Језик

Europa-Хрватска враћа писма са ћириличном адресом, уз назнаку – ZABRANJENO


И ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЈЕ ОЗНАКА БИЛА „ZABRANJENO“, А МОГЛИ СУ ДА НАПИШУ И – „JASENOVAC“

 • Београдска организација Наша Србија послала честитке за Божић митрополиту Порфирију, владици славонском Јовану и Милораду Пупавцу. Ниједан ништа није добио јер су њихова имена и адресе били исписани ЋИРИЛИЦОМ
 • Europa-Хрватска је Нашој Србији све уредно вратила. На сва три коверта је била једна једина реч: ZABRANJENO! Не може јасније! Једноставно као сама Europa! Просто и убиствено као метак
 • ЕУ-Хрватска не признаје ћирилицу, зато што јој се може јер предобро зна да јој ништа неће замерити ни Брисел, ни Берлин, ни Беч, ни Ватикан. Чак ни Вучићев Београд!

21. 01. 2015. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

713211

ХРВАТСКА. Чланица ЕУ која у њеним институцијама већ може и да галами и да врши притисак (рецимо, да се Војислав Шешељ хитно врати у Хаг).

Миљеница Берлина који дрма Европом, а у којем Александар Вучић покушава да за себе лично направи макар капелицу у којој би се молио Изиди-Ангели.

Антиправославни новац Ватикана који не подлеже никаквим девалвацијама, чак ни колебањима курса.

Све у свему: Europa у коју нас воде Вучић и напредњаци. Europa која ће Берлину, Бечу, Лондону и Паризу, наравно и Бриселу, увек бити важнија и од најEUропскије и најпокорније Србије.

Е, та Europa не само да је ћирилицу на својој територији фактички ставила ван сваког закона – као да је Анте Павелић још на власти – поново је продемонстрирала да ћирилицу не признаје ни у ономе што се бирократски назива „међународним поштанским саобраћајем“. Ево примера и доказа.

Организација Наша Србија из Београда, чији је председник Млађан Ђорђевић, упутила је честитке за Божић митрополиту Порфирију, који руководи Митрополијом СПЦ Загребачко-љубљанском. На тачну адресу: Илица 7, 1000 Загреб, Хрватска.

НИЈЕ ДОБИО!

Честитала је Божић и епископу Јовану. На тачну адресу: Српска православна црква – Славонска епархија, Кнеза Бранимира 2, п.п. 20, 34550 Пакрац, Хрватска.

НИ ВЛАДИКА НИЈЕ ДОБИО!

Нова Србија је честитала и Српском народном вијећу и његовом председнику Милораду Пуповцу. Ни у његовом случају није оманула са адресом: Гајева 7, 1000 Загреб, Хрватска.

НИ ПУПОВАЦ НИЈЕ НИШТА ДОБИО!

Грешка је ипак била у питању. Страшна. Гора од свега што Хрвати сматрају смртним греховима.

Наша Србија је имена митрополита Порфирија, епископа Јована и Милорада Пуповца, а и њихове адресе, исписала ЋИРИЛИЦОМ!

Europa-Хрватска је Нашој Србији све уредно вратила. На сва три коверта је била једна једина реч: ZABRANJENO!

Не може јасније! Једноставно као сама Europa! Просто и убиствено као метак.

Да све буде Euропскије- све исто је било и годину дана раније. И тада су се честитке отпослате митрополиту, владики и Пуповцу прошле исто. Вратиле су се, опет после неког времена, са оном ознаком ZABRANJENO.

Могли су да ставе и ознаку JASENOVAC!

Није случајно председник Хрватске постала Колинда Грабар Китаровић која је – још мање случајно – већ изговорила: Хрвати су сви који имају хрватске путовнице, укључујући и православце. Србе.

То директно повезује JASENOVAC и ZABRANJENO.

ЕУ-Хрватска не признаје ћирилицу, зато што јој се може јер предобро зна да јој ништа неће замерити ни Брисел, ни Берлин, ни Беч, ни Ватикан.

Чак ни Вучићев Београд.

5 replies »

 1. Хрвати Хрле У Јаме ( ХХУЈ)-то је по патологији убице: КАД КРВ ЖРТВЕ ПРОКЉУЧА У
  КРВИ УБИЦЕ ОНДА УБИЦА ИЛИ ПОЛУДИ ИЛИ СРЉА ДА БУДЕ НА ИСТИ НАЧИН ЛИКВИДИРАН КАКО БИ СВОЈ ГРЕХ ПРЕНЕО НА ДРУГОГ..
  Уместо лелекања око ћирилице- СРБИЦЕ треба организовати „ЕКСПЕРИМЕНТ ЦИМАТИКС“
  како би се запушила запенушана уста србомрзитеља у свету- Да је писмо СРБИЦА и
  језик СРБ_ски ЈЕЗИК БОГА СРБ- језик богова у космосу.
  Мени је ово открио пок Милић од Мачве (фебрура 2000.г-упокојен децембра 2000.г)
  посветом на књизи песама ГВОЗДЕНО ДЕТИЊСТВО-“ —БОГОСАВУ СА СИРИЈУСА ГДЕ
  СЕ ГОВОРИ ЈЕЗИКОМ СРБСКОГ СЕЉАКА( са шајкачом)——Недацвно сам открио и то
  да Милићеви БАЛВАНИ на сликама у ствари приказују васионск бродове дужине и до
  7 км, са којима ће се део човечанаства евакуисати са планете ЗЕМЉЕ- СЕРБИЈЕ.
  На интернету укуцајте „eksperiment cymatics“ и наћићете резултате таквог експеримента
  са констатацијом да је веродостојан само за АРАМЕЈСКО ( илити СРБСКО) ПИСМО као
  да латиница то онемогућује због ПРИНЦИПА_ ЈЕАДН З НАК ЗА ЈЕДАН ГЛАС- тј. латинична
  АБЕЦЕДА не уклапа се у вибрације звука и светлости по истраживању Гендаија
  Дљасина- МОЛЕКУЛАРНИ ТАЈНОПИС МИШЉЕЊА– превод САВЕ РОСИЋ.
  Овим експериментом би Срби даобили у “ рукама најмоћније ОРУЖЈЕ“ и припитомили
  ову разуалрену Цивилизацију.
  При овоме позавти СЛАВИШУ МИЉКОВИЋА из НИША, да са својом едицијом оддесет књига ОДГОНЕТАЊЕ СРБСКОГ ЈЕЗИКА. то печати по Божјим уредбама.
  Када се то обави онда ће остварити ВИЗИЈА МИЛОЈКА КРЕМАНЦА- даће се СРБСКИМ
  ЈЕЗИКОМ У БУДУЋНОСТИ спроводити СВО СТВАРАЛАШТВО на Планети СЕРБИЈИ_
  Земљи
  И ПРВО БЕШЕ РЕЧ- И РЕЧ БЕШЕ У Б О Г А, И РЕЧ БЕШЕ Б О Г. Слово Б= Г+о је
  ТРОЈСТВО, три слова у ЈЕДНОМ.
  БОГ СРБ и ЈА је СРБИЈА. БОГ СРБ ЧУВА СРБИЈУ.!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Свиђа ми се

 2. СРПСКА ПОШТА БИ МОРАЛА ДА ВРАЋА СВА ПИСМА ИЗ ХРВАТСКЕ КОЈА СУ АДРЕСИРАНА ЛАТИНИЦОМ

  Више ми је досадило да читам кукњаву кад год нам хрвати нанесу неко зло. Када је реч о овом тексту, поново видим немоћ и плач што нам из Хрватске враћају писма адресирана ћирилицом. Писац текста плаче и осуђује хрвате како они нису ни демократски опредељени ни толерантни, а и не поштују правила “међународног поштанског саобраћаја“(?).
  Драга господо, крајње је време да схватите да ми више не живимо у Југославији него у Србији и то већ четврт века. У међувремену Хрватска је, иако усташка земља, постала озбиљна национална држава са озбиљним националним законима које доследно и стриктно спроводи, а ако их спроводи онда нема никаквих писама адресираних на ћирилици, већ искључиво на латиници. Ако им је такав закон онда је по закону.
  Ви, драга господо, се буните против таквог њиховог понашања и правите паралелу са понашањем наше поште која доставља и писма адресирана латиницом. И вама је то добро што наше поште достављају писма и на ћирилици и на латиници, па желите да натерате хрвате да и они ту доброту и лепоту “братства и јединства“ спроводе. Не, господо, после враћених писама из Хрватске због ћириличних адреса, требало је да дате свој допринос да у Србији српски поштари достављају писма само ако су адресирана српском ћирилицом.
  Шта би, драга браћо, било да су сва писма на латиници која су стигла из Хрватске враћена оног истог дана када су враћена писма из Хрватске која су упућена на три адресе које сте навели? Ништа нико не би могао. Зашто? Па зато што је Уставом Србије у члану 10 регулисано да је у Србији у службеној употреби једино ћирилица. То се, господо, зове реципроцитет. Једино што би могло да се промени у односу на хрвате, то је што би на писмима адресираним латиницом могло да пише: АДРЕСА НЕПОЗНАТА!
  Бадава ово пишем када је многима пред очима још увек Југославија, гробница српског народа. Бадава пишем када се у Србији за све питају комунисти, хрвати и јевреји и када се у Србији води прохрватска политика. Бадава, драга браћо, када и ви не разумете у чему је поента. Колико година уназад слушамо исто такво кукање по разним основама, али ни држава ни истакнути појединци ништа не раде ни на реципроцитету, ни на било каквој конкретној реакцији. Ма све се ради обрнуто. Као да су нас хрвати хипнотисали. Колико је, на пример, хиљада хектара најквалитетније обрадиве земље у Војводини продато хрватима у задњих двадесет година? Колико им је пољопривредних добара продато? Колико земљорадничких задруга? Ко држи прехранбену индустрију? Ко производи млеко за нашу децу и нас? Ко производи јестиво уље? И шта све још знамо, а шта тек незнамо шта све у Србији поседују Хрвати? И шта нам ово говори? Говори нам да су завладали нашим политичарима, а да ће ускоро и свима нама. Из тог разлога, драга браћо, ми немамо више времена за кукање, већ сви они који су национално свесни и који примаћују да смо окупирани, морамо да дајемо конкретни допринос. На пример, огромни транспаренти на којима би писало: САМО ЈЕ ЋИРИЛИЦА СРПСАКО ПИСМО. ЛАТИНИЦА ЈЕ ХРВАТСКА. НЕЋЕМО ЛАТИНИЦУ!!! Или: СПРОВЕДИТЕ ЧЛАН 10 УСТАВА СРБИЈЕ! ХОЋЕМО ЋИРИЛИЦУ!!! Или: УВЕДИТЕ ЦАРИНУ НА УВОЗ ЛАТИНИЦЕ!!! Или: ХОЋЕМО ЋИРИЛИЦУ! ОВО ЈЕ СРБИЈА А НЕ ХРВАТСКА!!! И онда шетња градовима и селима из дана у дан. То даје добар резултат било да транспаренте носи група од десетак људи, било неколико стотина људи, мада је боље када их има што више. Наравно да би то наљутило ове комунистичко-хрварско-јеврејске елементе, али би све то било јако упадљиво и имало би добар ефекат.
  И на крју, морам да признам, иако нерадо, да све што нам хрвати раде, то има и једну добру страну. Они се отворено труде да нам покажу како и ми треба да радимо, само што наши балвани то не примећују, а и када примете праве се невешти, као да ништа нису приметили.
  Поздрав, драга браћо!

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 3. МИЗЕРНО, КАО И ОБИЧНО !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Wed, 21 Jan 2015 20:32:34 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „И ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЈЕ ОЗНАКА БИЛА „ZABRANJENO“, А МОГЛИ СУ ДА НАПИШУ И – „JASENOVAC“

  Београдска организација Наша Србија послала честитке за Божић митрополиту Порфирију, владици славонском Јовану и Милораду Пупавцу. Ниједан ништа није добио јер су њихова“ >

  Свиђа ми се

 4. како год радили, Хрвати су покршћени Срби са римско-католичким штамбиљем, који им је утиснут у мозак. Исто тако, говоре и пишу србским језиком.
  Могу да се батргају колико год хоће, србско семе их је створило.
  Мене лично је срамота што су србског порекла и што су најгеноциднија нација на планети.

  Свиђа ми се