Издаја

Е Коста, Коста, упиташ ли се некада зашто твоја деценијска борба не доноси икакве резултате?


ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ: 

„Премијер Косова“ на пријему код Теодосија поводом обележавања православне Нове Године (?!)

СПЦ у коалицији са напредњацима?? Патријарх Иринеј – „Вучић ће подићи Србију из пепела“ (!!)

(Подсећамо) Када љигаво постане бљутаво – Састанак окупационе НАТО команде и званичника СПЦ на КиМ

_________

Коментар нашег читаоца Душка Јанковића на текст: Говори Москва и Београд – Устав Србије на Бриселским мукама (Фонд Стратешке Културе)

14.1.2015.

Kosta CavoskiПитање за правника професора доктора Косту Чавошког: Господине Чавошки, од када је то Теодосије Шибалић Епископ Рашко-призренски? Којим правним актом и када је он то постао?

Е у томе је проблем господине Чавошки. Проблем је у лицемјерју, то јест безобразлуку такозваних бораца за Српство и Србију којима су пуна уста патриотизма и права, а како то онда господине Чавошки да Ви тако јавно признајете и прихватате бесправне одлуке донешене у СПЦ, када је Рашко-призренскa Епархијa у питању???

Враћам се да наставим коментар који сам започео а нисам завршио јер нисам могао од муке у желудцу (кад имам муку у желудцу, онда сам склон јаким ријечима што не доликује православном хришћанину) а све са циљем да се не забораве неке ствари које су се десиле не тако давно а о којима господин професор доктор Коста Чавошки очигледно није обавештен.

Наиме, у овом интервјуу дотични господин напомиње како је Теодосије Шибалић, којег бесправно и безаконито ословљава са Епископ Рашко-призренски, позвао Србе са Космета да гласају на шиптарским изборима а при том неком јадном причом покушава да оправда Мирослава Гавриловића како је ето он, својевремено рекао да се наводно одрекнемо пута у ЕУ, ако је за то услов признавање независности Косова.

Господине Чавошки, на те шиптарске терористичке изборе је и Мирослав Гавриловић позвао српски народ и то јавно и недвосмислено: Позив Србима да изађу на изборе.

На те издајничке шиптарске изборе је и београдска патријаршија позвала наш народ када је обајвила ово срамно саопштење: Саопштење Епархије рашко-призренске поводом предстојећих локалних избора на Косову и Метохији.

Господине Чавошки, мада се већ дуго питам да ли Вас у опште треба ословљавати са господине, на издају свете српске земље Косова и Метохије, позвао је Синод и Сабор београдске патријаршије већ давне 2010. године када је по налогу запада, безаконито, бесправно и против свих канона, мучки и кукавички, уз најгнусније лажи и клевете, протјерао законитог и честитог Епископа Артемија. Нешто Ви Коста Чавошки (сад сам већ донијео одлуку да вас више не ословљавам са „господине“) и Ваши драги интелеткуалци и интелигенција коју подржавате, често избјегавате ову тему? Зашто?

Кажеш Чавошки (сад сам одлучио да ти више и не персирам) да ће издајници одговарати за велеиздају. Да ли ће издајничка београдска патријаршија, без чијег учешћа и пристанка издаја једноставно не би била могућа, да ли ће и она одговарати за велеиздају?

Бориш се за правни поредак и поштовање устава у држави а признајеш бесправни поредак и кршење канона у СПЦ? Нападаш слуге запада које воде државу а признајеш слугеранију у цркви и обраћаш јој се са Епископ Рашко-призренски?

Е Коста, Коста, упиташ ли се некада зашто твоја деценијска борба не доноси икакве резултате? Прво је тебе а и многе друге некадашњи њемачки шпијун намагарчио и преузео Демократску странку. Сада ти и твоји интелектуалци покушавате, свјесно или несвјесно, да намагарчите српски православни народ.

Коста, за крај да ти кажем једну правну чињеницу: Епископ Рашко-призренски је Владика Артемије Радосављевић а никакав Теодосије Шибалић.

Епископ Рашко-призренски никада није позвао српски народ на лажне, издајничке и терористичке шиптарске изборе, већ је тим и таквим изборима јасно и гласно рекао НЕ:

7 replies »

 1. :Честитам уреднику и брату Душку Јанковићу Нову српску православну годину, са жељом да и убудуће негујете само истину, без снисхођења модераторима политичке коректности. Бог да поживи нашег Рашко-призренског владику Артемија и његову духовну војску, на многаја љета.

  Свиђа ми се

 2. Све похвале за текст.
  И кад је то болно проблем се мора назвати својим правим именом.
  БРАВО ДУШКО!

  Свиђа ми се

 3. Питам се одакле потреба уредништва СРБског ФБРепортера да ето тек тако дају простор неком Душку Јанковићу да се вербално иживљава над Костом Чавошким и то без икакве потребе. За све нејасноће које Душко Јанковић има са епархијом Рашко-призренском нека се обрати на праву адресу а то је СПЦ, није му Коста Чавошки крив зато што констатује чињенично стање у оквиру цркве.

  Свиђа ми се

  • Поштовани,

   СРБски ФБРепортер повремено објављује коментаре наших читалаца, иако став уредништва не мора нужно да се поклапа са ставовима који су изнети у коментарима. Коментар нашег читаоца Душка Јанковића смо објавили зато што указује на неке теме које се по правилу избегавају у дискусији у нашим интелектуалним круговима, а веома су важне ако смо намерни да сачувамо и одбранимо свој национални идентитет, веру и државу. Дакле, то нису питања која се тичу Душка Јанковића и СПЦ, већ питања која се односе на цео србски народ и на СПЦ као институцију од највећег значаја и улоге за опстанак србског народа и државе.

   Редакција

   Свиђа ми се

 4. Изнете су чињенице у вези са тим ко је све позивао на косовске изборе, али човек који има оволико огорчења и оволику потребу да вређа једног српског академика, једног од малобројних који су национално освешћени и драгоцени, заиста не заслужује место на вашем порталу, бар не овако нецензурисано.

  Можете ви слободно објављивати коментаре читалаца, али морате дати макар уредничку напомену и на тај начин „цензурисати“ одређене делове који се не тичу чињеница него су искључиво ствар личног анимозитета тог читаоца према господину Чавошком. Кога од нас читалаца интересује да чита премишљања аутора коментара о томе каквим називима да ослови академика Чавошког? Ова личност је у великој тегоби, о чему нас је и известио… Кога то интересује? Размислите о томе, ви сте уредници, и имате одговорност пред јавношћу да упристојите такве коментаре, то је ваша новинарска слобода и обавеза. Сам осам толико желео да напишем, дакле, чињенице су чињенице, а све остало је непотребно и дегутантно, па чак и увредљиво. По мојој новинарској процени, ово је нама као трећој страни, срамотно за читање. Овако се не обраћа у јавности.

  Свиђа ми се

 5. U OVIM SMUTNIM VREMENIMA SE NI NAJPAMETNIJI NE MOGU SNACI PA ODGONETNUTI, KAKO JE MOGUCE, DA NAM SE SVE OVO DESAVA I ZASTO SMO OVAKO NESLOZNI….??? ZASTO BAS U TAKO VELIKOM BROJU IMA IZDAJNIKA RODA SVOGA. USPELI SU NASI NEPRIJATELJI, DA NAM RAZBIJU VERU, SKOLSTVO, PORODICU, PREKROJE I ISKRIVE ISTORIJU, KAO OSNOV POSTOJANJA DRZAVOTVORNOSTI. OVAKO OKUPIRANE, NIKO NIJE TRENUTNO U STANJU DA NAS MOBILISE I POVEDE U ODBRAMBENU BORBU. OVO BEZNADJE JE NAJGORA STVAR KOJA NAS JE MOGLA ZADESITI.

  Свиђа ми се

  • Драги брате Данило, узрок свих наших невоља јесте на првом мјесту отпадништво од Господа Бога. Велики број издајника је последица велике отпадије од вјере Светосавске. Што је веће отпадништво, то је већа издаја. Слажем се са вама да нико није у стању да нас мобилише, али зато се морамо мобилисати сами. А што се тиче одбрамбене борбе, она је већ почела одавно. Ту борбу, повео је духовни генерал српске светосавске војске, Епископ Рашко-призренски Артемије Радосављевић и његови духовни официри, подофицири, пуковници.. то јест монаси Епархије Рашко-призренске у егзилу . Приђимо светосавском генералу, а пустимо глупу интелигенцију, „интелектуалце и интелектуалну елиту“ нека паметују, пишу кљижице, продају маглу неинформисанима, и не дозволимо им да и нас заводе за Голеш планину.

   Свиђа ми се