Звонко Михајловић

Штрпце – У СУСРЕТ ВЕЛИКОМ ВОЂИ


Zvonko

Звонко Михајловић, 12.1.2015.

Дан уочи посете општини Штрпце од стране премијера Србије све овде подсећа на сцене из филма – Три карте за Холивуд.

vodja

Деца и унуци комуниста, који су се својевремено одлично показали у организацији дочека Јосипа Броза Тита и Фадиља Хоџе, сада треба да у истом маниру осветлају образ пред достојним наследником политике двојице поменутих Српских „пријатеља“. Црвени тепих је већ припремљен. Запосленима који примају плате из буџета Републике Србије али и они који примају из буџета Косова већ је наређено да се појаве на дочеку, вероватно руку под руку једни и други.

Потребно је да неко рапортира премијеру о правом стању на терену. Али ко? Своје је неспособне али партији верне напредњаке сменио. Довео нове проверене послушнике (у служби Мустафе) који не знају понајбоље менталитет великог вође јер су до јуче, бар за јавност, били на супротној страни док је требало преварити народ да изађе на Тачијеве изборе, али су зато по налогу истог бриселског послодавца морали да поскидају маске и покажу своје право лице.

Како се на власт проверено опстаје фризирањем и улепшавањем стварности (богато искусто наслеђено из ере комунизма) премијер ће остати ускраћен за многе чињенице. Оно што неће сигурно чути од својих домаћина јесте да „Ски центар Брезовица“, чију је посету иначе дотични одабрао због личног маркетинга, систематски пропада годинама после НАТО агресије јер су другови из њега однели све што се однети може. Да 185 запослених радника 25 месеци није примило плату. Да и када је приме она у просеку не прелази 10 хиљада динара. Да се објекти -хотели „Нарцис“, „Бреза“ и „Молика“ налазе у стању урушавања. Да су „велика брвнара“ и „градска кафана“ продати од стране тзв. Косовске агенције за приватизацију, уз обилату помоћ домаћина премијера. Те да је „мала брвнара“ издата у закуп. Такође нико му се од домаћина неће “похвалити“ легализацијом 700 нелегално саграђених објеката, све у власништу албанаца, а све у духу братства и јединста, које ће моћи да види путем од Брезовице до Ски центра на Шар планини.

Исто тако прећутаће истину о мастер плану који је осмишљен негде у иностранству са циљем да се преотме комплетна имовина „Ски центра“ која је иначе у 100% власништву Републике Србије. Да је, поред објеката, на мети Приштине и 244 хектара земљишта све у циљу сужавања животног простора Срба у Штрпцу. Да су његови домаћини заједно са Хашимом Тачијем били промотери широм Европе тог мастер плана и подстрекачи предаје на тацни свега онога што се налази у власништву поменуте компаније.

А иначе су резултати већ видљиви када су у питању други привредни субјекти на територији општине Штрпце какви су рецимо фабрика “Иво Лола Рибар“, ДП “Младост Штрпце“ и ДП “Задруга“ које су однедавно у рукама Приштине а радници Срби избачени на улицу.

Све у свему посета ће, и поред лактања домаћина ко ће се више приближити великом вођи, бити успешна у маркетиншком смислу. Јавност у Србији ће још једном бити обманута мислећи да се нешто ипак ради. А дан након одласка премијера донеће нову реалност а она је таква да ће важити стара парола која гласи: „Не бојте се браћо Срби, добро бити неће“.

3 replies »

 1. U Štrpce stiže virtuelni „Plavi voz“ –
  sa prozora će Srbima mahati
  Fadilj Vulin i Aleksandar Broz.
  ++ +
  Za Vučića su pet najvažnijih stvari –
  rad, rad, rad, rad,rad – plata na Svetog Nikad.
  + + +
  Vučić nema nameru da pravi “goli otok” –
  bliži mu je Lisičiji potok.
  + + +
  Pita nas Dačić: “Šta to imamo na Kosovu
  pa ćemo da izgubimo?” –
  Kad duhovno odraste kazaće mu se samo.
  + + +
  Vučić više neće da bude Majina lutka na povocu –
  ne može Marioneta istovremeno da igra
  kod Maje , Kirbija i Devenporta.
  + + +
  Vučićevi funkcioneri se ne javljaju na poverljive telefone –
  osetili Pacovi da SNS Titanik tone.
  + + +
  U Srbiji se kurči – a u Briselu pizdi.

  13. januar 2015.

  Свиђа ми се