ДРУШТВО

Од 2000. године у Кини ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ стрељано око 10 000 државних чиновника


Китай-разстрели

Извор: colonelcassad
Превод: СРБски ФБРепортер
На једном бугарском сајту објављена је интересантна статистика о стрељањима у Кини због корупције.
Агенција CROSS је објавила да је од 2000. године до данас у Кини стрељано око 10 000 државних чиновника који су криви за корупцију. Отприлике у исто време, по подацима кинеских извора, још око 120 000 чиновника је било осуђено на затворске казне са различитим трајањем. Очигледно да је то један од узрока растуће моћи те државе у целом свету.

 

11 replies »

 1. Jednostavno, svaka država treba zakon poput akta:
  ko hoće da vodi državu jer ima plan i program za suvereno društvo, neka založi svo imanje i nek se uradi popis na svu stečenu životnu potrebštinu počevši spisak od pete pa do glave – kako kandidata tako i porodičnog gnezda iz kojeg se izlegao i ubeleži „hipotekom prvog reda.“
  Primete li se neka sitna neslaganja a ne daj bože očigledna korupcija, hipoteka se aktivira u korist građana, a ljudi koji su načinili loše društvu, ili su pak pokušali – da se u sledećih nekoliko pokolenja kao i u nekoliko pokolenja i sa očeve i sa majčinske strane zabrani učestvovanje i zaposlenje pri suverenim ustanovama društvene zajednice!

  Pa da vidimo onda te rodoljube koji se kriju iza nacio osmehivanja i mahanja masi.

  Свиђа ми се

 2. У Кини су стрељани чиновници а не политичари. Стрељање чиновника код нас не би имало никагвог ефекта.само би се смањио број становника. А не би ја стрељао ни политичаре,блага је то казна за њих,само би им одузео све што имају,дао би им један стан и пензију 20.000 дин. Па нека живе.

  Свиђа ми се