All

(Подсећамо) Када љигаво постане бљутаво – Састанак окупационе НАТО команде и званичника СПЦ на КиМ


Састанак врха ОКУПАТОРСКОГ НАТО савеза и ИЗДАЈНИЧКОГ „КЛИРА“, у манастиру Пећка Патријаршија посвећен АЛБАНИЗАЦИЈИ светиња СПЦ на Косову и Метохији…

4. Јул 2013 – СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

НАПОМЕНА АУТОРА: Ово је „слободна обрада“ чланка који је преузет са сајта званичне Епархије Рашко-Призренске (где можете прочитати текст у оригиналу) Ауторови коментари и примедбе у тексту су истакнути наглашеним (bold letters) словним карактерима….

Teodosije_Tachi

У манастиру Пећка Патријаршија данас је с благословом Његове екуменске Светости Патријарха Српског Г. Иринеја извршено скрнављење успомена на невине Српске жртве и уништене светиње од стране окупаторског НАТО савеза и њихових шиптарских слугу– тако што је  одржан састанак непријатељског Северно-атлантског савета, највишег управног тела окупационог НАТО савеза, на коме је разговарано о наставку војне окупације светиња СПЦ на Косову и Метохији.

Генералног секретара окупационог НАТО савеза Андреаса Фог Расмусена, команданта окупаторског КФОР-а генерала Халбауера и око 40так представника непријатељских НАТО земаља дочекали су, онако како то и доличи окупаторским слугама– испред СПЦ на капији Пећке Патријаршије Епископ Рашко-призренски и члан Св. Архијерејског Синода Владика Теодосије и Викарни Епископ Липљански Јован.

Након поздрава са понизном игуманијом Февронијом, у великој трпезарији манастира одржан је састанак са презентацијом будуће албанизације светиња од стране окупационог КФОР-а и такозване  „Косовске полиције“ илегалне шиптарске државе (настале на терористичким традицијама злочиначке ОВК).

Понизни Владика Теодосије је у име Његове екуменске Светости Патријарха Српског захвалио окупаторском КФОР-у на досадашњој „заштити“ манастира и цркава, нарочито нагласивши да је од успостављања НАТО (КФОР) окупације од јуна 1999, уз благослов НАТО окупатора уништено „свега“ 150 Српских манастира и цркава и више хиљада пратећих објеката и Српских православних гробља (од стране шиптарских безбожника)– указавши да је страна војна окупација и даље (бес)потребна, нарочито са становишта да безбедност за Србе на КиМ никад није била гора, а у светлу недавног стварања војног савеза легалне Албанске државе и нелегалне „државе Косово“.

Једино окупациони КФОР има пуни капацитет да кобајаги предупреди насилне нападе које смо могли да видимо у протеклим годинама и да гарантује дугорочну окупацију и албанизацију, нашим светињама и вредним споменицима културе, рекао је понизни Владика Теодосије.

 

Након скрнављења (својим присуством) порте манастира, надмени окупатори из НАТО савеза обишли су са понизним Епископима комплекс цркава Пећке Патријаршије и непосредније се упознали са потребом албанизације ове светиње која је од 13. века духовни центар Српске Православне Цркве.

Генерални секретар окупаторског и злочиначког НАТО савеза,  г. Расмусен нагласио је да ће и поред сталних трансформација окупаторског НАТО присуства на Косову међународне анти-српске снаге остати и даље присутне и ангажоване у будућој албанизацији или прећутном уништавању српских светиња, од стране шиптарских сепаратиста, а све уз благослов окупационог НАТО и „безлично присуство“ понизног „српског клира“.

Okupatori-i-Sluge-

САД НАМ ЈЕ ВАЉДА СВИМА ЈАСНО ЗАШТО ЈЕ ЧАСНИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ МОРАО ДА „ОДЕ“…

——————

„ОКУПАЦИЈА У 26 СЛИКА“

(фотографије у оригналној величини су доступне на сајту званичне Епархије Рашко-Призренске…)

9 replies »

 1. Срби, кончано морати разумети и сватити да је све бизнис.
  Опште је признато и зна се да „Католичанство“ је само по себи добро позната индустрија новца.
  Нема разлога да се то не каже за сваку другу верску концесију.
  позз. ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се

  • Не ваља процењивати друге људе полазећи од себе, од својих (лоших) особина.
   А генерализације типа „све је данас…“ „сви су данас…“ су логички неисправне и показују проблем у когнитивном процесу.

   Свиђа ми се

 2. + Шта очекивати а да нас изненаде „ПОЗИТИВНО“…ИЗРОДИ вАТИКАНСКИ само раде посао за који су плаћени екуменци+сатанисти…а као смерно носе мантије ,,,ОЦЕубице ( владику Артемија )и мисле нико им ништа не може…! Изобличавајте ИЗДАЈИЦЕ увек и на сваком месту…+

  Свиђа ми се

 3. Гдеће мав душа издајници у мантијама.
  Разумем гамад из власти тј.политичаре,све је то морални шкарт,али владике да су против свога народа,против Цркве,против Бога,е то не могу да разумем зашто?
  А дрого,зашто народ ћути није ми јасно.
  Када видим ово,прво помислим да није ово “ФАРМА“ у ЛИСОВИЋИМА“’јер како другачије да помисли човек.
  На жалост,патријаршија и синод су постали “’ФАРМА И ВЕЛИКИ БРАТ“.

  Срђане похвала на коментаре.

  Свиђа ми се

  • Док Таса моралише Иринеју бачком о Космету, издаји и слично, његов пулен (којега је ”славним” десантом на ЕРП устоличио, уз саучесништво ”неколицине најодговоринијих” коју сад критикује) Теодосије састанчи са врхом НАТО-а у Пећаршији, разним шиптарским ”министаркама” у Дечанима, промовише ”нови косоварски идентитет” и сл., а Таса у писму ништа од тога не помиње, нити помиње Теодосија (нормално, јер онда би се и последња будала сетила ко је Теодосија поставио). Тасо, Тасо, ко те не зна скупо би те млатио… пардон, платио – мани се моралисања него се покај боље.

   Свиђа ми се

   • Тасо, Тасо, кад већ оптужујеш власт за издају и сарадњу са окупаторима, дозволи да те подсетимо како си се цмакао са ”косовским бискупом” и сепаратистом Ђерђијем, у сред града Призрена:


    Ђерђи је сепаратиста ништа мање него Тачи и компанија, и теби смета што власт шурује са њима, а не смета ти да се љубиш са њим? Да те подсетимо кога си цмакао:
    ”Biskup Prizrena Dode Đerđi kao da ne zna šta je pozicija Svete stolice, ili je upravo saopštava. Od njegovih poslednjih izjava proteklo je nešto vremena, a nije bilo nikakvih demantija, niti je ukoren. „Nezavisnost je za Kosovo jedina opcija”, izjavio je na konferenciji katoličke organizacije „Crkva u nevolji” u Minhenu, kako su prenele crkvene novinske agencije.”
    http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2008/latinica/009.html
    Теодосије, кога си насилно (након срамног прогона епископа Артемија) устоличио, руковао се са Тачијем док нико из власти још није ни размишао о томе… За Синод, кога сада критикујеш, био си само извршитељ најпрљавијих послова, од којих је насилно довођење Теодосија свакако једно од најпрљавијих – у суштини, лично си са ”неколицином најодговорнијих” извео пуч у ЕРП и тиме утро пут за даљу издају у коју је тада и власт могла слободније да се упусти, јер је са КиМ уклоњен онај који је још једини стајао на путу сепаратистима.
    Када кажеш: ”сви одреда виде у фамозном “бриселском споразуму” изручење Космета Тачијевој окупационој власти, а у то окупаторско насиље устоличио га је НАТО и Европска заједница, они исти који су нас здушно бомбардовали.” треба да знаш и да сви одреда виде и знају да си ти учествовао у устоличавању Теодосија, који сада здушно шурује и са Тачијем и са НАТО – ма шта шурује, састанчи са њима посред Пећаршије. Он се највише и обрадовао твом цмакању са Ђерђијем, као се лепо и види на фотки.
    Све у свему, твоје име биће у историји уписано ту негде где и Дачијево и осталих ”трабаната” које сада, ничим изазван, критикујеш. Ако се не покајеш наравно, мада поред оволиког лицемерја тешко да ћемо тако што дочекати.

    Свиђа ми се

 4. Svi sveci su danas okrenuli lice od Pećaršije.
  Makarije koji je obnovi, pa do Patrijarha Pavla, umnog i pretužnog.
  A grešna im duša, znaju li što čine???

  Свиђа ми се