ДРУШТВО

ДСС КиМ: Срби са КиМ питају Вучића и Дивца – Хоће ли наша деца на такмичењима наступати под заставом „Репубљик Косова“??


ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пријем Косова у Међународни олимпијски комитет показује сву беду политичке елите Србије, која данас држи власт. И врапцима на грани је јасно да без дозволе Владе Србије и Олимпијског комитета Србије Косово није могло да буде примљено у ту институцију.

kolaz2

Уосталом захваљивање председника извршног одбора Међународног олимпијског комитета Томаса Баха председнику Олимпијког комитета Србије Влади Дивцу који није уложио приговор на одлуку извршног одбора показује да је у овом нечасном послу улога власти у Србији била пресудна. И Олимпијски комитет Косова се захваљује Влади Дивцу што је подржао улазак Косова у Међународни олимпијски комитет.

Изајве председника Владе Србије да он никада неће признати независно Косово, су неискрене и сувопарне како према историји тако и према грађанима државе Србије јер он лично у потпуности заокружује државност Косова. Од председника Олимпијског комитета Србије Влада Дивца чули смо да је Србија доста патила што 1992. године није учествовала на Олимпијским играма, што од прилике значи да је Србија уцењивана, да је морала да дозволи да Косово буде примљено у Међународни олимпијски комитет. Хоће ли сутра по истом принципу да се то дешава са Санџаком, Војводином и другим деловима државе Србије. Изјава Владе Дивца да су они спортска а не политичка организација не стоји, јер је око пријема Косова у МОК много политике а мало спорта. Колико год да је спортска каријера Владе Дивца била блистава, ова политичка је прљава, издајничка и нечасна.

Да много политике има у спорту говори пример Крима где спортски клубови овог региона не могу да се такмиче у оквиру Руске Федерације иако је он данас део јединствене Русије.

Пријем Косова у МОК отвара пут и за пријем Косова у остале спортске федерације а чија основа је Бриселски споразум којим се Београд одриче своје јужне покрајине.

Срби са Косова и Метохије постављају питање и Александру Вучићу и Владу Дивцу под чијом заставом ће сутра њихова деца да учествују на спортским такмичењима. Очито је да је то под заставом самопроглашене државе Косово настале на темељу злочина и људских органа Срба јужне српске покрајине.

Ако је и од Вучића, много је!

 

У Косовској Митровици
10.12.2014. године

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
др Ненад Којић

***

Saopstenjedss21

4 replies »

 1. Pa ljudi prihvatimo vise cinjenicu da je Kosovo nezavisno od 08.06.1999. godine. Ko je ostao da zivi na Kosovu taj je njen drzavljanin i cemu vise traktati o tome. Da Srbi nisu prodavali svoja ognjista na Kosovu sada su mogli da predstavljaju neku politicku dimenziju na Kosovu. Ovako nema nista od toga, bile slatke pare i zivot u Srbiji, a sad dreka i kuknjava za Kosovom. Neka drzava napravi program pa da Srbi ponovo kupuju kuce i stanove ali na Kosovu i neka ih vrati tamo odakle su dosli,

  Свиђа ми се

 2. У условима диктатуре, нема ниједног организованог протеста против ове нечасне работе!! Шта рећи!?

  Свиђа ми се

 3. ДСС КиМ: Срби са КиМ питају Вучића и Дивца – Хоће ли наша деца на такмичењима наступати под заставом „Репубљик Косова“??
  ======================================================================

  Него, а вођа пута биће “ чика “ који је њиховој родбини вадио органе и продавао западним сатанистима.
  А химна ће им бити : „Šote, mori, šote“

  http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:200676-Samrtni-ples-Sote-Galice

  Нека се наша Света и мученичка Црква и даље моли за оне који су на власти.

  А ја убоги, бедни и много грешни, ћу се молити за све њихове жртве, убијене, прогоњене, болесне, гладне, голе и босе, оне који су у тренутку безверја дигли руку на себе, јер истерани с посла из уништених фабрика нису могли својој јадној деци да обезбеде ни парче хлеба, и да их пошаљу у школу у поцепаној одећи и обући.
  Са вером и надом, да ћемо дочекати дан да их народ једног дана изведе на прави народни суд, и да их једном великом метлом почисти на ђубриште историје.
  И да пусти воду.

  Даће љубљени Господ да ће сви они са својим газдама да приме своју плату.
  С вером у васкрслог Господа, до ослобођења.

  Свиђа ми се