ДРУШТВО

Нови Сад – Ратни ветерани отерали извршитеље који су дошли да заплене имовину њиховог колеге


ЗБОГ ДУГА ОД 6.799 ДИНАРА!

Повезано са текстом: Ратни ветерани – својим телима ћемо бранити судским извршитељима да заплене имовину нашег колеге због неплаћених рачуна

***

Аутор: Слађана Стојановић,
Курир, 10.12.2014.

Судски извршитељи стигли су два минута после најављеног. Међутим, када су пришли, окупљени ветерани су им рекли да им не дозвољавају да уђу унутра, те су се они вратили празних шака

zaplena-novi-sad-ratni-veterani-foto-printscreen-1418231185-597802
НОВИ САД – Удружење учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије, јуче је стало својим телима да брани свог ветерана Дамира Јурковића из Петроварадина, код кога је била најављена пленидба ствари од стране судских извршитеља, због неплаћених рачуна за фиксни телефон.

– Дуг за фиксни телефон у износу од око 6.000 динара, за неколико месеци, јер нисам имао са чиме да платим, још 2011.године. Ове године сам добио закључак од Основног суда да мој износ сада износи преко 9.000 динара. Некако сам скупио, па први пут платио 3.000, и други пут 1.200 динара, али остали дуг никако нисам могао. Међутим, недавно је био судски извршитељ и проценио телевизор за 5.000 динара и данас треба да дођу да њега узму – јада се Дамир Јурковић, који нигде не ради. Испред његове куће у Качићевој 26, у Петроварадину, окупило се око двадесетак ветерана, који су били спремни да физички бране да судски извшитељи уђу у Дамирову кућицу.

– Пошто су судски извршитељи најавили да ће доћи да плене имовину нашег ратног ветерана Дамира Јурковића, ми смо дошли да се најпре солидаришемо и да не дозволимо даље понижавање људи ратних ветерана, оних људи који су били часни и поштени и који су се одазвали позиву државе и који су дали на располагање оно највредније, а то је свој живот. А који су се када су се вратили назад остали и без посла.

Ево лично Јурковић је 1999. године, имао приватну штампарску радњу, а када је отишао на мобилизацију, радња му није радила, требало је порезе плаћати, а није могао и био је принуђен да затвори. И од тада он једноставо нема примања, нити могућности да ишта заради и да живи достојанствено и ето резултат је да човек нема 5.000 динара, нити могућности да исплати на било који начин тај дуг. Иначе, човек има двоје деце, старији син се сналази на разне начине радећи сезонске послове, а ћерка је студент, али на сву срећу на буџету. Тако да му помаже родбина, пријатељи, сналази се како зна и уме. Ми ћемо свим ветеранима којима буду долазили судски извршети због пленидбе, телима својим бранити. Ако хоће да носе, нек носе и нас са тим стварима, па можда ће овим људима лакше  бити и у затвору, бар ће имати топли оброк и смештај – каже Жељко Вукелић, председник Ветерана.

Судски извршитељи су стигли два минута после најављеног. Међутим, када су пришли, окупљени ветерани су им рекли да им не дозвољавају да уђу унутра, те су се они вратили празних шака.

Била заказана јавна продаја телевизора, уместо дуга?!

– О извршном поступку који се води пред овим судом против извршног дужника Дамира Јурковић, обавештавам Вас да је овај извршни поступак покренут предлогом извршног повериоца ЈП Телеком из Београда на основу веродостојне исправе-рачуна, а због неплаћеног дуга извршног дужника у износу од 6.799 динара. У предлогу за извршење које је дозвољено решењем овог суда, извршни поверилац ЈП Телеком из Београда је предложио попис и продају покретних ствари извршног дужника. Након извршеног пописа који је обављен у присуству извршног дужника, за јуче је била заказана прва јавна продаја дужникових покретних ствари, тачније телевизора марке Самсунг у власништву извршног дужника – стоји у одговору Основног Суда у Новом Саду.

****

Жељко Вукелић,
10.12.2014, путем мејлаРатни ветерани Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије успели су да обезбеде преко локалне власти одређене повластице за умањење плаћања комуналија у Суботици. Суботица је први град након Београда где је та повластица омогућена свим ратним ветеранима.

_________
Прилог – Обавештење и позив за прву скупштину Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије – Градски одбор Суботица.