АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Звонко Михајловић: Под окриљем Вучића, Николића и Дачића препушта се општина Штрпце у руке Тачијевим и Мустафиним „Србима“


АЛБАНИЗАЦИЈА ШТРПЦА У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Zvonko

Звонко Михајловић, 03.01.2015.

Општина Штрпце, у којој су појединци показали највише склоности за сарадњу са окупатором, изабрана је одмах након 1999. године да буде експериментална општина за реализацију пилот пројекта мултиетничке средине.

Пројекат је, на штету Срба, реализован изнад очекивања самих твораца те идеје. Иза идеје о наводној изградњи некаквог мултиетничког друштва вешто се скривала замисао о албанизацији општине Штрпце. У ту сврху, изборним фалсификатима, инсталирана је општина која ради под окриљем “Републике Косово“, чији је задатак био да обави најпрљавије послове у интересу поменуте “Републике“.

Легализација 700 дивље саграђених објеката у викенд зони (највећи број саграђених за време мандата поменуте општинске власти), “приватизација“ државне имовине Републике Србије која се налази на територији општине, стални покушаји онемогућавања функционисања српских институција, узурпација имовине у власништву државних предузећа, заклињање на верност Тачију и Мустафи су само неки од запаженијих “резултата“ те гарнитуре људи.

Како је издаја на Косову и Метохији постала профитабилна делатност, овим људима који су били окупљени око америчког пројекта званог „самостална либерална странка“ придружили су се социјалисти и напредњаци. Заједничким снагама и деловањем успели су да преваре народ и доведу га на руб егзистенције и пропасти, али и да га одвоје од мајке Србије и припоје великој Албанији.

Смена једних послушника, који се очигледно нису најбоље снашли у свом слугеранском послу и довођење проверених кадрова, са искуством у издаји, најупечатљивије говори о томе да је албанизација Штрпца у завршној фази.

Дакле – реч је о препуштању општине Штрпце која функционише у систему Републике Србије у руке Тачијевим и Мустафиним “Србима“ који ће остати упамћени као њени гробари. А све под окриљем Александра Вучића, Томислава Николића и Ивице Дачића.

Позивам народ да коначно отвори очи и супростави се овако опасним намерама појединаца који свесно уништавају и сатиру све што је Србиново на Косову и Метохији. Свака евентуална подршка овој и оваквој политици са собом повлачи одговорност за све негативне консенквенце које ће неминовно проистећи из овога, укључујући и исељавање Срба из јужне Српске Покрајине.

***

Resenje

3 replies »

 1. ПОДРШКА ГОСПОДИНУ ЗВОНКУ МИХАИЈЛОВИЋУ А ЧИТАМ НА САЈТУ СРБИ НА ОКУП ДА ЈЕ У РС додик у коалицији са курватима а босић са балијама ЗНАЧИ САМО У РС СКК СТЕВАНА МОЉЕВИЋА И РАДИКАЛИ ЈЕДНА И ДРУГА ОПЦИЈА СУ ИЗДАЈЕ СРБСТВА СССС

  Свиђа ми се

 2. Немам ништа против г. Михајловића али што је много, много је и од њега.
  Највећи број викендица је изграђено за време његове петогодишње власти у Штрпцу.
  Ја њега не оптужујем јер је као и његов претходник покушао да спречи нелегалну изградњу. Покушао је и Братислав Николић и то легалним средствима али и он није успео, мада је успео да ту изградњу доведе делимично у ред.
  Једноставно, сила је сила. У њиховим рукама је војска, НАТО, полиција, судови и тд.
  Наш једини спас је Заједница српских општина као вид Српске самоуправе тј. аутономије са међународним гаранцијама које су договорене и које се требају ускоро спровести.
  Звонков патриотизам је лично експонирање и ништа више.

  Свиђа ми се

  • Преносимо одговор господина Звонка Михајловића на коментар „Штрпчанина“:

   „Колико су храбри ови Мустафини “Срби“ и колико је њихова политика издаје исправна најбоље потврђује и то да не смеју ни да се представе и пишу својим именом и презименом. Ево ја користим и ову прилику да комплетан нови састав привременог органа позовем на ТВ дуел и тамо све разјаснимо пред очима јавности.“

   Свиђа ми се