ДРУШТВО

Србски добровољци који неуморно помажу деци Доњецка, упутили молбу свима нама – помозимо и деци у Србији!


ЈУНАЧКИ: Ево шта су учинили српски добровољци у Доњецку и шта од вас траже да урадите

deki-i-dejan

Дејан Вујић и Дејан Берић

Правда, 31. јануар 2015.

Двојица српских добровољаца који се боре у армији ДНР, снајперста Дејан Берић и диверзант Дејан Вујић, учинили су још једно јуначко дело. Овог пута нису су истакли у борбама против непријатеља, већ помажући пријатељима.

Наиме, Берић и Вујић спровели су још једну хуманитарну акцију помоћи деци Доњецка. Они су новцем који су скупили, а део новца на њихов апел послали су и Срби широм света, купили намирнице за хранитељску породицу која је збринула 25-oро деце чији су родитељи страдали током рата.

– Идеја акције била је да се купе лекови и завоји за фронт, што смо ми и учинили. Међутим, људи Игора Стрелкова рекли су нам да постоји та жена која збрињава децу без родитеља међу којима су и деца палих бораца и да немају довољно хране. Од преосталих донација, а нешто смо средстава скупили и овде, купили смо пун комби хране и однели им. Било је прелепо видети те дечије осмехе – каже за Правду Дејан Вујић.

Подсећамо да је ово друга њихова успешна хуманитарна акција. У првој су такође набављени лекови за фронт и пакетићи за децу из Доњецка.

Вујић каже да ће наставити да чине све да на све начине помогну народу Донбаса коме је потребна и заштита али и храна како би преживели ратне страхоте.

Помозите и деци у Србији

Вујић је путем „Правде“ позвао грађане Србије да се укључе у још једну хуманитарну акцију овог пута у Србији.

– Деки и ја смо помогли деци у Доњецку али има и српске деце гладне. Постоји једна самохрана мајка у Обреновцу којој је потребна помоћ. Чинимо овде све што можемо, али молим оне у Србији да помогну тој породици. Та мајка се зове Санела Јевтић – рекао нам је Вујић.

1522495_589024524519903_248879401_o-650x487

„Правда“ је контактирала Санелу Јевтић и сазнала да она са троје мале деце живи у општинском стану у Обреновцу пошто је кућа у којој је живела била поплављена. Њено најмлађе дете, ћеркица од годину и по дана, чека на операцију артерија и кука. Синови имају 9 и 7 година.

На наше питање шта им је најпотребније, Санела је одгововирла – „храна“.

– Живимо у Улици Краља Петра у Обреновцу у општинском смештају. Оно што смо имали изгубили смо у поплавама. Најпотребнија нам је је храна – објашњава ова самохрана мајка.

Правда се придружује апелу Дејана Берића и Дејана Вујића да се помогне овој жени.
Сви који могу да пруже помоћ могу је контактирати на број 065 445 32 41.

Извор: Правда

***

Дејан Вујић, ФБ белешка:

Колико ко од нас има образ, колико ко од нас има душу… Да ли је то питање за друге или за нас саме, коме се показати и доказати, шта о себи помислити кад се погледате у огледало, ту се не види да ли имаш два стана, BMW или поцепане чарапе, није ту важно с ким си био, ко тебе зна и кога ти знаш. Само је једна ту истина, видиш ли човека у одразу или не. Размислите о томе следећи пут кад видите свој одраз у огледалу, кога видите и шта бисте могли да урадите да се појави човек, поносни човек. Не кријте се иза титула, функција, не маскирајте се оделима и тамним наочарима, буди човек и подигни главу. И бос можеш крочити на улицу и гладан и љут ал људи ће видети да си човек, прићи ће ти као човеку и поштоваце те као таквог… А многи ће завидети. 

Е браћо срби, јунаци родољуби… Да вас видим на делу сад, ко је човек а ко пискарало, наиме хитно је потребна помоћ Санели Јевтић из Обреновца, самохраној мајци троје деце. Треба јој све, храна, одећа, обућа.. Уз то, најмлађе дете треба на операцију. Тако да покажите колико сте патриоте и родољуби, или само знате да лајкујете и причате пусте приче. Помоћи женама и деци је света дужност сваког мушкарца. Помажите једни друге, будите добри људи и Бога се не бојте, доброта никад неће погинути. 

Санела Јевтић… Самохрана мајка троје деце, њој треба наша помоћ. Покажите колико срца и душе имате.