ДРУШТВО

Др Љубомир Т. Грујић Председнику Николићу: Смените Владу Дивца или поднесите неопозиву оставку


10/12/2014

Председнику Републике Томиславе НИКОЛИЋУ

Четврти став члана 114 Устава:

”Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.”

 ***

Предмет: Противуставно деловање Олимпијског комитета Републике Србије и његовог председника Владе Дивца, те и Ваша одлука                           

Ваша Екселенцијо председниче Републике Томиславе НИКОЛИЋУ, 

На и простору СРБског ФБРепортера је објављено јуче да је Олимпијски комитет Републике Србије под председништвом Владе Дивца прихватио да шиптарска терористички успостављена окупаторска власт на Косову и Метохији буде призната у Међународном олимпијском комитету (МОК) прихватањем да под њом отетом од Републике Србије и противуставно прокламовано Косова за посебну државу постане пуновправан члан МОК-а!

На основу Преамбуле и чланова 1-3,8,18-21,23,25, и 97 Устава, таква одлука Олимпијског комитета Републике Србије је противуставна, против целовитости и суверенитета Републике Србије, против народа и државе, против људских права и слобода, против достојанства, и психичког интегритета сваког држављана Републике Србије који поштује њен Устав.  Према члановима 25,33,170,173,305-307,314,318,319,321Кривичног законика Републике Србије Олимпијски комитет (ОК) Републике Србије и њен председник Владе Дивац су том одлуком с умишљајем, смишљено, извршили кажњива кривична дела и тешка кривична дела.

Ви сте положили јавно горњу Председничку заклетву.

На основу члана 56 Устава тражим од Вас да јавно образложено одговорите на следећа питања:

 Хоћете ли, и ако хоћете онда када, без одлагања, на основу својих председничких уставних обавеза и овлашћења (Чланови 112 и 114 Устава):

а) да захтевате од Народне скупштине да се Владе Дивац смени доживотно с функције председника Олимпијског комитета (ОК) Републике Србије и чланства у њему,

б) да захтевате од Народне скупштине да се распусти садашњи ОК Србије и да ни један његов садашњи члан не може доживотно да буде његов члан,

в) да захтевате од јавног тужиоца да против свих њих покрене судске поступке за извршена кривична дела,

г)  да захтевате од Народне скупштине да стави ван снаге напред објављену одлуку ОК-а Републике Србије, да се о томе обавести МОК и да се она повуче, 

или, ако и у овом случају нећете да извршавате своје уставне обавезе, онда хоћете ли, и ако хоћете – када,

да поднесете неопозиву оставку на положај и функцију председника Републике Србије, с обзиром да не испуњавате основне обавезе и дужности председника Републике Србије одређене Уставом (чланови 112 и 114), и с обзиром да Вам је документовано јавно показивано како делујете противуставно и чините кривична дела против Републике Србије и народа, а што онда и сада настављате?

С поштовањем председника Републике, и дубоко унесрећен и понижен Вашим противуставним деловањима и неизвршавањем уставних обавеза, чиме дајете пример и право сваком држављанину Републике Србије да не поштује ни закон ни Устав,

Др Љубомир Т. Грујић
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

 

6 replies »

 1. Председнику Републике Томиславе НИКОЛИЋУ

  Четврти став члана 114 Устава:

  ”Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.”
  Ви сте положили јавно горњу Председничку заклетву.
  ===========================================================================

  Много писанија уваженог доктора. И незнам који већ пут јавни позив за подношење оставке.

  Поштовани докторе,

  Када позивате „председника“ да поднесе оставку, не треба никада да заборавите следеће.
  1/. Тај коме се обраћате, је пре избора говорио “ Мене бирајте, ја ћу бити председник свих Срба а не као претходни своје партије „.
  2/. Истог је ЕУ “ изабрала “ два сата пре затварања бирачких места,
  3/. а он после неколико дана када се отрезнио поручио је грађанима КиМ чијим гласовима је и изабран “ Ја не могу да будем и ваш председник „.

  Подсетићу Вас, на који начин су му се захвалили на Газиместану ове године.

  http://mondo.rs/a705374/Info/Srbija/Nikolic-na-Gazimestanu-prekinut-uvredama.html

  Истовремено, треба да знате, да је то исти онај ко се заклињао са руком на Јеванђељу, као србски војвода и посланик у парламенту, а своје заклетве завршавао са “ Како радио тако ми Бог помогао “

  Zaklinjem se kao srpski četnički vojvoda, zaklinjem se Bogom i Sv. Savom da ću se svim svojim snagama boriti za slobodu srpskog naroda i obovu jedinstvene srpske države na Balkanu koja će obuhvatati sve srpske zemlje, tako mi Bog pomogao!

  Текст Заклетве:
  „Ја, ____
  Заклињем се као посланик,
  Заклињем се свемогућим Богом,
  Заклињем се својом православном вером,
  Заклињем се својим именом и чашћу,
  Заклињем се славом својих предака и будућношћу својих потомака,

  Да ћу часно, поштено и предано обављати своју посланичку дужност, поштујући страначку дисциплину и извршавајући одлуке највиших страначких органа, у складу са Програмом и Статутом Српске радикалне странке.

  Јединство српског народа и државе, политичка демократија, цивилизовани правни поредак, економски просперитет и социјална правда, увек и свуда представљаће главне циљеве моје политичке борбе.

  Мојим посланичким мандатом у сваком тренутку ће располагати Централна отаџбинска управа Српске радикалне странке, и њеној вољи ћу се безусловно покоравати.

  Како ја ову заклетву поштовао и испуњавао, тако и мени Бог помогао.“

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/326343/Koja-zakletva-Tomislava-Nikolica-je-bila-od-srca–cetnicka-ili-predsednicka

  И на овом тужном крају, поштовани докторе, ако којим случајем видите “ председника “ питајте га коме се заклео на Гочу 2008 године.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  А када тај одговор буде сазнао и наш мученички и благочестиви народ србски, он и његова камарила ће бити ружна прошлост.

  Нека се наша Света и мученичка Црква и даље моли за оне који су на власти.

  А ја убоги, бедни и много грешни, ћу се молити за све њихове жртве, убијене, прогоњене, болесне, гладне, голе и босе, оне који су у тренутку безверја дигли руку на себе, јер истерани с посла из уништених фабрика нису могли својој јадној деци да обезбеде ни парче хлеба, и да их пошаљу у школу у поцепаној одећи и обући.
  Са вером и надом, да ћемо дочекати дан да их народ једног дана изведе на прави народни суд, и да их једном великом метлом почисти на ђубриште историје.
  И да пусти воду.

  Даће љубљени Господ да ће сви они са својим газдама да приме своју плату.
  С вером у васкрслог Господа, до ослобођења.

  Свиђа ми се

 2. Прво нека смјени Дивца, а одмах затим Вучића и СЕБЕ. Све су то већином илуминатско-масонско-ротаријански измећари. Секташи-антиправославци.

  Свиђа ми се

 3. Sportisti su pre svega TESKI FIZICKI RADNICI. Da bi postali vrhunski, moraju stalno da treniraju i razvijaju misice, nemaju vremena da se intelektualno razvijaju. Cast izuzecima, ali od vecine vrhunskih sportista nista pametno ne ocekujem.

  Свиђа ми се