим врховима одвијају супротни процеси….

***

Покретач и организатор рада на предлогу УСТАВА Самосталне Сједињене Слободне Солидарне (СССС) СРБИЈЕ је др. Љубомир Т. Грујић.

На његов позив десетинама њему познатих људи заинтересованих за ову проблематику за које је мислио да би могли да верују да има смисла да се покуша да се народ заинтересује за доношење овог УСТАВА СССС oдазвали су се: Др Благоје Ристовић и Душан M. Стојановић.

Када су саставили овај предлог УСТАВА СССС СРБИЈЕ онда су га и потписали. Овај предлог УСТАВА СССС СРБИЈЕ је био 25. августа, 2014. године поднет редакцији СРБског ФБРепортера с молбом да га изложе и да прихвате да организују и воде његово јавно потписивање.

СРБски ФБРепортер је у недељу 12. октобра 2014. године, отворио његово јавно потписивање.

***

ljubomir-grujic-izbori8-s

Кратка биографија:

Проф др Љубомир Грујић је у току своје универзитетске каријере био професор француских Универзитета Белфор – Монбелијар, Белфор, Француска, професор с личном катедром на Електротехничком факултету Универзитета Натал у Дурбану и некадашњи професор Машинског факултета у Београду. По позиву је био сарадник истраживач, на Електротехничком факултету Универзитета Санта Клара, САД, 1971.

Гостујући професор по позиву је био на Електротехничком факултету Универзитета Нотр Дам, Саут Бенд, САД, 1988/89, и гостујући професор по јавном међународном конкурсу на Електротехничком факултету Државног Универзитета Луизијане, Батон Руж, 1989/90. Гостујући професор по позиву је био и на Централној Школи у Лилу, Француска, 1992. Др. Грујић је био један од покретача за оснивање Катедре за аутоматско управљање, чији је Шеф био више година, и Групе за аутоматскоуправљање на Машинском факултету у Београду.
_____________

Текстови професора др Љубомира Т. Грујића на СРБском ФБРепортеру