ДРУШТВО

Војислав Шешељ на конференцији за медије: Судије Уставног суда погазиле Устав и правничку струку


Seselj

18. децембар 2014. СРС

Српска радикална странка најоштрије осуђује политички инструментализоване судије Уставног суда које су одбиле да се изјасне о питању уставности Бриселских споразума с образложењем да се ради о политичким, а не правним документима.

„Они уставни фактори који су у својој надлежности имали предлагање судија Уставног суда и за њихов избор примењивали искључиво критеријуме политичке подобности, а такве судије по инерцији служе извршној власти. Разлог више за интервенцију Уставног суда је и чињеница да је централна власт склапала споразуме са отцепљеном и окупираном провинцијом, чиме је погазила Устав, водећи се искључиво интересима западних сила и ЕУ. Српска радикална странка одаје јавно признање судијама које су гласале против таквог становишта и то су једине судије које су исправно, и у складу са Уставом, обављале своју дужност, а остали су погазили правничку струку, јавни морал, а пре свега и сам Устав“, рекао је Војислав Шешељ на конференцији за новинаре.

Незаштићеност српског тржишта од прекомерног увоза стране робе и једностране примене Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ су кључни економски проблеми са којима се Србија сусреће.

„Пре потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ 2008. године Србија је остваривала само царински приход од 830 милиона евра јер је наплаћивана царина за сву робу са запада, из земаља које су и нама наплаћивале царину. Сада, једностраним примењивањем тог споразума, Србија је укинула наплату царина, а ЕУ и даље наплаћује царине за наше робе и чак нам одређује квоте појединих пољопривредних производа. Дакле, држава се одрекла преко 600 милона евра на овај начин. Пројектована царина за 2014. годину је око 200 милиона евра, а питање је да ли ће то и остварити. Ако и оствари, то је за 630 милиона мање него пре потписивања ССП“, нагласио је др Шешељ и додао:

„У јавности, кроз прозападне медије, готово да влада одушевљење што неће бити изградње Јужног тока и покреће се питање о продаји НИС-а. Од те продаје сви се сада на политичкој сцени Србије ограђују, осим СРС. Продајом 51% државних акција, Србија је приходовала 400 милиона евра а кроз наплату акциза, пореза и  царина у буџет се слива милијарда евра, што укупно чини петину годишњег буџета“.

После данашње изјаве Томислава Николића на отварању моста преко Дунава сазрели су сви услови да се председник Републике подвргне психијатријском вештачењу и да се провери да ли је способан да обавља председничку функцију. Српска радикална странка ће за који дан поднети Народној скупштини захтев за покретање иницијативе за смену председника Републике због кршења Устава.

***

Видео: Србијом владају ММФ и психички оболели Николић

Извор: SrsOrgRs

3 replies »

  1. ХВАЛА ТИ ВОЈИСЛАВЕ ЈОШ ОД ЦАР ДУШАНА СРБИ НИЈЕСУ ИМАЛИ ВОДЂУ КАО ШТО СИ ТИ КОЈЕМ НАРОД ВЕРУЈЕ КОЈИ ИМА РЕЧ ОБРАЗ ЧОЈСТВО ЖИВЕЛА ВЕЛИКА СРБИЈА СССС

    Свиђа ми се

  2. Хвала вам Војиславе за глас разума. Још је Цар Душан Силни наложио да судије суде по правди и закону.После шест векова, ова професија је деградирана. Можемо се запитати – шта је то прогрес, а шта регрес у српском народу. АТомислав Николић као да се труди да покаже до које се мере може срозати

    Свиђа ми се