ДРУШТВО

Саопштење Скупштине АПКиМ – Нови поступци власти који доказују да држава Србија учествује у егзодусу и етничком чишћењу Срба са КиМ


d181d0b0d0bf-d0bad0b8d0bc

СКУПШТИНА АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ
КОСОВА И МЕТОХИЈЕ 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Годинама и вековима сан свих арнаутских, албанских, шиптарских фундаменталиста је био етички чисто Косово односно Косово без Срба. Сама идеја се заснива на темељу што мање Срба лакше се прави шиптарска држава и зато су чак и убијани Срби у позним годинама који никоме не сметају изузев бројчано.

Нажалост данас својим поступцима садашња власту у Србији једним другим методама систематски али перманентно празни Косово од Срба. Пре неки дан је Сорошево министарство финансија поделило 79 решења за одлазак на рад у остатку Србије инспекторима управе прихода са Косова и Метохије. Слична судбина очекује још укупно више од 600 радника из овог министарства на чијем челу је Душан Вујовић који сигурно пресељавање Срба са Косова и Метохије и њихових породица обавља уз благослов председника Владе Србије Александра Вучића.

Практично држава Србија учествује у егзодусу и етничком чишћењу Срба заједно са албанским сепаратистима, само много суптилнијим и на око финијим методама. Само задњих пар година више од 2000 Срба са Косова и Метохије више није на својим радним местима јер српска држава укида своје институције на Косову и Метохији и тиме фактички укида саму себе у јужној српској покрајини. Зато је ове године десет посто мање ђака уписало школску годину у односу на прошлу.

Срби са Косова и Метохије траже јасан одговор од Владе Србије да им јасно и гласно каже да ли је Косово и Метохија и даље део државе Србије или није, а ако Београд жели да их исели са Косова и Метохије нека то одради групно за све а не овако капиларно али дифузно у тишини и мраку да се «Власи не би сетили» тј. да јавност у Србији не би приметила да се актуелна власт одрекла Косова и Метохије.

Влада Александра Вучића глуми русофилско понашање пред грађанима Србије тиме што не уводи санкције Русији али са друге стране да би одобровољила своје газде на Западу изузетно је кооперативна по питању Косова и Метохије и у потпуности испуњава све оно што Брисел и Вашингтон од ње захтевају, а то је максимално учешће у стварању независног Косова. Зато и не чуди пријем Косова у Међунардони олимпијски комитет, добијање посебног телефонског броја јер је све то што се дешава уз пристанак званичног Београда.

Нажалост бојимо се да су они већ признали незавнисно Косово само се боје да то народу кажу.

У Косовској Митровици
27.11.2014. године

Скупштина АП КиМ
Потпредседник Скупштине
Добросав Добрић

1 reply »

  1. Катастрофа!! Ово здрав разум стварно , више не може да поднесе. Издајничко поступање режима, у чијим рукама је све, од полиције до медија, уништава све а посебно КиМ. На перфидан и лукав начи. Једно мисле ,друго говоре а треће раде! Ако се не пронађе адекватан начин реаговања, крај нам је и Заслужен!!

    Свиђа ми се