(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 29: КУШНЕР ЗАБРАЊИВАО ИСТРАГЕ ПРОТИВ УЧК ЛИДЕРА И ПРЕТРЕСЕ ЊИХОВИХ КУЋА..


БЕРНАРД КУШНЕР ЛИЧНО ПРИКРИВА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ ОВК

0Hasim_620x0-620x330

Најупечатљивије сведочанство о горњем удруженом злочиначком подухвату Тачијевих шиптарских терориста и водећих западних земаља долази од стране бившег шефа УНМИК-ове полицијске јединице за борбу против „тешког“ криминала на Косову, реномираног криминалистичког стручњака и анти-терористичког експерта, канадског полицијског иследника (резервног капетана канадске војске и бившег члана Њујоршке специјалне анти-терористичке јединице- јединог страног држављанина који је икада трениран у оквиру те јединице) господина Стјуа Келока.

КАНАДСКИ ПОЛИЦИЈСКИ ИНСПЕКТОР СТЈУ КЕЛОК- ЈЕДАН ОД НАЈУГЛЕДНИЈИХ "СЕВЕРНО-АМЕРИЧКИХ" ПОЛИЦАЈАЦА...

КАНАДСКИ ПОЛИЦИЈСКИ ИНСПЕКТОР СТЈУ КЕЛОК- ЈЕДАН ОД НАЈУГЛЕДНИЈИХ „СЕВЕРНО-АМЕРИЧКИХ“ ПОЛИЦАЈАЦА…

Господин Келок, је поред небројених других тешких кривичних дела против Срба, руководио истрагом масакра над Српским цивилима 2001 у Подујеву када је приликом бомбашког напада на цивилни аутобус „Ниш Експреса“ (у коме су се поред осталих путника масакрирана и деца) убијено 13 невиних српских цивила а рањено 45, од стране шиптарске терористичке ОВК; Као и истрагом убиства новинара Асошијејтед Преса Керима Лотона на македонско-косовској „граници“ у селу Кривеник, такође од стране шиптарских терориста ОВК(ОНА).

У оба случаја истрага је ометана, саботирана и заташкавана од стране водећих НАТО земаља, Америке и највишег руководства УНМИК-а, са циљем да се спроведу зацртани амерички и НАТО политички циљеви на Косову и прикрије западно учешће у терористичким и криминалним активностима у садејству са шиптарским терористима. У свом интервјуу из 2006, медију „Balkanalys.com”, господин Келок је документовао ту своју тврдњу и објаснио „западне мотиве“ за такво срамно деловање у спрези са терористима и злочинцима Тачијевог „калибра“:

kusnerГосподин Келок на почетку тог интервјуа наглашава да је мандат његове мисије на Косову био у оквиру резолуције 1244, али да је од самог почетка био угрожен „сакривеним агендама у игри“, и то на првом месту од стране оних чија је улога била да тај мандат спроведу. Најупечатљивији је пример Бернарда Кушнера. На прву велику обструкцију у свом раду је наишао у процесу хапшења и доказивања кривице за тешка криминална дела Сабита Геција, једног од оснивача ОВК. Тада су господину Келоку први пут у току његове службе на Косову, упућене директне претње смрћу.

Геци је ухапшен у Октобу 2000-те, након гангстерског оружаног обрачуна у приштинском озлоглашеном ноћном клубу „Мајами Бич“, да би Келоков полицијски тим пратећи тај инцидент извршио претрес 13 кућа и газдинстава шиптарских мафијаша и терориста и ухапсио још 25 шиптарских криминалаца. Због добро обављене професионалне истраге детектива Келока и његовог тима, на суду је предочено обиље доказа, те је Геци осуђен на 5 година и 6 месеци затвора. Ту казну је под тим условима морао неизбежно да потврди надлежни косовски УН суд. По Келоку та пресуда је имала веома снажан „одјек“ на Косову, јер су у то време Тачи и Геци сматрани на Косову малтене „реинкарнацијама самог Скендербега“!

ЧЛАНАК ИЗ ВРЕМЕНА ХАПШЕЊА САБИТА ГЕЦИЈА- ПРЕУЗЕТ СА САЈТА „КОСМЕТСКЕ ЖРТВЕ“:

Ухапшен бивши командант ОВК Сабит Геци

САБИТ ГЕЦИ ПОВЕЗАН СА ТАЧИЈЕМ

– Бивши командант ОВК Сабит Геци је преко Сулејмана Селимија у вези са дреничком криминалном групом на чијем челу је косовски премијер Хашим Тачи
Некадашњи шеф ШИК, тајне службе Ослободилачке војске Косова, Сабит Геци ухапшен је недавно због сумње да је одговоран за ратне злочине почињене на Косову и Метохији од априла до јуна 1999. године. Према наводима полиције Еулекса,како “Данас” наводи, Геци је ухапшен после истраге о логорима у Албанији, у којима су, током сукоба на Косову, држани, мучени и убијани Срби и остали неалбанци, али и Албанци које су припадници ОВК прогласили издајницима. Геци је, како наводе ти извори, повезиван са логором који се налазио у граду Кукеш на северу Албаније. Највероватнији разлог зашто је сада покренута прича о Гецијевој вези са ратним злочинима је његов сукоб са Хашимом Тачијем.
Осим везе са Тачијем, Геци, који има надимак Велики шеф, у вези је преко Екрема Луке, најбогатијим косовским Албанцем и са хашким оптужеником Рамушом Харадинајем. Колико су разгранате Гецијеве везе, најбоље говоре његови „пословни“ односи са групом Морат на чијем челу је Агим Цуна, алијас Агим Зумбери. Повезан је и са својим рођаком Џељадином Гецијем, некадашњим припадником француске Легије странаца, за којег се такође сумња да се бави трговином дроге и шверцом оружја.
Сумња се да је Геци био умешан у случај „Ниш експрес“, када је пре девет година, у нападу на аутобус ове фирме у селу Ливадице код Подујева, погинуло 12 Срба, а 43 повређено.
Бившем првом човеку косовске обавештајне службе на терет се ставља и покушај убиства Борисава Вукићевића, председника Југословенског комитета за Косово и Метохију, али и минирање ресторана Шоу у Приштини, у којем је повређено 13 људи.
Геци је осуђен 2001. у суду Унмик-а на шест година затвора, због изнуде. Полиција га сумњичи и да је био руководилац импровизованог затвора у селу Ликовац, у општини Србица, у којем је злостављано више десетина киднапованих, који су углавном ликвидирани.

Приредила Јелена Лалић

Бруно Векарић: Сабит Геци ухапшен због злочина у „жутој кући“
Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић изјавио је да је хапшење Сабита Геција, осумњиченог за ратне злочине почињене 1999. године на Косову и Метохији, плод изузетно добре сарадње коју српско тужилаштво има са Еулекс полицијом и надлежним институцијама на Косову.Он је објаснио да српско тужилаштво Геција терети у предмету трговине органа, такозвана „Жута кућа“, и у предмету за злочине почињене у подручју Дренице.
Геци је бивши командант званично демилитаризоване „Ослободилачке војске Косова“ („ОВК“) на подручју Дренице, регион у троуглу Клина-Малишево-Глоговац.
Хапшење је, како је саопштено, изведено по налогу које је издала Канцеларија специјалног тужиоца на Косову. Истрага Еулекс полиције почела је после објављивања књиге бивше тужитељке Хашког трибунала Карле дел Понте „Лов“.

Притвор за Сабита Геција
Еулекс је одредио 30 дана затвора Сабиту Гецију, бившем команданту Ослободилачке војске Косова, осумњиченом за почињене ратне злочине 1999. године. Геци је саслушаван у Окружном суду у Косовској Митровици пуна четири сата, изјавио је његов адвокат Махмут Хаљими. Он је навео да истражни судија није пристао на меру кућног притвора, тврдећи да би се тиме пружила могућност Гецију да утиче на сведоке. Геци је, према наводима његовог адвоката, одбацио све наводе оптужнице. Адвокат Хаљими је казао да се Геци по сумњама Еулекса терети за ратне злочине током НАТО интервенције, одбацјујући било какву умешаност Геција у наводно вађење и трговину људским органима у такозваној “жутој кући” на северу Албаније.

ИЗВОР: http://kosmetskezrtve.org.rs/rs/vesti/casopis/009/unapsen-geci.php

Келоку је његов претпостављени у УНМИК-у казао да су у то време били под великим притиском „одозго“ да обуставе ту полицијску истрагу. Иза тог великог притиска се наравно, пре свих других, крио УНМИКОВ шеф Бернард Кушнер, који је још у Јануару 2000-те наредио УНМИК полицији да не сме да врши претресе ниједног лидера ОВК, или њихових ближих рођака, без његове изричите дозволе!?

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“- М.Новаковића, IV проширено издање, © 2014 Lulu(Publisher), Author: Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)