АКТУЕЛНО

„Пакленом кувару“ Саши Мишићу одузимају децу: Позив на скуп подршке Саши преко друштвене мреже Фејсбук


Паклени кувар“ Саша Мишић могао би да остане без деце Екатарине (11), Константина (8) и Данице (5) јер се његова бивша жена Катрин Грујнинг предомислила, па иако се одрекла старатељства, тражи децу назад.

Корисници друштвене мреже Фејсбук организују скуп подршке:
„Саши и његовој деци пружимо подршку испред Вазнесењске цркве у Београду (Улица Адмирала Гепрата 19) у недељу 28. децембра од 11.00 сати, на миран и достојанствен начин, заједно у молитви, без насиља, простаклука и испада.“

26. 12. 2014. МОНДО, Фејсбук, за ФБР приредила Биљана Диковић

554388_sasa-misic01rasfoto-goran-srdanov_ff

Центар за социјални рад из Гроцке поднео је кривичну пријаву против њега и „напрасно променио одлуку“, па сад по хитном поступку тражи да малишани буду враћени мајци, која живи у Немачкој.

„Губим право над своје троје деце, чији сам једини законски старатељ. Против мене је подигнута кривична пријава. Одлука је једноставно донета услед низа неправилности и пропуста начињених можда у страхопоштовању према Немачкој. Одузимају ми децу као да сам криминалац, лопов и монструм са страница црне хронике, а све због административних пропуста бирократа. И зато што се користи штрајк адвоката, тако да легално немам право на стручну одбрану“, рекао је Мишић „Куриру“ о додао да су у Центру за социјали рад „одлучили да је неподобан отац, којем би под претњом хитне мере требало одузети децу и предати њиховој мајци“

Мишић тврди да се његова бивша супруга самовољно одрекла старатељства.

„Катрин ми је самовољно децу предала на старање. Суд је, такође, донео одлуку о старатељству у моју корист јер је и Центар за социјални рад из Гроцке, након неколико посета мом дому и дечјој школи био мишљења да сам једини подобан старатељ. У међувремену су се моје животне околности промениле набоље“.

Мишић се од Катрин развео пре више од три године, након чега се оженио и добио близнакиње.

„Моја деца су била пресрећна са својим сестрама. Опчињеност бебама расте из дана у дан. Та породица је на прагу нестајања и истребљења“.

poziv za skup

4 replies »

  1. Тома председник, када се сретне са оним немцем који се гура где му није место, нека му каже, да се тако не понаша када си амбасадор земље у гостима у нашој земљи. Или нека му понесе Агреман, и нека му покаже пут на аеродром, и пошаље га у његову домовину.

    Свиђа ми се