ДРУШТВО

Вучић: Толико нам добро иде да ми је непријатно… Србија је већ изабрала између Русије и ЕУ


31/01/2015. Срби на окуп

Премијер Србије Aлександар Вучић изјавио је да први резулати економских мера које је Влада предузела показују неочекивано добре резултате, и то толико да му је чак и непријатно да прочита неке од њих колико су добри.

Aleksandar_Vucic12

Ствари су нам кренуле и боље него што смо очекивали“, рекао је премијер за ТВ Пинк и додао да је, између осталог, упркос смањењу плата и пензија, просечна зарада порасла на изнад 49.000 динара.

Објаснио је да је то могуће јер је „инспекција рада озбиљније радила свој посао, што је пореска инспекција радила боље свој посао, тако да је 400 евра просечне плате нешто што дуго, дуго нисмо имали у Србији“.

По његовим речима, у спровођењу мера фискалне консолидације ствари су кренуле и боље је него што је Влада очекивала, јер су од септембра до децембра 2014. направљене велике уштеде, буџетски дефицит је снижен на 6,6 одсто, а очекивало се да ће бити 8,6 одсто.

Вучић је најавио да ће Влада Србије на седници у суботу, уз помоћ Светске банке, „угасити предузећа која практично више не постоје“.

Бета

***

Александар Вучић: Србија је већ изабрала између Русије и ЕУ; Ми веома зависимо од руских енергената, морамо да пазимо

 

31. јануар 2015. НСПМ

Vucic-191x300Српски премијер Александар Вучић истакао је за бечки дневник „Пресе“ да Србија не мора да бира између Русије и ЕУ, јер је то већ учинила и налази се на путу у Унију, што је стратешки циљ земље, те нагласио да жели добре односе са суседима, јер без стабилности нема ни напретка у региону.

Вучић је, у интервјуу за данашњи број бечког дневника „Пресе“, на питање да ли страхује да ће морати да једног дана бира између Брисела и Москве, одговорио да Србија истовремено жели да сачува традиционално добре односе са Русијом.

Вучић је рекао да не постоји притисак из ЕУ на Србију да се прикључи санкцијама против Русије, указујући да ће земља морати наредних година да своју спољну политику хармонизује са политиком Уније.

Шеф српске владе изразио је захвалност низу земаља ЕУ који разумеју тешку ситуацију Србије.

„Ми веома зависимо од руских енергената и морамо да пазимо на наше интересе. Истовремено је наш стратешки циљ без сумње пут у правцу ЕУ, и то отворено говорим и Русији“, објаснио је он.

Вучић је напоменуо да то није популарно у Србији, и да би било популарније када би другачије говорио.

„Мислим да је најпопуларнији политичар у Србији данас нови грчки премијер Алексис Ципрас, а сигурно не ја“, нагласио је он.

„Тачи није у праву“

Вучић је негирао изјаву косовског министра иностраних послова Хашима Тачија да је Србија де факто признала независност Косова, рекавши да сматра да он није у праву.

„Косовски политичари су жртве реторике признање/непризнавања. Међутим, најважније је да ли разговарамо о нашим проблемима на миран начин? То чинимо. Да ли постоји дијалог или не ? Да, постоји. Решавамо ли многе проблеме или не? Да, то смо чинили“, указао је Вучић, додајући да ће следећи састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине бити одржан 9.фебруара у Бриселу.

Упитан за став Србије у дијалогу, Вучић је објаснио да је најважније да се води брига о обичним људима на Косову, о њиховом животу и будућности.

„Морају имати могућност да се крећу слободно и осећају безбедно. Када сам недавно био на Косову, грађани су само на крају мог говора аплаудирали. Они су можда очекивали ватрени говор, али то нисам учинио. Поручио сам им да морају наредних 100 година живети ту са Албанцима. Било би неодговорно, ако би рекао нешто глупо, јер ја полазим за Београд, а они остају ту. Морамо пронаћи најбоље могућа решења за обе стране. То мислим да су и Албанци схватили. Поједини су покушали да ме провоцирају, али на то нисам реаговао и све је добро протекло“, рекао је Вучић.

„Нико неће сањати о стварању Велике Албаније“

Поводом заставе Велике Албаније, коју је дрон спустио на стадион у Београду, Вучић је указао да је та иста застава била и на резиденцији албанског премијера и да је распрострањена у албанско настањеним подручјима.

„Ако бих рекао да нисам забринут, не бих ствари схватио озбилно. Међутим, рационалност и разум ће надвладати и нико неће сањати о стварању Велике Албаније. То се барем надам“, рекао је српски премијер.

Он је нагласио да Србија поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине.

„Ако желимо нешто да постигнемо у региону, потребни су нам политичка и економска стабилности. Ако немамо ту стабилност, онда ће Србија доживети неуспех код својих реформи и због тога патити. То мора бити схваћено од стране свих у региону. Не предузимамо ништа против територијалног интегритета Босне и никога нећете наћи у Сарајеву ко би рекао супротно“, подвукао је Вучић, наводећи да је и Милорад Додик без сумње то схватио.

„Јесу ли добијали паре од ЕУ? Јесу“

Упитан за оптужбе на рачун новинара БИРН-а, он је рекао да ни та организација не крије да добија новац за „производњу нетачних извештаја“.

„Ми смо доказали да су нетачни и Светска банка је реаговала и рекла да се ради о чистој лажи што су известили“, подсетио је Вучић.

„Јесу ли добијали паре од ЕУ? Јесу. Јесу ли лагали ? Да. Шта је онда закључак? Зар немам право на то да одговорим. Јер се мени жели узети право на слободно изјашњавање“, упитао је српски премијер.

Он је, истовремено, на питање да ли се може доћи до закључка да је ЕУ платила да би лагали, признао да је његова грешка била што је казао да је то била намера Уније.

„Не знам да ли ЕУ жели да види објављивање таквих чланака. На крају, то је био резултат“, констатовао је Вучић.

(Блиц)

8 replies »

 1. Цитат ,,Вучић,,

  ,,„Ствари су нам кренуле и боље него што смо очекивали“, рекао је премијер за ТВ Пинк и додао да је, између осталог, упркос смањењу плата и пензија, просечна зарада порасла на изнад 49.000 динара.,,

  Сад сам схватио шта је космички парадокс, а данима се мучим да распетљам ту проблематику.

  Па да тачно је то што каже Вучић, возиш се аутом из Београда за Ниш, возиш брзином од 100 км на сат, пета брзина, гас на пола, и…иии одједном пребациш у трећу брзину, гас смањиш на 10%, кад ауто заграби 200 км на сат.

  Коначно сам уз помоћ Вучића ријешио непремостиву дилему космичког парадокса.

  Цитат ,,Вичић,,

  ,,Вучић је најавио да ће Влада Србије на седници у суботу, уз помоћ Светске банке, „угасити предузећа која практично више не постоје“.,,

  Код нас ТВ једноставно угасе или искњуче кабал из струје.

  ТВ који више не постоји, практично или непрактично, ако не
  постоји ми га једноставно не гасимо јер, нећеш вјероват, ми
  нисмо толико глупи да гасимо оно што не постоји.

  Е сад да гасимо оно што не постоји уз помоћ Свјетске банке,
  је за издвојену причу.

  Као прво код нас организације и слично које се баве гашењем називамо ватрогасне станице, никако банке, тако да су требали да ту фирму назову свјетска ватрогасна организација.

  Као друго што би свјетска ватрогасна предузеће гасила фирме које не постоје код код нас сваки град има ватрогасну станицу, имају чак и камионе и цријева, а воде има свугдје највише на улицама поплављених градова.

  Цитат ,,Вучић,,

  ,,„Мислим да је најпопуларнији политичар у Србији данас нови грчки премијер Алексис Ципрас, а сигурно не ја“, нагласио је он.,,

  Јесте он је најпопуларнији, није музичар, није филмаџија, стицајем случаја природног наслеђа он користи мозак, човјек чим се родио сконто да има мозак, ти ил се ниси још родио или ниси још сконто.

  Цитат ,,Вучић,,

  ,,Поручио сам им да морају наредних 100 година живети ту са Албанцима.,,

  Да те не елаборирам, јер ниси мјеродаван да одређујеш ко шта мора.

  Због таквих и сличних небулоза да си у Босни неки назовимо фактор одавно би те црви пребирали.

  Цитат ,,Вучић,,

  ,,Он је нагласио да Србија поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине.,,

  Да Србија поштује и шта треба и шта нетреба, но да те питам ко си ти да дајеш било какве опаске везано за БиХ, то што си поријеклом из БиХ ти не даје право да тураш нос тамо гдје му није мјесто.

  Дегутантно је да један назовимо политичар, јер ти ниси политичар, ти си карикатура од политичара, подржава територијални интергритет тамо неке друге државе а не подржава територијални интегритет државе у којој је, на жалост становника те државе, предсједник владе те државе.

  Ти треба да се држиш својих обавеза преузетих у вријеме потписивања дејтонског споразума.

  Србија као потписник и гарант, не вољом Срба из БиХ, већ вољом политичара, будала, из Србије и међународног гестапо фактора, је дужна да поштује одредбе дејтонског споразума као и да води рачуна о проведби истих.

  Србија се брине за територијални интергитет БиХ а не брине се за територијални интегритет Републике Српске, јер по дејтонском споразуму РС има право на 49% територије БиХ, а колико процената данас улази у састав РС је грубо кршење дејтонског споразума.

  Тиме и Србија као гарант проведбе истог споразума избјегава своје обавезе, које су у корист Срба, а потенцира оно што нису њене обавезе баљезга о неком суверенитету и тер. интегритету БиХ.

  Свиђа ми се

 2. Ми смо на ивици провалије, али овакви типови нас немилосрдно вуку у амбис. Гледао сам филм „Амбис“, па тако некако и ми. Има извлачења и из амбиса, само се питам шта нам то треба? Ови наши млади су парализовани у мозак. Нико не мрда, све сам тутум до тутума, тек где који са узалудном сизифовском борбом. Ми старији смо парализовани од година, али нам само језик још ради уалуд.
  Зашто Србији треба оволика провалија да би схватили да нема друге?

  Свиђа ми се

 3. Теби је вероватно добро, аљеку муслију, ваљда и зато што примаш бечког Курца. Но твоја перверзија треба да буде само твоја лична ствар. Остали Србљи углавном не потребују тог твог бечког Курца.

  Ти си изабрао тог Курца из Беча, али у наше име и за наш рачун нећеш бирати ЕУ уместо братске и православне Русије и нећеш одлучивати о опастанку односно нестанку Србије и будућности наших потомака.

  Око тога ћемо се још ћерати…

  Свиђа ми се

 4. КАКО ЈЕ ЛЕПО ИМАТИ „ИЗМЕЊЕНУ“ С(А)ВЕСТ  !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Суббота, 31 января 2015, 19:20 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „31/01/2015. Срби на окуп

  Премијер Србије Aлександар Вучић изјавио је да први резулати економских мера које је Влада предузела показују неочекивано добре резултате, и то толико да му је чак и непријатно да прочита неке од њих колико су добри.

  „Ст“ >

  Свиђа ми се

 5. „Нација може да преживи своје будале, па чак и амбициозне. Али нација не може да преживи издају изнутра. Непријатељ пред вратима је мање страшан, јер је познат и носи своју заставу отворено, док се издајник креће слободно унутар градских капија; његов лукави шапат шири се свим улицама и чује се … у кулоарима владе. Такав издајник нам се не појављује као издајник, он прича гласом који је жртвама близак и пријатан; његово лице и начин одевања сличан је њиховом и он оживљава ону поквареност која лежи дубоко у срцу сваког човека. Издајник разара душу нације, подрива темеље града, шири заразу у телу политике, све док она не подлегне његовој болести. Мање се треба плашити убица – издајник је куга!”

  Цицерон

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  Свиђа ми се

 6. sta reci,coveka ne interesuje ni narod ni drzava.Sta mislimo o ulasku u EU,sta mislimo o Rusiji,sta o rasprodaji i ponizavanju…On srlja,srlja…ali se nadam da ce u provaliji sam zavrsiti.

  Свиђа ми се

 7. Овој окупаторској креатури власти Србије, који лупа ли лупа у њено име, је непријатно а мени је мука од самог помена вУЧКовог имена или његове појаве, …

  Свиђа ми се