ДРУШТВО

Решетњиков: Осете ли Срби заштиту Русије, неће ући ни у ЕУ ни у НАТО


26.12.2014. ФАКТИ

„ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И ЕУ: ХОЋЕ ЛИ СРБИЈА КУПИТИ КАРТУ ЗА ТИТАНИК“
ИЗЈАВА ДИРЕКТОРА РИСИ ТВ-ЦАРГРАД


Леонид Решетњиков

СРБИ – сви то знају – традиционално теже Русији. Тако је већ вековима.

Српска јавност и народ и у последње време су продемонстрирали ту тежњу према Русији. Донекле је то урадило и то руководство Србије.

Ово се могло видети и приликом посете Владимира Путина Београду где је председник Русије био дочекан као национални херој.

У главном граду Србије присуствовао је и војној паради, првој коју је Србија приредила за протеклих 20 година, па је цео Запад имао прилику да види како се народ Србије односи према Русији и њеном руководству.

У Београду је у то време био отворен и споменик Господару Императору Николају Другом. Открили су га председник Србије Томислав Николић и поглавари Руске и Српске Православне Цркве. То је такође био празник за српски народ.

О истом говоре и војни маневри са учешћем српских и руских војника. Зато је Запад, судећи по свему, и одлучио да пређе у напад и да руководство Србије доведе у неугодан положај.

Државни врх Србије покушава да буде, како се каже, и са нашима и са вашима, да се не свађа ни са ким, односно – да буде и са Европском унијом и са Русијом. У сваком случају да се са Русијом не свађа, него да са њом даље развија односе.

То је разлог што државни врх Србије са Запада покушавају да уцењују, што му спочитавају: „Ви се грлите са Русима, примате нашег главног непријатеља Путина, зато бирајте – или сте са нама или без нас“.

Многи лидери бивших социјалистичких земаља имали су или имају неостварену жељу да буду у Европској унији иако се она последњих година веома изменила. Јер, ЕУ је у таквој кризи која ће се даље појачавати, па ће кроз 2-3 године доћи у питање и само постојање Уније.

С тога је сада улазити у Европску унију исто што и куповати карту за путовање „Титаником“. Додуше, још је гужва пред шалтерима за куповину карата за тај „Титаник“.

41121

Већина Срба, већина у српској јавности схвата да неће опстати као нација без Русије, да ће их асимиловати полубесполна и полунеморална Европа. Срби схватају да ће на том путу нестајати као Срби, а постајати – људи света.

Срби су мали народ и неће сами издржати. Само са Русијом могу опстати и сачувати своју посебност, као што је свој идентитет  у Руској империји и у СССР сачувала маса малих народа.

Срби су наша браћа. Зато император Николај Други није могао да 1914. године не помогне Србији. Само захваљујући његовом притиску на Енглезе и Французе, српска армија је била пребачена на Крф. Како је записао тадашњи шеф дипломатије Руске империје Сазонов, Император му је наложио да пренесе Лондону и Паризу да ће он то пребацивање на Крф „платити својим личним новцем“, а ако Запад то не уради – да ће Русија једнострано иступити из рата.

Ако Срби – народ, а и руководство – осете да ће их Русија заштитити и поводом њих рећи Западу „њет“ они неће ући ни у ЕУ ни у НАТО. Нико неће хтети тамо.

(из шире изјаве директора Руског института за стратешка истраживања Леонида Решетњикова телеканалу Царград)

3 replies »

 1. ПРВО СЕ МОРАМО ОСЛОБОДИТИ РОПСТВА

  Овај текст г. Решетњикова служи да се евроунијати дозову памети и схвате да се српска лађа запутила погрешним путем, у недођију. Евроунијати су, на жалост, много тога већ одрадили за наше непријатеље односно за наше крвнике који су нас бомбардовали уранијумским бомбама, бацали на цивиле забрањене касетне бомбе, уништили српску привреду, рушили мостове који се, сада то видимо, врло тешко граде, нанели штету од ненадокнадивих стотинак и више милијарди евра, убијали цивиле, убијали недужну децу и што је веома погубно, довели на власт жуте битанге који су разорили српско биће и сатрли све оно што комунисти нису успели да униште, успоставили медијску контролу на свим нивоима и уценили или потплатили скоро све политичаре. И после свега овога како народ може да разуме да је г. Решетњиков у праву и да народ мора брже боље да скреће ту лађу која иде у понор без повратка. Нама ће скретање лађе бити додатно тешко, јер смо поробљени и од стране хрвата, јевреја и одрођених црногораца. Може ово да боли, али је тако. Интелектуална елита, која би морала мало и да се жртвује за свој народ, ћути и задовољава се личним привилегијама. Нема интелектуалног језгра, нема интелектуалних предводника чије се мишљење и слуша и уважава. Када је неки интелектуалац жртвовао себе и био кажњен, на пример затвором, зато што је урадио било шта конкретно за свој народ? Али зато је на скоро свим пољима, па и у политици, све остављено аматерима, незналицама и српским непријатељима, поготово Хрватима, јер се у Србији води прохрватска политика.
  Плашим се да ће бити касно када Срби схвате да је г. Решетњиков био у праву. Како је могуће да смо ми Срби русофили а да беспоговорно и поданички извршавамо све налоге евроунијата? Да ли се, осим руководства, и народ прави невешт па наступа по оној старој “купус гледам а месо вадим“.
  А и Руси би морали да буду и мало конкретнији и мало јаснији, као када су својевремено изјавили да Руси не могу да бране Косово више него што га бране сами Срби. Та изјава је отрезнила народ и помогла да схватимо да се тадашње руководство државе само пренемаже а суштински ништа конкретно не ради на одбрани Косова, већ да, на против, ради на скривеном помагању успостављања такозване државе Косово. И сада би Руси морали да кажу да, на пример, нема више никаквих повластица настави ли Србија безумно стремљење у непријатељску Европску унију. Нека све буде јасно, па нека народ бира: воља му тамо, воља му овамо. И што је најважније, нека се разголити и ово руководство као и оно претходно, јер је, ваљда, сада свима јасно да је немогућа политика и Европска унија и Русија. У овоме мора нашем народу да помогне Русија, колико год да је и она у тешкој ситуацији, нападнута украјинским фашистима који су у садејству и са Америком и са Европом. Ако ово руско руководство буде одлучно, попут Императора Михаила Другог, Србији ће бити лакше да се ослободи ропства и определи за опстанак своје нације и своје посебности, како каже и г. Решетњиков.
  Поздрав свима.

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 2. Чему служе овакви текстови? Већина Срба одавно зна да Србија никада неће ући у ЕУ, јер то није планирано од стране Вашингтона. Паметни Срби знају и да је Србија од 2000.у НАТО -у.

  Свиђа ми се