Љиљана Јовановић

БРАВО ПУТИНЕ – Ко влада информацијама влада светом!!!


Русија је направила сјајан неочекивани “потез коњем”. Око прста је окренула све, за пар дана је зарадила 20 милијарди долара, плус повратила 30% акција својих монополских фирми. Путин је преварио ЕУ и САД и то их лепо преварио. Пред очима читавог света одиграло се све по плану. За такав план треба му аплаудирати стојећи!!!

* кратка веза http://wp.me/p1Fuk8-E9r

26. 12. 2014. serg-was.livejournal, за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

putin

Раније је део деоница руских енергетских компанија припадао страним инвеститорима (америчким и европским)- што је значило да скоро половина прихода од нафтних и гасних компанија није ишла у Руску ризницу него на рачуне страних “финансијских ајкула” у Европи.

Због ситуације на Криму рубља је почела нагло да пада, али Централна банка није урадила ништа да би подржала курс рубље. Појавиле су се гласине да Русија нема залиха валуте да би подржала курс рубље.

Те гласине и Путинова изјава да ће штитити становнике који говоре руски језик у Украјини, довело је до великог пада вредности деоница руских енергетских компанија и “финансијске ајкуле” су нагло почеле да продају деонице на берзама док оне нису потпуно изгубиле вредност.

Путин је чекао читаву недељу, и само се смешкао на конференцијама за медије, а када је цена деоница потпуно пропала кроз под, наредио је да се одмах откупе истовремено све акције које су биле у рукама Американаца и Европљана.

Док су “финансијске ајкуле” схватили да су их окренули око палца, већ је било касно, акције су биле у рукама Руса, и сада не само да је Русија тог дана зарадила више од 20 милијарди долара, већ је вратила и акције својих компанија у руске руке, па ће сада приход од нафте и гаса остајати у Русији а неће ићи ван земље, рубља ће се сама од себе подићи, а за њено подржавање неће бити потребно да се троше златне резерве Русије, а европске “финансијске ајкуле” су остале са носом према земљи као будалетине – за неколико минута за пеније Руси су купили акције које доносе приход од милијарде долара од гаса и нафте.

Таква сјајна операција није виђена од оснивања берзе. БРАВО ПУТИНЕ!!!

23 replies »

 1. Ja se nadam da je informacija tačna . Prosto je neverovatno da je tako grandiozan posao završen a da „profesionalci “ sa zapada i amerike nisu mogli do da nanjuše. Pred nosom im za par dana elegantno apiti 20 milijardi $ i još 30% vrednosti akcija , to je nešto što je više nego brilijantno. Lično bih poželeo caru Putinu i mnjegovoj ekipi eksperata još koju VELIKU berbu !!!

  Liked by 1 person

 2. Ceo svet prati dogadjaje u ovoj gunguli I podvalama Rodsildovih Oligarha koji se hvataju I za slamku da se ne udve u sopstvenim G…..a. Zalogaj Rusije im se zaglavio u grlu a to oni vec I sami vide ali – „Puj pik packe, nema vise vracke“. Mat je u samo jednom potezu a taj potez je ima Car Vladimira Vladimirovica Putina.

  Свиђа ми се

 3. Која глупост народе! Читајте извор овог чланка и коментаре самих Руса ! Чиста ауторска измишљотина по оном “ што је Баби мило то јој се и снило“! Руси се сами смеју овој глупости и лажи! Русија и њени магнати су ове године изгубили већ преко 50 билиона долара! Србијо освести се и образуј!

  Свиђа ми се

 4. Mislim da je to samo vrh ledenog brega svaka čast SRBENDO PUTINE – bar mu nisu puna usta kojekakvih reformi i žalopojki samo tako nastavi i onako ništa bolje nisu zaslužili nek se dave u sopstvenim g…..a !

  Свиђа ми се

  • Veoma slican manevar su izveli Rotshildi posle bitke na Vaterlou, kada su u bescenje kupili deonice engleske banke i tako za nekoliko sati postali jedna od najbogatijih porodica u Evropi .

   Свиђа ми се

 5. A sta napisati sto vec nije napisano.jedsino mi nikako nije jasno,kako to da niti jedna od stranih kompanija ogromnih trgovaca gasom i naftom,nije posumnjala u ovo?!Pa javno im se bukvalno smejao!Zar su mislili da je poludeo?Javno su spominjani Ruski ekonomski magovi i javno se sve znalo pre neg se desilo!Dali je moguce da zbog tolike svoje alavosti nisu videli sta se valja iza brda 🙂 ne bravo,nego hiljadu puta bravo i svaka cast,a ovim volinama ako i malo obraza imaju,ostaje samo da zatvore berzu i idu svojim kucama

  Свиђа ми се

 6. ШТА КАЖЕ ЧЛАНИЦА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ – КРАТКО И ЈАСНО ! АЛИ ИСТИ ТРИК НЕ ПАЛИ СВУДА. СВЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА ПОНОВЉЕНУ РОТШИЛДОВУ ОБМАНУ !

  Kako MMF i Svjetska banka dovode države u dužničko ropstvo

  Свиђа ми се

 7. Можемо рећи БРАВО ПУТИНЕ,али заслуге припадају економском тиму које Путин има око себе,јер да се нешто овако спроведе потребан је тимски рад економских стручњака а не политичара,какав је случај код нас,да нам квази стручњаци и политичари воде економију.

  Свиђа ми се

 8. Све честитке великом генију Путину-који је вратио све оно што је цигано јевреј Сорош подржан од банака јеврејских олигарха Березовског,Ходорковског ,уништио скоро сву индустрију -тај дан је у Русији познат као „црни уторак-када је сорош купио фабрике за доларе по ниској цени и одмах их продао за огромне своте Рубљи и за те Рубље купио милијарде долара и тако потпуно уништио руску индустрију-сада је то Велике Владимир Путин вратио својој земљи.Абрамович је поседовао све изворе нафте које је платио 100 милиона,и хтео је да прода Америци,али га је Путин притиснуо и купила је држава за 13 милијарди-замислите разлику између 100 милиона коју је он платио и 13 милијарди које је добио од државе са нафтне изворе! ЖИВЕЛА ВЕЛИКА РУСИЈА!!! ЖИВЕО РУСКИ БРАТСКИ НАРОД!!! ЖИВЕО НАЈВЕЋИ ГЕНИЈЕ И ЛИДЕР ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ ВЕЛИКИ ВЛАДИМИР ПУТИН !!!

  Свиђа ми се