ДРУШТВО

Одбор ДСС за КиМ: Изгледа да је Вучићу идол барон Минхаузен, познат по бројним обманама и лажима


ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Изјава председника Владе Србије да око преговора у Бриселу између Београда и Приштине јавност Србије не мора бити обавештена, већ само министри, евентуално посланици, одсликава на какав и на који неозбиљан начин Александар Вучић приступа најважнијем српском националном питању а то је проблем Косова и Метохије. Ником у Србији није позната политичка платформа око преговора са Приштином и зато је кршење Устава Републике Србије од стране садашње власти присутно на сваком кораку.

Свима је познато да се национална издаја најбоље завршава у мраку као што су то показали досадашњи преговори између Београда и Приштине. Бројни су примери за то:

 1. Недавни пријем Косова у Међународни олимпијски комитет је остварен тако што је председник Владе Србије послао директиву Олимпијском комитету Србије да не прави проблема око уласка Косова у МОК.
 2. Одрицање од хидросистема Ибар-Лепенац, који је на простору који контролишу Срби и који је у саставу Електорпривреде Србије, представља класичну издају српских националних и државних интереса. Држава Србија иначе је у потпуности отплатила кредит од 150 милиона долара лондонском и париском клубу градећи овај систем.
 3. Одричући се јавних предузећа Србије на Косову и Метохији, Влада премијера Александра Вучића прави приватну фирму за наплату струје Србима на Косову и Метохији. Претпоставља се да ће компањони премијера бити власници те фирме.
 4. Сагласност Београда да Косово добије посебан телефонски број је такође један од примера да у тишини и мраку, без присуства јавности, Београд де факто гради још једну албанску државу на Балкану.

Нажалост али је тако – око исхода и тока преговора јавност у Србији сазнаје преко медија сепаратистичке парадржавне творевине у Приштини.

Председник Владе Србије је такође обмануо грађане Србије да је рано за решавање коначног статуса Косова и Метохије. Ово тим пре јер већ 9. фебруара 2015. године настављају се преговори између Београда и Приштине. Логички би било да прекид преговора одлаже решавање коначног статуса Косова и Метохије.

Задњих година председник Владе Србије је говорио да је импресиониран Немачком као државом и Немцима као народом. Грађани Србије би сигурно волели да овом челнику Владе узор буде државност коју је имао Бизмарк или можда духовност и просвећеност једног Гетеа. Нажалост, изгледа да је овом политичару идол Карл Фридрих фон Минхаузен немачки барон, у свету познат по бројним обманама и лажима.

У Косовској Митровици
09.01.2015. године

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
др Ненад Којић

***

aleksandar-vucic-baron-munchausen
Илустрација: из архиве СРБског ФБРепортера

2 replies »

 1. ПА ТО ЗНАЈУ И ВРАПЦИ !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Fri, 9 Jan 2015 17:57:14 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Изјава председника Владе Србије да око преговора у Бриселу између Београда и Приштине јавност Србије не мора бити обавештена, већ само министри, евентуално послан“ >

  Свиђа ми се

 2. Vala do sada ja ne vidoh ne politicara nego uopste coveka koji se vise hvalise od Vucica … da neko TOLIKO visoko misljenje ima o sebi – to nisam mogao ni da pretpostavim dok ne dobismo doticnog premijera…

  Свиђа ми се