АКТУЕЛНО

Јелисавета Василић: Плашим се да ова власт нема намеру да изгради институције (видео)


“Ниједна од 24 спорне приватизације није процесуирана, иако неки тврде другачије”, каже у разговору за Истиномер Јелисавета Василић, чланица Савета за борбу против корупције. Разговарала Весна Радојевић.

29. 12. 2014. Истиномер.рс, за ФБР приредила Биљана Диковић

Адвокат Јелисавета Василић, истакнути члан Савета за борбу против корупције, заступа фирму “Футура плус”, која је била у власништву Станка Суботића Цанета и која је након одласка у стечај ојадила око 3.200 радника! Занимљиво је то што Василићева, као правни заступник “Футуре плус“, тражи да се дуговања према радницима, која прелазе износ од 40 милиона динара, уместо из стечајне масе пребаце, ни мање ни више, него на терет државе! (Телеграф, 17. 02. 2013)

Адвокат Јелисавета Василић, истакнути члан Савета за борбу против корупције, заступа фирму “Футура плус”, која је била у власништву Станка Суботића Цанета и која је након одласка у стечај ојадила око 3.200 радние ка!
Занимљиво је то што Василићева, као правни заступник “Футуре плус“, тражи да се дуговања према радницима, која прелазе износ од 40 милиона динара, уместо из стечајне масе пребаце, ни мање ни више, него на терет државе!
(Телеграф, 17. 02. 2013)

„Што се тиче тог нерада правосуђа то је један страшан податак који само Владу не брине…“

Садашњи закон је лош и Василић јасно каже да је за то крива власт, јер се 90% закона доносе по хитном поступку, чак и оне који захтевају много више времена и припреме, јавне и стручне расправе.

„Ви имате законе које Савјет за борбу против корупције не може да добије прије него што изађе у Скупштину.“

„Многи закони, одредбе одређене, дају могућност велике корупције, то је велики наш проблем.“

„Неко је рекао да су предмети о 24 приватизације решени, то једноставно није тачно, скоро да се ништа није урадило по том питању.

„Људи из власти нових, су мислили да један човек може да се бори против корупције, не може, морају да се изграде институције, а види се да ова власт нема намеру да изграђује институције.“

„Ако у једној држави министар правде и Влада дозволе да четири мјесеца судови не раде, тај однос ја не знам како да назовем. Да га назовем бахатост према институцији, или арогантан, ја не знам како да га назовем…“

„Ми смо навикли на то да свака власт кривицу за све оно што она не уради пребацује на неког другог, тако им је најлакше. Ми смо два извјештаја Влади доставили о томе шта је проблем, сабрали проблеме и видјели који су оправдани и доставили Влади и Министарству правде и тражили од њих да виде, сад трећи припремамо, ниједну ријеч нисмо добили као одговор.“

Савет за борбу против корупције ставио је неколико конкретних примедби на нови сет медијских закона и према речима Василићке ниједна није прихваћена што није добро, исто се догодило и са примедбама које су дали на претходни закон о медијима…

vasilic

1 reply »