АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Говори Москва и Београд – Устав Србије на Бриселским мукама (Фонд Стратешке Културе)


Емисија Фонда Стратешке Културе: Устав Србије на Бриселским мукама

Anja Filimonova i Kosta Čavoški

Извор: Фонд Стратешке Културе, 07.01.2015.

Гост емисије: проф. др Коста Чавошки, професор Правног факултета Универзитета у Београду, академик САНУ-а и члан Сената Републике Српске

Домаћин емисијемр Ања Филимонова – главни уредник сајта Фонд стратешке културе 

5 replies »

 1. Питање за правника професора доктора Косту Чавошког: Господине Чавошки, од када је то Теодосије Шибалић Епископ Рашко-призренски? Којим правним актом и када је он то постао? Е у томе је проблем господине Чавошки. Проблем је у лицемјерју то јест безобразлуку такозваних бораца за српство и Србију којима су пуна уста патриотизма и права, а како то онда господине Чавошки да ви тако јавно признајете и прихватате бесправне одлуке донешене у СПЦ, када је Рашко-призренскa Епархијa у питању???

  Свиђа ми се

  • Враћам се да наставим коментар који сам започео а нисам завршио јер нисам могао од муке у желудцу (кад имам муку у желудцу, онда сам склон јаким ријечима што не доликује православном хришћанину) а све са циљем да се не забораве неке ствари које су се десиле не тако давно а о којима господин професор доктор Коста Чавошки очигледно није обавештен. Наиме, у овом интервију дотични господин напомиње како је Теодосије Шибалић, којег бесправно и безаконита ословљава са Епископ Рашко-призренски, позвао Србе са Космета да гласају на шиптарским изборима а при том неком јадном причом покушава да оправда Мирослава Гавриловића како је ето он, својевремено рекао да се наводно одрекнемо пута у ЕУ, ако је за то услов признавање независности Косова. Господине Чавошки, на те шиптарске терористичке изборе је и Мирослав Гавриловић позвао српски народ и то јавно и недвосмислено:

   http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1417629/Poziv+Srbima+da+iza%C4%91u+na+izbore.html

   На те издајничке шиптарске изборе је и београдска патријаршија позвала наш народ када је обајвила ово срамно саопштење:
   http://www.spc.rs/sr/saopshtenje_eparhije_rashkoprizrenske_0

   Господине Чавошки, мада се већ дуго питам да ли вас у опште треба ословљавати са господине, на издају свете српске земље Косова и Метохије, позвао је синод и сабор београдске патријаршије већ давне 2010 године када је по налогу запада, безаконито, бесправно и против свих канона, мучки и кукавички, уз најгнусније лажи и клевете, протјерао законитог и честитог Епископа Артемија. Нешто ви Коста Чавошки (сад сам већ донијео одлуку да вас више не ословљавам са „господине“) и ваши драги интелеткуалци и интелигенција коју подржавате често избјегавате ову тему? Зашто?

   Кажеш Чавошки (сад сам одлучио да ти више и не персирам) да ће издајници одговарати за велеиздају. Да ли ће издајничка београдска патријаршија, без чијег учешћа и пристанка издаја једноставно не би била могућа, да ли ће и она одговарати за велеиздају?

   Бориш се за правни поредак и поштовање устава у држави а признајеш бесправни поредак и кршење канона у СПЦ? Нападаш слуге запада које воде државу а признајеш слугеранију у цркви и обраћаш јој се са Епископ Рашко-призренски?

   Е Коста, Коста, упиташ ли се некада зашто твоја деценијска борба не доноси икакве резултате? Прво је тебе а и много друге некадашњи њемачки шпијун намагарчио и преузео Демократску странку. Сада ти и твоји интелектуалци покушавате, свјесно или несвјесно, да намагарчите српски православни народ.

   Коста, за крај да ти кажем једну правну чињеницу: Епископ Рашко-призренски је Владика Артемије Радосављевић а никакав Теодосије Шибалић.

   Епископ Рашко-призреснки никада није позвао српски народ на лажне, издајничке и терористичке шиптарске изборе, већ је тим и таквим изборима јасно и гласно рекао НЕ:

   Свиђа ми се

 2. U Štrpce stiže virtuelni „Plavi voz“ –
  sa prozora će Srbima mahati
  Fadilj Vulin i Aleksandar Broz.
  ++ +
  Za Vučića su pet najvažnijih stvari –
  rad, rad, rad, rad,rad – plata na Svetog Nikad.
  + + +
  Vučić nema nameru da pravi “goli otok” –
  bliži mu je Lisičiji potok.
  + + +
  Pita nas Dačić: “Šta to imamo na Kosovu
  pa ćemo da izgubimo?” –
  Kad duhovno odraste kazaće mu se samo.
  + + +
  Vučić više neće da bude Majina lutka na povocu –
  ne može Marioneta istovremeno da igra
  kod Maje , Kirbija i Devenporta.
  + + +
  Vučićevi funkcioneri se ne javljaju na poverljive telefone –
  osetili Pacovi da SNS Titanik tone.
  + + +
  U Srbiji se kurči – a u Briselu pizdi.
  13. januar 2015.

  Свиђа ми се