АКТУЕЛНО

Војислав Шешељ на 55. ванредној седници Народне скупштине Републике Српске Крајине (видео)


На 55. ванредној седници Скупштине Републике Српске Крајине присуствовао је и лидер СРС Војислав Шешељ. Он се обратио члановима Скупштине Републике Српске Крајине у прогонству. Између осталог је рекао: „Република Српска Крајина је жива у нашим срцима и све док постоји српски народ нећемо одустати од њеног ослобођења“, али се „још нису стекли услови за ослобађање РСК“, али да се српски народ „мора спремити као да ће се то сутра десити“… Преносимо текст говора у целости и видео запис.

(кратки линк за дељење текста http://wp.me/p1Fuk8-Eat)

27. 12. 2014. SrsOrgRs, за ФБР приредила Биљана Диковић

Поштовани народни посланици Скупштине Републике Српске Крајине, браћо Срби и сестре Србкиње,

Република Српска Крајина је жива у нашим срцима и све док постоји србски народ нећемо одустати од њеног ослобођења. Нису нас Хрвати победили у рату и окупирали Републику Српску Крајину, нас су победили Американци у тренутку кад су били најјачи, кад смо ми Срби били најслабији. А Хрвати су били само њихово пуко оруђе, као раније Хитлеру, као раније Аустроугарској, и свим освајачким војскама које су насртале на србство протеклих векова.

Република Српска Крајина се јуначки борила и бранила, али под притиском са запада, њу је оставио на цедилу и режим из Београда, и режим са Пала.

Режим из Београда био је дужан да заштити комплетну територију Републике Српске Крајине јер се на то обавезао пред потписивање Венсовог плана, то је заправо био услов да представници Републике Српске Крајине прихвате Венсов план. Режим из Београда је дакле попустио под притисцима са запада и нанео срамоту српскоме народу.

Режим са Пала био је дужан да прискочи у помоћ Републици Српској Крајини на основу Декларације о уједињењу две западне републике српског народа, на основу војног савеза који је склопљен, нажалост ниједан метак није испаљен да би се одбранила Република Српска Крајина. Месецима, Хрвати су пробијали пут на Динари и примицали се Ливањским пољем према Грахову, напокон заузели Грахово, дошли Српској Крајини иза леђа, дошли изнад Книна где никаквих линија српске одбране није било. То је довело до окупације Републике Српске Крајине.

Наравно данас, однос снага у свету још увек није повољан за српски народ да бисмо могли да приступимо ослобађању Републике Српске Крајине.
Ми морамо чекати да се сломи глобализам као нови светски поредак тоталитарног карактера.
Ми морамо сачекати да се укине америчка хегемонија и доминација.
Ми морамо сачекати да пропадне Европска унија као глобалистички пројекат.
Али, морамо се зато спремати као да ће се тај тренутак сутра десити.

Најважније је да се очува континуитет Српске Крајине као државе и то је оно што у егзилу, прогонству, раде и Народна Скупштина и Влада Републике Српске Крајине.
Република Српска Крајина има и свог председника републике Милана Мартића који јуначки робија у Естонији, осуђен без икакве кривице на 35 година затвора. Без икакве, икакве кривице, али он јуначки подноси и служи своју робију, а што је најважније никад се није одрекао ове велике функције коју обавља. Ја сам док смо се заједно дружили у Хагу имао обичај да кажем – овде су, Милане, сви бивши председници били и Милошевић, и Милутиновић, и Караџић и сви остали… и Биљана Плавшић и Милан Бабић, сви су они бивши – ти си садашњи, ти си актуелни и бићеш председник Републике све док се не ослободи Република Српска Крајина и не спроведу нови председнички избори.
Милан Мартић робија у Естонији где је најтеже. Естонија – то је модерни Стаљинов гулаг. Нигде није горе него у Естонији.Тамо су га намерно послали не би ли му уништили душу и вољу за одбраном. Здравље му је нарушено али му душу нису убили и вољу за одбрану.

У Хагу робија бивши председник Републике Српске Крајине Горан Хаџић. Ви знате, раније смо имали неких сукоба и полемика у медијима и тако даље, али најважније је да се Горан Хаџић јуначки држи, и да се бори, да се одлучно бори против завере која се проводи над целим српским народом, а над Републиком Српском Крајином посебно.
Морам овде да вам кажем да је Горан Хаџић тешко болестан од најтежег облика рака мозга, да су перспективе врло лоше, али он је изразио одлучност а то ми је пренео његов адвокат, да се бори све док има даха.

Пошто се континуитет једне државе чува одржањем њених државних институција, ја посебно наглашавам да је важно да Народна скупштина Републике Српске Крајине и Влада Републике Српске Крајине наставе да делују, да изграде све институционалне механизме, да се обнавља састав народних посланика, јер биолошки закони чине своје, да увек Народна скупштина има пун састав народних посланика, а у ванредним околностима тај састав може да се обнавља и без непосредних демократских избора. Тако исто Влада Републике Српске Крајине да буде влада пуног континуитета без иједног дана прекида у њеном раду.

Српска радикална странка је у границама својих могућности максимално помагала формирање и функционисање Владе Републике Српске Крајине у егзилу, док смо могли. Тренутно не можемо баш много да помогнемо али моћи ћемо, ја сам убеђен моћи ће у најскоријој будућности Народна скупштина и Влада Републике Српске Крајине, снажно да се ослоне на Српску радикалну странку.

Српска радикална странка се спрема на јуриш против овог издајничког напредњачког режима, нажалост то су људи који су до јуче били наши најближи сарадници, саборци, који су поклекли, који су се продали за љубав власти и новца, а сад им је истекао рок трајања. Сад су мене Американци пустили да њих отерам, јер они су толико важни… Падају они у најскорије време јер српски народ зна да отреби жито од кукоља, српски народ ће то и овога пута учинити.

Уверен да ћемо у најскорије време ослободити прво Републику Србију, а онда и све остале српске земље, да ћемо се интегрисати са мајком Русијом ја вас данас поздрављам…

Живела Република Српска Крајина, живела Велика Србија!

seselj

3 replies »

  1. Влада и јавност Хрватске не смеју да писну о томе како Есули из Задра и Отока, Кварнера и Истре већ 70 година одржавају општинску структуру, организују изборе и италијанска држава финансира њихов редовни рад. А насрнули на једну изјаву Шешеља – како је Велика Србија наш дугорочни план.

    Свиђа ми се

  2. Мислим да у коначном разграничењу између Срба и Хрвата треба одредити линију Пожега-Сплит и да се изврши размена територија Книнске крајине и Зап.Славоније за оно што се добије на истоку. Не заборавити на лично и јавно власништво Срба и „југословена“ ван РСК.

    Свиђа ми се

  3. ГОСПОДЕ ВАЗДА БУДИ УЗ СВОЈ СРБСКИ НАРОД БРАТСКИ ПОЗДРАВ СВОЈ БРАЋИ И СЕСТРАМА КОЈИ СУ БИЛИ ПРИСУТНИ НА 55 ВАНРЕДНОЈ СЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РСК У ЕГЗИЛУ САМО ВЕРА У БОГА СТРПЉЕЊЕ СЛОЖНО ДО ПОБЕДЕ КОСМЕТ КРАЈИНА ВАЗДА СРБИЈА СССС

    Свиђа ми се