ДРУШТВО

Олимпијски комитет Србије невољно (??) прихватио пријем Косова у МОК – „у интересу спортиста“ (!!!)


Бах: Дивац се невољно сложио са пријемом Косова у МОК

Ово ми је прилика да се јавно захвалим господину Дивцу на његовом истинском спортском понашању и на чињеници да је ставио индивидуалне интересе иза интереса спортиста Косова, рекао је Томас Бах

sp-divac_620x0

Владе Дивац и Ђорђе Вишацки фото архива Вечерњих Новости

 

Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах потврдио је да је Олимпијски комитет Србије, иако невољно, прихватио пријем Косова у МОК и да није упутио званичан протест.

„Није било формалног протеста. Консултовали смо се са Олимпијским комитетом Србије и другим заинтересованим земљама у региону поводом овог питања“, рекао је Бах. Он је нагласио да је председник ОКС Владе Дивац изразио своје незадовољство одлуком да Косово буде примљено у МОК, али да је прихватио ту одлуку „у интересу спортиста“.

„Ово ми је прилика да се јавно захвалим господину Дивцу на његовом истинском спортском понашању и на чињеници да је ставио индивидуалне интересе иза интереса спортиста Косова’, рекао је Бах.

Косово је примљено у пуноправно чланство Међународног олимпијског комитета (МОК).

Косово ће тако моћи да учествује на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016, саопштио је МОК

МОК је започео разматрање захтева Косова за пријем пре пет година, годину дана пошто је та јужна српска покрајина 2008. самопрогласила независност.

Косово је признато од 108 земаља чланица Уједињених нација, али не и од Србије.

Олимпијски комитет Србије уложио је у октобру протест МОК-у због најаве пријема Косова у пуноправно чланство те организације.

Председник Косовског олимпијског комитета Бесим Хасани захвалио је српским колегама из Олимпијског комитета Србије „на њиховом пријатељству, а свим међународним партнерима на подршци“, пренео је АП.

7 replies »

 1. Taj Divac je dobar sportista bio ali kao covek i karakter jako los o gramziv za pare.Poznate Afere sa Knjaz Milos minralna voda,onda humanitarna akcija sa telefonskim brojevima;pa skupljanje novca po americi za ugozene..gde je novac dosao Bog zna? Pitam se samo posle svega kako je covek koji je oliko puera na glavi imao u finansijama uspeo da dodje na to mesto1 Ima i drugih sortista koji su zasluzni za mnoge stvari pa nisu uspeli.Ko kaze da on nije dobio pare od Albanaca?

  Свиђа ми се

 2. VEĆE GLUPOSTI I OGAVNIJEG OBJAŠNJENJA ZA IZDAJU NACIONALNIH INTERESA U SPORT
  SKOM OKVIRU NISAM ODAVNO VIDEO!!! * TAJ DIVAC DIV U SPORTU PAO JE NA VEOMA NISKE
  GRANE U MORALNOM SMISLU!!! * ON KAŽE DA JE NEVOLJNO DONETA ODLUKA DA SE NE PROTESTUJE ZBOG ULASKA KOSOVA U MOK, ALI DA JE PREOVLADAO STAV, DA JE TO U
  INTERESU SPORTA I DA POLITIKA NE TREBA DA BUDE UMEŠANA U SPORTSKA ZBIVANJA!!! *
  DIVAC JE, UZ DUŽNO POŠTOVANJE, ILI NESVESTAN ŠTA GOVORI ILI JE ZBOG POLITIČKIH PRI
  TISAKA POSTAO VELIKI LAŽOV!!! * AKO JE POSREDI POLITIČKI PRITISAK, ONDA JE ON KAO
  ČASTAN ČOVEK I SPORTISTA, MORAO DA SE OGRADI OD ISTIH, IZAĐE IZ ORGANIZACIJE I JA
  VNOSTI KAŽE ISTINU A NE DA ZBOG SVOJIH POZICIJA I NOVCA PRIČA GLUPOSTI GRAĐANIMA
  SRBIJE!!! * TOMAS BAH ZAHVALJUJE ŠTO JE DIVAC OSTAVIO NA STRANU „INDIVIDUALNE INTE
  RESE“ A ODLUKA DONETA U KORIST KOSOVSKIH SPORTISTA“!!! * PRE SVEGA NAŠ OLIMPIJS
  KI KOMITET JE MORAO ZNATI, DA INTERESI DRŽAVE SRBIJE NISU INDIVIDUALNI, VEĆ DRŽAV
  NI I DA ZBOG PRITISAKA ILI NOVCA, CEO OK SRBIJE MORA PODNETI OSTAVKU!!! * KAD SE CELA SITUACIJA SAGLEDA ISPOD „MIKROSKOPA“, OVA SRAMNA ODLUKA, NIJE MOGLA BITI STAVLJENA „NA SNAGU“, BEZ ZNANJA I PARAFA PREMIJERA SRBIJE, ALEKSANDRA VUČIĆA!!! * 10.DEC. 2014!

  Свиђа ми се

 3. ДОБАР КОШАРКАШ А ЛОШ КАРАКТЕР !

  Tue, 9 Dec 2014 17:30:06 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „Бах: Дивац се невољно сложио са пријемом Косова у МОК 09. децембар 2014 Новости

  Ово ми је прилика да се јавно захвалим господину Дивцу на његовом истинском спортском понашању и на чињеници да је ставио индивидуалне интересе иза интереса спортиста Ко“ >

  Свиђа ми се

 4. Брука и велеиздаја. Више од овог дна не може!! Србија, земља које нема!! Колективни срам и бес због оваквог лудила. Одговараћете,недржавне протуве, кад тад за све!!

  Свиђа ми се

 5. А шта је са интересом народа,
  дал је могуће да једна мања добро организована група спортиста свом интерес манифестује својом искључивоћу, само ја а ти ко те ј…. Кад сви до задњег професионалних спортиста превале преко 40 година живота, сви су тешки инвалиди и лече се и оперишу се на рачун народа, на рачун пореског обавезника Србије.
  Ни један динар од зарађених спортских манифестација није се уплачивао у фонд за здраство и тако редом..
  Њиво чин по мени је чисто издајнички, тј. квислиншки, и ни једна организација нити институција од општег јавног интереса није реаговала а они сви живе на рачун пореског обнавезника Србије.
  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Да ли га ико још види осим мене?
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се

 6. Srbija silovana, a Divac nevoljno prihvatio silovatelje kao nesto sto je u nekom njegovom interesu. Tako su i mnogi bivsi Srbi u tursko doba nevoljno prihvatali islamizaciju a sad su nam najzesci neprijatelji koji ni nevoljno takve siledzije nikad nismo prihvatili cak ni po cenu sopstvenih zivota. To je bio samo jos jedan teg na vagi na stranu da Kosmet bude poklonjen albancima. Velikodusno nema sta.

  Свиђа ми се