АКТУЕЛНО

ВАШИНГТОНСКИ ГЕНИЈАЛЦИ: ТРЕНИРАЈУ УМЕРЕНЕ СИРИЈСКЕ ЕКСТРЕМИСТЕ ПРОТИВ ЕКСТРЕМНИХ ЕКСТРЕМИСТА- ШАЉУ 1,000 СПЕЦИЈАЛАЦА У РЕГИОН (фбр анализа)


Сви исламисти у Сирији, и они које Вашингтон званично помаже , и они којима помаже прикривено, себе сматрају „Суни џихадистима“, и имају заједнички циљ- који није само борба против Асадовог режима, већ и против „западне цивилизације“- пре свега европске…

…А на крају крајева, то и јесте циљ америчких глобалиста- да „долевањем уља на ватру“, запале, не само регион, већ и и цео „стари континент“ (Француска и Белгија већ „горе“)- а онда да им понуде своје „ватрогасне услуге“.

****

ВАШИНГТОНСКИ ГЕНИЈАЛЦИ: ТРЕНИРАЈУ УМЕРЕНЕ СИРИЈСКЕ ЕКСТРЕМИСТЕ ПРОТИВ ЕКСТРЕМНИХ ЕКСТРЕМИСТА- ШАЉУ 1,000 СПЕЦИЈАЛАЦА У РЕГИОН (фбр анализа)

17 јануар 2015, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

исис и сса на истом задатку

Ако је неко хтео упечатљив пример како се пожар (не)гаси доливањем уља на ватру- није могао да добије упечатљивији, од најновије америчке одлуке да у сиријски регион пошаље 1,000 војних стручњака да би наводно тренирали „умерену сиријску опозицију“ да се бори против (америчког чеда) ИСИС-а. Наравно све то у светлу најновијих „исламских“ терористичких инцидената у срцу Европе, и у светлу информација да су наводни исламски терористи у Паризу своје злодело извршили, управо са оружјем које је француска држава достављала последњих година исламским екстремистима („борцима за слободу и демократију“) на рогу Африке!?

Американци почињу са слањем овог бројчано и кадровски веома снажног војног контигента већ током следеће седмице. Све наравно увијено у плашт „потребе за тренирањем умерене сиријске опозиције, да би се борила против исламских екстремиста из ИСИС-а. Овде постоји само један мали проблем- умерени сиријски екстремисти нису ништа мањи терористи и ништа мање крволочнији од екстремних екстремиста из редова ИСИС-а. Једино, што они свој тероризам и крволочност, за сада ограничавају унутар граница Сирије, и труде се да не убијају западне таоце (мада је било забележених случајева). Добро су документоване њихове терористичке активности и бруталности, не само према припадницима сиријског режима, већ и према припадницима других етничких и верских заједница у Сирији. Али оно што је највише забрињавајуће јесте чињеница да је у последње време забележно њихов масивни „пребег“ у редове ИСИС-а или АлКаиде и то све са скупоценом западном војном техником, коју им несебично достављају НАТО земље. У томе предњаче САД, Француска и В. Британија…

————————–

Ова одлука о слању огромног војног контигента америчких специјалних војних трупа, се дешава свега 6 месеци након одлуке Пентагона да у првој фази одвоји 500 милиона долара у сврху тренинга сиријске исламске опозиције.

Наравно да је крајњи гол оваквог отвореног америчког војног мешања у сиријски конфликт уклањање Асадовог режима а не наводна борба против „екстремизма“- у ту сврху Западне силе наоружавају и тренирају и све исламске фракције у региону- и „сиријску опозицију“ и Ал Каиду и наравно, „ЦИА чедо“ ИСИС…

——————————————

Да бих илустровао ове моје тврдње, овде ћу презентовати неке садржаје угледних западних медија на горњу тему-

Угледни Дејли Телеграф, у свом чланку од 11 новембра 2014 наводи да је све већи дефетизам код умерених екстремиста у Сирији, који према овом листу, одбијају да се боре против „џихадиста“ и масовно прелазе на њихову страну. Телеграф као разлог за овако нешто наводи наводни недостатак подршке „умереним терористима“, од стране америчког председника Обаме.

Ипак у даљем интервјуу Телеграфа са командантом Абу Ахмедом (једне герилске јединице „Слободне Сиријске Армије“) обелодањују се подаци да им је „Обама“ већ доставио веће количине лаког наоружања и један број противтенковских ракета, типа „TOW”.

Из овог чланка такође сазнајемо да америчко оружје намењено „умереним терористима“ у Сирији врло често завршава у рукама сиријске бранше Ал Каиде, под именом Џабах Ал Нусра.

Телеграф такође документује праву позадину америчке (НАТО) војне интервенције у Сирији- Абу Ахмед сведочи да је недавно за време заједничких напада Слободне Сиријске Армије, Ал Каиде и ИСИС-а, на позиције регуларне сиријске армије, НАТО грешком бомбардовао те позиције- што, поред тога што је довело до великих губитака код „екстремиста свих боја“, разљутило борце Ал Каиде (Џабхат Ал Нусра) и ИСИС-а, који су се потом окренули против „јавних америчких пријатеља“ из редова Слободне Сиријске Армије (ССА).

У прилог тези да наоружавањам „умерених екстремиста“ западњаци уствари наоружавају „екстремне екстремисте“ иде и податак који је изнео један од ССА команданата Абу Маџид, да је након њиховог пораза од Ал Каида герилаца из редова Џабах Ал Нусре, преко хиљаду бораца (више од половине његове бригаде) прешло на страну Ал Каиде. Истовремено Американци и Британци покушавају да наметну ССА као новог лидера извесног господина Маруфа, који је у регину познат као ратни профитер и мафијашки лидер (већ виђено на нашим просторима, нека врста сиријског Тачија?).

—————————————-

Поред Телеграфа, ову причу потврђују у многим (и новим) детаљима и Национални Пост и Нови Американац у својим прилозима из новембра 2014-

Новинар Алекс Њуман пише да се новцем америчких пореских обвезника (полу)отворено финансирају терористи из редова Ал Каиде и ИСИС-а. Он наводи како је у новембру велики број наводно „умерених исламиста“ прешао на страну Ал Каиде и ИСИС-а, са све тешким наоружањем које су добили од Американаца.

Иронија у свему овоме је што је амерички потпредседник Џо Бајден, ових дана признао да су ти „пребези“ финансирани, тренирани и наоружавани директно из америчког буџета, у склопу такозване „анти-исис“ коалиције- којима (ИСИС-у) се сада чланови те исте коалиције придружују у све већем броју. Њуман цитира западне аналитичаре који тврде да је велика вероватноћа да ће се то исто америчко наоружање сада користити против западних интереса и њихових грађана (као што је рецимо то био случају Париском инциденту, прошле седмице!?).

Најновији извештаји (из више извора, према Њуману) из региона нам говоре да су ових дана две велике герилске јединице такозване „умерене“ ССА , наоружане најмодернијим америчким наоружањем, отворено прешле на страну Ал Каиде у Сирији.

Прва од тих јединица позната као Харакат Хазм, и друга под називом Сиријски Револуционарни Фронт- су се до недавно бориле против Асадовог режима у Сирији, у оквиру ССА. Обе ове герилске групе су према овим извештајима прешле на страну Ал Каиде, све са тешким наоружањем, обезбеђеним од стране НАТО земаља- поименично са ракетним системима типа „Град“ и противтенковским ракетним системима типа „Тов“.

Све ово претходно документовано је, је више него упечатљива илустрација, како западне силе- уместо да се боре против терориста из редова Ал Каиде и ИСИС-а (са којима медијски застрашују своје нације, до нивоа „колективне параноје“?)- у пракси те наводне терористе наоружавају и тренирају…

Да би „сиријска папјазанија“ била потпунија, потрудили су се амерички савезници из редова ССА, који ових дана отворено критикују Америку и НАТО због напада на њихове савезнике, у „борби против Асада“, из редова Ал Каиде и ИСИС-а.

———————-

Рами Абдулрахман из сиријске хуманитарне НВО „Посматрачи људских права“ је изјавио за Ројтерс: „Припадници Ал Каида огранка Нусра, нам потврђују да у њихове редове стиже све више ССА пребега, и то наоружаних од стране САД.“ Овај хуманитарац наводи да припадници ССА прелазе на страну Ал Каиде наоружани тенковима, артиљеријом и другим тешким наоружањем.

Њуман такође наводи и друге медијске извештаје који јављају да је недавно у северној Сирији цела јединица („Хазм“ огранак) из редова ССА, њих шест стотина, прешла, све заједно са тешким америчким наоружањем, у редове Ал Каиде.

Извештај „МекКлачија“ допуњује ова сазнања, наводима да је цео проблем са западним наоружавањам исламских екстремиста и терориста у Сирији, у ствари много већи- јер је почетком 2013 Ал Каида и ИСИС формирала камуфлиране групе наводних „умерених исламиста“, са циљем елиминације „умерене опозиције“.

„МекКлачи“ наводи да наводни заједнички наступ (борба) „Нусра“ и ИСИС-а против Асадовог режима, као и чињеница да америчко „против-уставно“ бомбардовање Сирије, доводи до све масовнијих прелазака ССА бораца у редове Ал Каиде и ИСИС-а. Овај медиј такође цитира Џо Бајдена, који је у једном интервјуу признао, да су ИСИС и Ал Каида у региону производ Обамине „анти-Асад“ политике у Сирији.

——————————————–

Њуман такође наводи своја сазнања- да је у све ове операције дебело умешана америчка ЦИА, које је према њему у једном тајном кампу у Јордану тренирала своје наводне „смртне непријатеље“- ИСИС терористе. По њему, наставак тренирања, снабдевања оружјем и новцем наводних умерених исламиста из редова ССА, је у ствари у функцији помагања терориста из редова Ал Каиде и ИСИС-а.

По њему и нема никакве разлике између помагања ИСИС-а, Ал Каиде и ССА на другој страни, јер је ова последња такође једна геноцидна и терористичка група, која се до сада ограничавала у својим злоделима, у оквиру сиријских граница.

—————————————-

Сви исламисти у Сирији, и они које Вашингтон званично помаже , и они којима помаже прикривено, себе сматрају „Суни џихадистима“, и имају заједнички циљ- који није само борба против Асадовог режима, већ и против „западне цивилизације“- пре свега европске…

…А на крају крајева, то и јесте циљ америчких глобалиста- да „долевањем уља на ватру“, запале, не само регион, већ и и цео „стари континент“ (Француска и Белгија већ „горе“)- а онда да им понуде своје „ватрогасне услуге“.

Само слепац то не види…

 

М. Новаковић

 

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://rt.com/usa/223559-us-troops-syria-training/

http://news.nationalpost.com/2014/11/11/moderate-syrian-rebels-defecting-to-isis-blaming-lack-of-u-s-support-and-weapons/

http://www.thenewamerican.com/world-news/asia/item/19583-moderate-rebels-armed-by-obama-join-al-qaeda-isis

http://www.thenewamerican.com/usnews/foreign-policy/item/19258-obama-s-anti-isis-coalition-built-isis-biden-admits