АКТУЕЛНО

Ко је Санда Рашковић Ивић, жена „окрњене биографије“, која „оправдава“ хрватску Олују? (+ „деманти & контрадеманти“)


Прва кључна реченица тог интервјуа јесте следећа: Новинар- „Је ли по вама то подручје (Книнска крајина) требало доћи под јурисдикцију Републике Хрватске?“ Санда: „По ономе што је Бадинтер рекао, ја тешка срца морам рећи да је(сте).

санда1111

Ко је Санда Рашковић Ивић, жена окрњене биографије, која оправдава геноцидну „Олују“?

18 новембар 2014

Пише: Миодраг Новаковић

zika_1

Санда Рашковић Ивић у интервјуу за хрватски портал „21 стољеће“…

„ДЕМАНТИ“ САНДЕ РАШКОВИЋ ИВИЋ У ДАНАШЊЕМ БРОЈУ ЛИСТА АЛО(20.11.2014)

У наставку је оригинални текст са портала Ало:

PREDSEDNICA DSS-A ŠOKIRALA I SRBE I HRVATE

Sanda: Hrvatska imala pravo da uzme Knin!?

Autor: V. Papović | 20.11.2014 – 07:00:00h | АЛО

Tvrdnja predsednice Demokratske stranke Srbije Sande Rašković Ivić da je Hrvatska imala pravo da osvoji Knin, izneta u intervjuu za hrvatske medije, izazvala je poprilično razočaranje u delu srpske političke scene.

Sanda  Rašković Ivić

Sanda Rašković Ivić | Foto: Dušan Milenković

Dok u „Dverima“, sa kojima je DSS ovih dana uspostavio partnerstvo, iznose potpuno suprotan stav o „Oluji“, Sanda Rašković Ivić za „Alo!“ tvrdi da je njena izjava portalu „ŠibenikIN“ falsifikovana i istrgnuta iz konteksta.

Na pitanje da li je područje Srpske Krajine trebalo doći pod jurisdikciju Hrvatske Rašković Ivić je prema onome što su naveli hrvatski mediji odgovorila potvrdno, pozivajući se na nalaze Badinterove komisije da pravo na konstitutivnost imaju republike, a ne narodi, koji su krajem 1991. godine bili pravni osnov za raspad SFRJ.
– To je međunarodna komisija i to se, molim lepo, mora slušati. U svakom slučaju, onda je srpskom narodu u Hrvatskoj i bilo mesto. Kao što mu je bilo mesto i u hrvatskom Ustavu, jer je bio konstitutivan narod – izjavila je Rašković Ivić u intervjuu.
Liderka DSS-a u izjavi za „Alo!“, međutim, tvrdi da je njena izjava izvučena iz konteksta.
– Kriva sam što sam uopšte davala intervju za hrvatske medije, jer sam mogla i pretpostaviti kako će preneti ono što sam rekla. Taj intervju sam dala pre dve godine, a moja izjava je glasila da ako Hrvatska po nalazima Badinterove komisije ima pravo na Krajinu, onda i Srbija po istim pravilima ima pravo na Kosovo. Oni su to, međutim, izvrnuli kao što su izvrnuli i izjavu moga oca, pa je tako ostalo da je u razgovoru sa Tuđmanom rekao da su Srbi lud narod – kaže liderka DSS.
Član starešinstva pokreta „Dveri“, sa kojim je DSS ovih dana uspostavio političko partnerstvo, Vladan Glišić kaže za „Alo!“ da su stavovi njegove strane o „Oluji“ potpuno suprotni sa onim što je navedeno u tom intervjuu.
– Naš stav je da je Republika Srpska Krajina ukinuta suprotno međunarodnom pravu i da je u akciji „Oluja“ evidentno prekršeno međunarodno humanitarno pravo i može se govoriti o genocidu – kaže Glišić.“
————————————————————–
Бадинтерови налази
ФБР КОМЕНТАР НА „ДЕМАНТИ“ ГЂЕ РАШКОВИЋ ИВИЋ-
По мишљењу аутора, ова изјава уважене гђе Рашковић Ивић за портал Ало, више замагљује, него што појашњава ствари, везане за њен контрадикторни интервју за хрватски медиј. Наиме, ако гђа Рашковић Ивић сада тврди (односно „појашњава“ да је то њена оригинална изјава) да Хрватска има исто историјско право на Крајину (у складу са Бадинтеровом арбитражом), као што и Србија има историјско право на Косово- онда је то по мени веома опасна „замена теза“. Крајина никад историјски, нити политички, није ни припадала хрватској држави ((осим административној комунистичкој републици Хрватској (и у кратком периоду другог св. рата НДХ) у време Брозове Југославије)), док је Косово од памтивека историјски и државотворни део Србије (и данас је у оквиру њеног уставног поретка). Увидом у кључне одлуке Бадинтерове комисије, лако је уочити да управо Бадинтер (технички и правно) гарантује уставни и територијални интегритет републике Србије- у тачки пет се каже дословце: „granice između bivših federalnih jedinica smatraju se državnim granicama sljednica i ne mogu se mijenjati silom, nego samo sporazumom – navodno primenjeno načelo uti possidetis (mišljenje broj 3)“- извор Википедија. Дакле Бадинтер је „пресудио“ да суверенитет припада федералним јединицима, односно бившим социјалистичким републикама, а не народима (што је наравно оставило остатак преживелог србског крајишког народа у канџама геноцидне Хрватске)- и таква његова пресуда је формално „правно“ гарантовала и опстанак Косова и Метохије у оквиру Србије- (осим, ако се по Бадинтеру, та питања не реше кроз некакве „споразуме“). Вероватно је то данас и главни разлог што Запад врши стравичне притиске и уцене на Србију да потпише и спроведе све ставке „Бриселског споразума“ и дефакто „добровољно“ правно легализује (ампутира од матице) Косово као државу. Очигледно је да поред важећих међународних закона, повеље УН, Србског устава, и „Бадинтерова арбитража“ гарантује уставну и територијалну целовитост Србије.  У том смислу, ово најновије тумачење контекста изјаве гђе Рашковић Ивић за хрватски портал, отвара више питања, него што нам пружа одговора. Али верујем да ће се њеном изјавом позабавити и неки „легалистички експерти“, и да ће онда ове ствари бити јасније (бар из легалног угла), јер на крају, ово је само моје „аматерско“ мишљење…
Напомена: У уводном делу изјаве за „Ало“ гђа Рашковић Ивић тврди да је њена изјава „фалсификована и истргнута из контекста“- међутим она нигде не указује који део њене изјаве (конкретне речи) су фалсификоване!? Ја могу да се сложим да је њена изјава „извучена из контекста“ и тако презентована хравтској јавности- али гђа Рашковић Ивић би као искусни политичар и дипломата требало да зна боље, и да у никавком контексту не изјављује да је Хрватска имала право на успостављање (насилно) јурисдикције над србским Книном. Једини део овог последњег интервјуа за „Ало“, са којим могу да се сложим јесте онај део где признаје да је „крива што је уопште давала интервју за хрватске медије“. Не каже наш народ џабе „Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се лупају…“
Аутор М. Новаковић

УВОД

Могу да разумем многобројне политичаре, аналитичаре, медијске посленике, државнике, који се ових дана утркују у похвалама и хвалоспевима, новоизабране председнице „клинички мртвог“ ДСС-а, гђе Санде Рашковић Ивић. Заиста је тешко не пасти у „љубав на први поглед“ са овом женом мистичне политичке харизме и продуховљене физичке лепоте. Ипак, нешто не штима иза овакве перфектне политичко-медијске фасаде самопроглашеног лидера новог „интелектуалног националног блока“…

Њен повратак на србску политичку сцену (на велика врата) је у многим аспектима контраверзан. По аутору овог текста, најконтраверзнији је њен интервју за хрватско гласило „21 стољеће“ са новинаром Иваном Живковићем. Овај интервју се временски поклопио (одржан је 16 новембра 2012) са ослобађујућим пресудама хрватским ратним злочинцима Готовини и Маркачу. Управо због ове, у длаку прецизне временске подударности, овај интервју у коме је Санда наступала национално умерено и помирљиво, по принципу „вруће и хладно“- кључни делови овог интервјуа су не само контраверзни, већ на (ин)директан начин реафирмишу криминалну одлуку Хашког трибунала везано за ослобађање претходно поменутих хрватских ратних злочинаца.

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: ХРВАТСКА ЈЕ ИМАЛА ПРАВО НА УСПОСТАВЉАЊЕ ЈУРИСДИКЦИЈЕ У КНИНУ- МОРАМО СЕ СТИДЈЕТИ ВЕЛИКОГ И СТРАШНОГ ЗЛОЧИНА У СРЕБРЕНИЦИ…

САНДА: СРЕБРЕНИЦА ЈЕ БИЛА ГЕНОЦИДНИ ЗЛОЧИН („a-televizija“ Published on Feb 28, 2014- 24ти минут видео клипа)

САНДА: Сребреница је била злочин…

ВОДИТЕЉ: Које врсте злочин?

САНДА: Она је била геноцидни злочин.

Цео интервју можете добити кликом на следећи наслов: „Sanda Rašković Ivić: Teška srca moram priznati, Hrvatska je imala pravo na uspostavu jurisdikcije u Kninu“ Овај текст је иницијално објављен на порталима (и у штампаном издању новина): Шибеник.ин и Јутарњи.хр.

10389011_10205137013735372_3014651975831469542_n

Овде ћемо се фокусирати на две (по мени) кључне реченице, које чак и да нису извађене из контекста, а наши хрватски (не)пријатељи их управо и користе тако- ван сваког контекста тог интервјуа (што и демонстрирају наслови са хрватских портала), који би у целини можда и могао да се прихвати као „национално помирљив“ и политички умерен.

Прва кључна реченица тог интервјуа јесте следећа: Новинар- „Је ли по вама то подручје (Книнска крајина) требало доћи под јурисдикцију Републике Хрватске?“ Санда: „По ономе што је Бадинтер рекао, ја тешка срца морам рећи да је(сте).

санда4444

Друга кључна реченица овог интервјуа, коју србски аналитичари из неког разлога превиђају у својим анализама овог документа- а која је по својим ефектима бар у истој равни као и прва, јер Србима „приписује“ колективну кривицу за наводни „геноцид“ над муслиманима у Сребрници, гласи овако: Санда- „То што се догодило у Сребреници је велики и страшан злочин због чега се морамо стидјети. Ми смо уосталом и као парламент изгласали декларацију о сребреничким жртвама .

санда 333

Из ових цитата се јасно види, да је гђа Рашковић-Ивић хрватским (не)пријатељима оваквим (не)промишљеним изјавама даје сву могућу муницију за потенцијалну просекуцију (на „разумну меру“ сведених) Срба у Хрватској, као и за морално-политичко оправдање етничког чишћења Срба са својих вековних огњишта у бившој (СФРЈ) админстративној републици Хрватској. Ово све добија посебну тежину, ако знамо да те речи долазе из уста особе која је данас лидер једне од највећих ванпарламентарних опозиционих странки у Србији. Ако на то све додамо њену очигледну политичку амбицију да уђе у Србски парламент и једног дана евентуално постане и шеф србске државе или владе- онда је по мени таква реторика једног „србског националног лидера“ веома забрињавајућа.

САНДА- ДЕТЕ БЕЗ МАЈКЕ И РАЗВЕДЕНА СУПРУГА БЕЗИМЕНОГ СУПРУЖНИКА!?

Међутим контраверзије око Санде Рашковић Ивић се не завршавају само на овом (веома) спорном интервјуу. Ако се анализирају њене службене биографије, објављене на сајту ДСС-а, „Отвореног парламента“ (прозападног НВО, који пружа услуге јавним институцијама Србије), или чак Википедије– испада да је Санда дете само једног родитеља (Србина Јована Рашквића) и да је у свом животу имала само једног супруга (имала је два), овог потоњег србског академика Александра Ивића.

Из неког разлога у њеним „србским биографијама“ се нигде не спомињу њена мајка Тања, Хрватица са Хвара, девојачко презиме Стипишић (такође лекар по струци), нити њен први муж, такође лекар по струци, Хрват Иван Бујас, са којим у Загребу живи њен син из првог брака. Неки ће можда рећи да је оваква моја „етничка вивисекција“ уважене Санде Рашковић Ивић претеривање или можда чак и злонамерна…

…Али ми морамо да имамо у виду да се овде ради о јавној личности, чији је повратак на политичку сцену (након лагодне амбасадорске каријере у периоду од 2005 до 2011) већ изазвао велике потресе; Која има амбицију да уједини, како она то каже „централну и умерену десницу“ (ја до сада нисам ни знао да тако нешто постоји) засада у форми ДСС-а, Двери и „истакнутих интелектуалаца“ (ово последње ме болесно подсећа на неки нови „интелектуални елитизам“, који бар у „наслову“ искључује нас обичне грађане?)- и која је већ демонстрирала жељу да елиминише „здраву национал(истичку)ну конкуренцију“ окупљену око СРС и др Војислава Шешеља.

Када се ствари сагледају у горњем контексту, онда се поставља оправдано питање, зашто је биографија ове, можда до сада најважније, жене на политичкој сцени Србије, тако „фризирана“ и селективно приказана- да ли је можда Санда (или њени потенцијални ментори) желела да прикрије своје очигледне хрватске породичне везе (и порекло), јер би то можда имало негативан утицај на „имиџ“ новог лидера „србске интелектуалне опозиције“!?

Наравно детаљи Сандине биографије, који су свима доступни у неким водећим хрватским медијима, су много обимнији и детаљнији, али ми се тиме, као ни обелодањивањем ближих личних (и породичних) података, овде нећемо бавити. Али желим поново да нагласим, да једна јавна политичка личност, која има амбицију да једног дана буде на челу државе Србије, мора да буде и по овим питањима веома транспарентна, јер нација мора да зна „педигре“ особе, која ће можда сутра одлучивати о њеној судбини. Гђа Рашковић Ивић ту не сме да буде никакав изузетак. У прошлости су нас (као нацију) србски лидери сумњивог „педигреа“ веома скупо коштали.

КАКО ЈЕ САНДА „ЕВРОИНТЕГРИСАЛА“ СРБИЈУ 2000их… ЈОВАН РАШКОВИЋ ЈЕ ВИШЕ ПАТИО У РУКАМА МИЛОШЕВИЋА НЕГО ТУЂМАНА… ПОРОДИЧНЕ ВЕЗЕ СА РОДИТЕЉИМА БОРИСА ТАДИЋА И ПРОФ. СТОЈАНОВИЋЕМ, ЈЕДНИМ ОД ОРГАНИЗАТОРА ПЕТООКТОБАРСКОГ ПУЧА…

Но котраверзије у вези новог (самопроглашеног) лидера „централне деснице“ се настављају и у неким другим детаљима њене породичне и личне биографије. Овде мора да се истакне, да је гђа Рашковић Ивић- која данас у свој (коалициони) програм, на кључно место поставља супротстављање евро-интеграцијама и тесније повезивање са братском Русијом- у периоду између 2004 и 2006, као посланица ДСС у парламенту Србије, обављала две веома одговорне функције 1. члана парламентарног Одбора за евроинтеграције и 2. члана Савета за европске интеграције Владе Републике Србије. Према нашим изворима, као чланица владајуће „петооктобарске досовске коалиције“ , обављала је те дужности веома ревносно. Овде се поставља оправдано питање, како ће особа која је пре неколико година здушно радила да угура Србију у „евроунијску тамницу народа“, сада деловати супротно (својим дојучерашњим начелима и политичким убеђењима)?

Такође, неки детаљи аутобиографије и биографије (објављени у књизи „Да се не заборави…“, у издању Krajinaforce.com) покојног академика др Јована Рашковића (Сандиног оца), човека бриљантног ума и релативно кратке и контраверзне политичке каријере, бацају ново светло на „националну доследност“(србску) академика Рашковића, и „сабсеквентно“ Санде Рашковић Ивић.

Наиме ова књига у свом уводном делу (странице 4-14) описује раскол између њега, и крајишких националних лидера и председника Милошевића, са нагласком на Рашковићево инсистирање да су Срби део хрватске државе (као што смо претходно видели, у свом интервјуу за хрватски портал, Санда такође сматра да Хрватска има легалну јурисдикцију над Книном) и да не треба да се боре за своју независност. Рашковић је због таквих ставова пао у немилост код Милошевића, тако је према наводима из биографије у рукама србског режима више пропатио него код Туђмана.

Писац књиге наводи (између осталог цитирајући и Санду) да је смрти (29 јул 1992) Јована Рашковића директно допринео Милошевић који је у лето те године наводно привео академика Рашковића због покушаја да организује „гандијевски отпор“ у Хрватској,  у склопу његовог става да Срби морају да прихвате хрватску државу као своју. Наводно, академик Рашковић је након тог вишесатног сусрета (практично саслушања) напрасно оболео. И према наводима његове супруге Тање, његовој смрти је директно допринела и вербална конфронтација са станаром зграде у којој је живео у Београду, извесним командантом специјалних јединица који се управо вратио са Косова, и који је кад је чуо Јовин хрватски дијалект, почео да му прети и назива га „усташом“. Након чега је академик Рашковић доживео неку врсту можданог удара и скончао на поду свога стана од „плућне едеме“.

Ова епизода, и свакако велика породична трагедија за породицу Рашковић, сигурно није могла да остави Санду равнодушном, нарочито према тадашњем србском режиму, на челу са покојним председником Милошевићем (кога је касније Ђинђићева коалициона власт илегално испоручила у Хаг).

Ова књига нам такође указује на блиске асоцијације породице Рашковић са познатим „анти-србским“ дисидентима, у Београду. Наиме у књизи се описију у детаље породична дружења између Јована и Тање Рашковић с једне стране, и с друге професора Љубе Тадића (једног од оснивача издајничке Демократске странке) његове супруте Невенке (родитеља бившег председника Бориса Тадића)- и професора Светозара Стојановића и његове супруге Анђелке.

Филозоф Светозар Стојановић је био један од најљућих противника Слободана Милошевића, и један од кључних људи иза „петооктобарског пуча“ 2000те. Да ли су (и у коликој мери) ове „дисидентске асоцијације“ покојног академика Рашковића утицале на политичко формирање харизматичне лидерке „централне деснице“ Санде Рашковић Ивић, остаје отворено питање.

ЗАКЉУЧАК…

Овим текстом нисам желео да нанесем никакве личне увреде или непријатности уваженој гђи Санди Рашковић Ивић, али сва ова отворена питања и „контраверзије“, које сте овде имали прилику да читате, по мом личном убеђењу захтевају додатна појашњења, извињења, или аргументоване демантије…

По питању интервјуа гђе Рашковић Ивић за хрватски портал „21 стољеће“, верујем да бар један део србске јавности, очекује или деманти или извињење, поводом њених ставова који (ин)директно оправдавају хрватску геноцидну „Олују“ и србском народу „приписују“ колективну кривицу за непостојећи Сребренички „геноцид“.

…Такође, србска јавност има право да зна све кључне детаље биографије својих политичких лидера, нарочито оних који имају амбиције, да се ставе на чело државе!?

Наравно, као и увек, коначни суд о овом тексту, препуштам Вама уваженим читаоцима…

 

Написао Миодраг Новаковић

 

ДОДАТАК- МИЛА АЛЕЧКОВИЋ О ФОРМИРАЊУ ПАТРИОТСКОГ БЛОКА СА ДСС (извод из интервјуа Србин.инфо са др М. Алечковић, цео чланак на линку у прилогу):

Избори за председника ДСС су покренули поново дебату о могућности формирања патриотског блока. Да ли мислите да је таква ствар могућа у Србији?
– Лично, сматрам да то није странка која може у Србији да направи било какве промене, ко год да је води. И поред неких добрих људи, то је, како мој супруг који је Француз каже, “странка богатих нотера” и на томе се ствар завршава.

Да ли ће икада бити могуће видети Двери, ДСС и СРС у истој коалицији?
– Мој је став да нико ко је учествовао у петом октобру, не може више да претендује да води или уједињује опозицију. Нико ко је био на функцијама и положајима, нико ко је допустио увођење у Србију најсуровијег од свих облика капиталистичких друштава.

У Србији је потребна буна, и потребне су огромне промене. У Србији су потребни људи који се не боје да хапсе или конфискују имовину великим лоповима. Све је лаж, и левица и десница су лаж. Само онај ко буде имао храбрости да направи списак тих тајкуна, да позове руске “спецнаце” у помоћ ако треба и да онда почне да враћа отету имовину, имаће будућност у Србији. А то салонци било које странке не могу, они не могу јасно ни да се изразе, него све нешто метиљаво говоре. Ја у такву (коректну) “опозицију” не верујем, она само одржава систем Ротшилда и Рокфелера (један лево, други десно, а задњица позади, па се окрећу где им затреба), као и њихових српских слугу…

ЛИНК НА ЦЕО ЧЛАНАК: http://srbin.info/2014/10/14/mila-aleckovic-za-srbin-info-zapad-srbiji-priprema-novu-podobnu-levu-i-desnu-opoziciju/#.VGuM_77wEJQ.f

 

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.otvoreniparlament.rs/politicari/sanda-raskovic-ivic/

http://www.jutarnji.hr/psihijatrica-s-rebra-naslijedila-kostunicu–uklanjanje-cirilicnih-tabli-u-vukovaru-i-poklic-za-dom-josipa-simunica-renesansa-je-ustastva-u-hrvatskoj-/1229014/

http://www.sibenik.in/sibenik/Sanda-raskovic-ivic-teska-srca-moram-priznati-hrvatska-je-imala-pravo-na-uspostavu-jurisdikcije-u-kninu/16142.html

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0_%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B_%D0%98%D0%B2%D0%B8%D1%9B

http://www.ceopom-istina.rs/vesti/dss-danas-bira-predsednika-stranke/

http://dss.rs/dss-izbliza/organi-stranke/predsednik/

http://dss.rs/

http://www.krajinaforce.com/dokumenti/da_se_ne_zaboravi_hrvatsko_etnicko_ciscenje_krajine.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Svetozar_Stojanovi%C4%87

http://en.wikipedia.org/wiki/Ljubomir_Tadi%C4%87

 

 

 

 

50 replies »

  1. SVAKA VAM ČAST MIODRAŽE! SANDI JE KOŠTUNICA NAJMUDRIJI POLITIČAR,
    JA GA SMATRAM NAJODGOVORNIJIM ZA PROPAST DRŽAVE SRBIJE.
    SANDA OBMANJUJE PRAVOSLAVNE DA JE KRENULA U SUPROTNOM PRAVCU.
    DOVOLJNO JE POGLEDATI NJENE MALE VIZUELNE ZNAKE..
    JELICA ROĆENOVIĆ

    Свиђа ми се

  2. A šta biste očekivali od Sandre Rašković ? Mama joj je Hrvatica a Sandra bi se trebala stideti pokojnog Oca Jovana !! Poznato je da je Sandra na hrvatskoj strani jer je plaćena od Amerikanaca da širi mržnju !!!!

    Свиђа ми се

  3. DZABE BRANITE TU CURKU :PROCITAJTE GOLE CINJENICE !
    cinjenice i samo cinjenice: cim je imenovana za komesara otela je odmah sebi ogroman honorar na koji kao sluzbenik nije imala pravo po zakonima oebsa. Od Milosevica su ona i njen otac dobili dva velika stana i cim su ih uzeli , ova zena je otisla u demokratski centar da napada Milosevica.Zatim je od lopova karica primila nagradu od 30 000 evra. Onda je opljackala izbeglice zajedno sa dabeticem (videti: ko zeli da zaradi na srpskoj sirotinji), onda je kao tadicev ambasador otisla u rim. 1/Dala je izjave da je hrvatska imala pravo na jurisdikciju u kninu
    2/У емисији Клопка на
    БК телевизији, члан ДСС добио је задатак да постави питање свом страначком
    функционеру, Санди Рашковић-Ивић о образовању Владе РСК , Санда назвала је ту владу ретроградном и непотребном, а онда ни непоцрвеневши рече
    да никада није разумела Книњане који се бусају у груди и узвикују: „Ово
    је Србија!“. А ни то јој не би довољно, па се одлучи да појасни: „Па,
    зна се да то никад није била Србија, зна се докле је Србија.“
    3/ i na kraju je jos ‘nespretno ‘ izjavila da je u Srebrenici pocinjen srpski genocid.
    Pa sad vi procenite da li to treba Srbiji! STAVIMO TACKU NA OVO!

    Свиђа ми се

  4. NAMAZANA USTASKINJA JE IZJAVILA I OVO:

    У ЕМИСИЈИ КЛОПКА НА БК ТЕЛЕВИЗИЈИ, ЧЛАН ДСС ДОБИО ЈЕ ЗАДАТАК ДА ПОСТАВИ ПИТАЊЕ СВОМ СТРАНАЧКОМ ФУНКЦИОНЕРУ, САНДИ РАШКОВИЋ-ИВИЋ О ОБРАЗОВАЊУ ВЛАДЕ РСК , САНДА НАЗВАЛА ЈЕ ТУ ВЛАДУ РЕТРОГРАДНОМ И

    НЕПОТРЕБНОМ, А ОНДА НИ НЕПОЦРВЕНЕВШИ РЕЧЕ ДА

    НИКАДА НИЈЕ РАЗУМЕЛА КНИЊАНЕ КОЈИ СЕ БУСАЈУ У ГРУДИ И УЗВИКУЈУ: „ОВО ЈЕ СРБИЈА!“. А НИ ТО ЈОЈ НЕ БИ ДОВОЉНО, ПА СЕ ОДЛУЧИ ДА ПОЈАСНИ: „ПА, ЗНА СЕ ДА ТО НИКАД НИЈЕ БИЛА СРБИЈА, ЗНА СЕ ДОКЛЕ ЈЕ СРБИЈА.“

    СРАМОТА!

    СТИДИ СЕ, САНДА КАНДИЋ УСТАШКИЊО!

    Свиђа ми се

    • Цитираћу особу од које сам добио јавно информације које су свима нама биле доступне.

      pierre MILAN MILJKOVIC • pre 9 sati
      Ne gresis. Ona ima svoj dosije u Evropolu. Prvi kontact sa nemackim BND-om je imala vec 1993. god. Tada su nemci trazili osobe koje imaju jednog roditelja hrvatske nacionalnosti a drugog srpske. To smo radili i mi u francuskom DST, (koji se sada zove DGSI) obucavali smo ih i oni koji su odlazili za Balkan prelazili su u DGSE (spoljna sluzba). A oni sto su ostajali u nasoj sluzbi spijunirali su sve gradjane na nasoj teritoriji koji su bili poreklom iz Yugoslavije. To su radili i nemci sa kojima smo menjali informacije pod patronatom Evropola, gde sam u ono vreme isao cesto u HAAG (Nederland) da vidim nase kolege. Tu sam prvi put video njeno ime na spisku, 1995. godine.

      Лично мени се чини да ова особа није провокатор, али не гарантујем.

      Свиђа ми се

  5. БРАТЕ МИОДРАЖЕ ОНА ЈЕ ИЗЈАВИЛА ДА СРБИЈА ИМА ПРАВО НА КОСОВО ЂЕ ЗАБОРАВИ МЕТОХИЈУ КНИН И ДАЛМАЦИЈА НИЈЕСУ НИКАДА БИЛИ У САСТАВУ рватске ПРОЧИТАО САМ ТЕКСТ НЕКИ ЈЕ БРАНЕ А ПРАВИ СРБИ И СРБКИЊЕ ИГНОРИШУ ПИШЕ СЕ СВАШТА ЈА САМ РЕКАО ЗАШТО ЈЕ ПАЛА РСК А НАРОЧИТО НА ЖАЛОСТ ДИНАРА ПОДИНАРЈЕ ЗБОГ СВОЈЕ СЛАВНЕ ЧЕТНИЧКЕ ИСТОРИЈЕ ИМА ПЕСМА КОЈУ ПЕВА ПОКОЈНИ БРАТ МИЛАН ГЛИГИЋ ПОЗНАТА ЈЕ СТОЈАНА ЈАНКОВИЋА ВУКА МАНДУШИЋА ВОЈВОДЕ ГОЛУБА БАБИЋА ВОЈВОДЕ ЂУЈИЋА ДО МИЛОРАД СТЕГЊАЈИЋА ЧЕТНИЧКОГ ХАЈДУКА НИЈЕСАМ НИ ЗА ЈЕДНУ ПОЛИТИЧКУ СТРАНКУ САМО ОВО ЈЕ УВРЕДА ЗА СВЕ СРБЕ И СРБКИЊЕ МОЛИМ СЕ БОГУ ДА СЕ КОСОВО МЕТОХИЈА ТРОМЕДЂА РСК ШТО ПРЕ ОСЛОБОДИ ПРОШИРЕНА ЦГ РАШКА БРДА ПРИМОРЈЕ ДА МЕ НЕ ПОГРЕШНО РАЗУМЕТЕ МОРАМ ДА БРАНИМ ПИСАНИЈЕМ КОСОВО МЕТОХИЈУ И ТРОМЕДЂУ А ПОШТО ЈЕ СПОМЕНУЛА КНИН КА СВАКИ ЗАГОРАНИН КРВ МИ УДАРИЛА У ЛИЦЕ И ТУ ЈЕ КРАЈ ЗА СВЕ ДУШМАНЕ усташе и комунисте БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЖИВЕЛИ НА МНОГАЈА ЛЕТА БЈЕЛАШ ДО ГРОБА СССС

    Свиђа ми се

  6. Што се тиче Господина Шешеља, њму свака част за доследност и исправност ставова, нешто мало мање за начин изражавања, али је и ту ситна риба спрам свега што се о Србима изјављује.
    Ипак, ту је поприлично велика намештаљка и Шешељ то зна, али неће моћи да је избегне. Можда се и варам, али само можда.
    Свима нам је јасно да је Шешељ пуштен из два разлога.
    Први је да уз пометњу која би настала, Србија још више ослаби, јер процена запада је да се Срби НЕЋЕ придружити у већем броју Шешељу. Они се ретко варају у таквим проценама. Дакле, ако заиста буде тако и Шешељ добије подршку, па макар и снажну, само мањег броја Срба, он ће нешто заталасати, али ништа решавајуће. Запад је до танчина разматрао сваки могући сценарио, и када је схватио да се велик део Срба неће нигде придружити, напросто чекајући да неко нешто уради, а убеђени преко медија да они за то немају снаге, Шешељ је добио пола зеленог светла.
    Друго је, по анализама Запада, да ће Шешељ и поред свих слабости, ипак затрести кавез веома снажно, Запад неће подржати власт, пуштајући да их мало обчије хистерија, Шешеље неће моћи да преузме власт, јер није толико моћан и …долази до катастрофалних последица.
    У очајању, људи са власти ће учинити преко ноћи оно што су одлагали за каснија времена, без обзира на притиске Запада. Значи, још увек нису испунили обећања Западу и још увек нису прекорачили критичну тачку, али са притиском преко Шешеља и мало хистерије због изостатка подршке Запада, они ће потписати све што се од њих тражи.
    Чак и ако дође до оваквог очекиваног сценарија, они су свеједно прошлост. Иако нам Шешељ није будућност, јер то Запад не би дозволио ни под разно. Зато се ту мувају којекаве нове фигуре, као Госпођа Санда.
    Зато неће проћи никакав притисак ни Хрвата ни тамо оних ЕУ институција да се шешељу „скрешу крила“. Хоће, али тек кад заврши њихов део посла.
    Није Шешељ ниуком случају дошао да испуни неке жеље Запада, али једноставно нема избора.
    Задрмаће кавез, власт ће потписати све што јој се понуди и упашћемо у невиђене проблеме.
    Није Шешељ крив за то, али мора о томе мислити, па макар и по цену да се мало чека, за чега он изгледа није спреман.
    Нама се ипак не пише добро ниуком случају. Србија није спремна да се брани, српски народ је разбијен на десетине и десетине партија, српски медији су по налогу Зпада подобро отровали српски народ, а нисмо се опоравили ни од задњег бомбардовања.

    Свиђа ми се

  7. Да је само пола од овога тачно, што нам је Господин Новаковић писао, било би превише доказа. Увек нам увале неке прелетаче и лепоречиве силуете непознатог порекла и намера. Да ли су намере баш непознате, нисам сигуран. Ја сам пре некако писао да је ова госпођа мало излетела пред руду, али сада видим да њу уствари форсирају наши непријатељи. Тачно је и за Двери, то већ одавно слутимо, али кад су уклонили масу са оне параде док се не заврши, било је јасно ко дан. Нисам ја мислио да они треба да се сукобе ни са ким, али да изађу после параде то ти је као да се склањаш од бомбе која је експлодирала пре 5 секунди. Можеш, ако си преживео.
    Што се тиче савремене дефиниције деснице и левице, ја то гледам дословце на следећи начин.
    У десничаре никако не убрајам ДСС, ДС, СНС, Двери, СПС, СПО, Чеду, Пајтића, Чанка и сличне полтронске партије, али…
    Десничарски блок данас готово нигде у свету није десничарски блок и није оно за чега га претстављају и није „екстремизам“, а најмање нацизам. То се толико пута понавља и настоји да се убеди народ, да је већ отишло предалеко. Данас су десничарске и екстремистичке снаге оне које се називају демократске. Све раде против народа, руше економију малих држава(наш режим руши немилосрдно нашу економију) и заводе праве мале фашистичке диктатуре. СНС је екстремистичка партија у Србији и полако заводи фашистичку диктатуру у Србији. Како у живот људи, тако и целокупну надградњу, тј. медије, економију, уметност, филмску индустрију(замислите које ми филмове гледамо од једног „чувеног “ режисера Радоша – све најтамније стране људског живота, колико ретке толико некад и непостојеће, али наше филмаџије имају плаћен посао да осмисле или створе, ако не постоје, те црне стране српског живота, како појединаца тако и друштва. Мало је наших филмова, ја се не сећам ни једног, а да не оцрњује Србе до граница глупости). На жалост свих нас.
    Назови демократија данас за сва своја фашистичка деловања оптужује све мање националне снаге и покрете. Значења деснице и левице су данас замењени путем медија и Гебелса.
    Ја не спадам у интелектуалну елиту јавног позоришта у Србији, и жао ми је што не могу да се изразим правилније и слаткоречивије него ово како сам написао.

    Свиђа ми се

  8. Врло интересантан податак који је Др. Војислав Шешељ изнјео на данашњој конференцији за новинаре:
    На изборној листи ДСС за 2014 годину, од 250 кандидата, није било Санде Рашковић Ивић. Не вјерујући да је ово могуће, погледах листу ДСС кандидата и заиста, нигдје имена Санде Рашковић Ивић. Како објснити да дугогодишњи члан ДСС, која на последњим изборима није била на листи од 250 кандидата, убрзо након избора постане предсједник странке? Можда је листа била погрешна и ускоро ће бити демантована. Али док демант не стигне, ко жели може да погледа: http://dss.rs/izborna-lista-dss/
    Даље, врло су чудне реакције присталица ДСС када је у питању текст који је објављен горе. Па зар није много боље и паметније да се овако један „споран“ интервију избаци у јавност и рашчисти ако је икако могуће, што је прије могуће, него да буде кориштен од стране владајуће олигархије као компромитујући материјал у вријеме предизборне кампање?
    Питањима никад краја, па постављам још једно:
    Госпођа Санда Рашковић Ивић 17ог Новембра даје изјаву да се након Шешељевих изјава о Ђинђићу, СРС не квалификују за сарадњу са ДСС. Покрет Двери 18ог Новембра креће у опозициону сарадњу са ДСС. 20ог Новембра, након што је како сами кажу, на њихов рачун стигао одређен број критика, покрет Двери поставља питање:
    http://www.dverisrpske.com/sr/prenosimo/6091-dveri-dss-srs-zasto-je-danas-problem.html

    Па ко овјде кога прави лудим?

    Свиђа ми се

  9. И шта сада ?!! Хоће ли уследити извињење ?!! Или ћемо наставити по старом ?!

    “ Liderka DSS-a u izjavi za „Alo!“, međutim, tvrdi da je njena izjava izvučena iz konteksta.

    – Kriva sam što sam uopšte davala intervju za hrvatske medije, jer sam mogla i pretpostaviti kako će preneti ono što sam rekla. Taj intervju sam dala pre dve godine, a moja izjava je glasila da ako Hrvatska po nalazima Badinterove komisije ima pravo na Krajinu, onda i Srbija po istim pravilima ima pravo na Kosovo. Oni su to, međutim, izvrnuli kao što su izvrnuli i izjavu moga oca, pa je tako ostalo da je u razgovoru sa Tuđmanom rekao da su Srbi lud narod – kaže liderka DSS. “

    погледајте ко је и како пренео текст , опет оптужбе у наслову а тек негде на средини изјава г-ђе Рашковић-Ивић

    http://www.alo.rs/vesti/politika/sanda-hrvatska-imala-pravo-da-uzme-knin/74875

    Свиђа ми се

    • Јее, супер, иии, браво, сада нам је све јасно. Сада ћемо сви колективно да гласамо за Санду. Хвала ти што си нам отворио очи. Још само да нам проследиш видео демант да је икада рекла да се у Сребреници десио геноцидни злочин и онда ћемо сви да верујемо. Хвала ти много брате што си нам отворио очи. Шта би без овог твог коментара?

      Свиђа ми се

      • Не можеш ти и да хоћеш да гласаш за Санду , на њеним скуповима нема гибаница и јагањаца на ражњу којима би вас привукла . Гласај за кога хоћеш твоје право , али немојте да лажете и подмећете то је све .

        Свиђа ми се

  10. Citam komentare i ima raznih misljenja. Cini mi se da ljudi ne razumeju sta se desava u Srbiji. Svi koji su u vlasti i opoziciji imaju svoje zadatke, svoje mentore i svoje finansijere. Vladajuca izdajnicka bolumenta i bagra, je pokazala kako se prodaje vera, drzava, narod, cast… za judinih 30 srebrnjaka. Na zalost to isto cini i opozicija. Nemojte braco da se zanosite Sandom, Dverima, Seseljom, Kostunicom i slicnim stranim agentima i placenicima. Pod plastom patriotizma i rodoljublja kanalisu energiju naroda u smeru koji njima i strancima odgovara. Za to su debelo placeni. Recimo Ceda Jovanovic je posteniji nego mnogi drugi. On jeste antisrbin ali bar otvoreno kaze i ispoveda svoje stavove. Medjutim ovi licemeri lazne patriote i lazni rodoljubi, i lazni pravoslavci su mnogo gori i opasniji od Cede, kandicke, Biserko i ostalih. Takodje ekumenisticko krilo SPC spovodi u delo iste planove. Prodali su se i oni koji su se zavetovali Bogu i narodu na siromastvo i svakodnevnu molitvu. Cak i neki takozvani revnitelji debelo koriste ovaj kontrolisani haos i obmanjuju narod i vernike. Ova drzava i ovaj narod su planairani da budu izbrisani sa lica zemlje. Ova zemlja je poligon za eksperimente raznih vrsta. Nikola Aleksic je to lepo mnogo puta objasnio sta se radi iznad nasih glava, a sta jedemo i sta udisemo. Genocid se sprovodi, gori od fasistickog, jer je golim okom cesto nevidljiv. Na sceni je klasican fasizam. Ta ideologija se povampirila, samo je izmenila taktiku ali ciljevi su isti. Sveti prorok i srpski Zlatoust, Sveti Vladika Nikolaj u svojoj Nebeskoj Liturgiji lepo opisuje sled dogadjaja. Mi se vec duboko nalazimo u tom procesu. Voz je zasao duboko u mracni tunel i jedino nevidljiva Bozja ruka moze da ga izvede na svetlost dana. Kako ce se stvari odvijati dalje zavisi i od nas samih. Bog ce pomoci ako bude imao kome. Sto se pre osvestimo i otreznimo bice za nas bolje. Pitanje je samo da li imamo snage i vremena za to.

    Свиђа ми се

    • Па ако си за Чеду, Кандичку, Бисерко, Чанка, … ни Златоусти,ни Свети Владика Николај ни Бог НЕЋЕ ти помоћи !!!
      Узми човече мотку или пушку у руке И БОРИ СЕ и много не паметуј ( пошти сви све знамо, А НЕ ЗНАМО !!!) иначе, догодиће нам се поново неки Јасеновац !!!

      Свиђа ми се

      • Ово је став Др. Миле Алечковић о ДСС-у али и свим другим странкама које су у политици од 1990: „Да ли ће икада бити могуће видети Двери, ДСС и СРС у истој коалицији?

        – Мој је став да нико ко је учествовао у петом октобру, не може више да претендује да води или уједињује опозицију. Нико ко је био на функцијама и положајима, нико ко је допустио увођење у Србију најсуровијег од свих облика капиталистичких друштава.
        У Србији је потребна буна, и потребне су огромне промене. У Србији су потребни људи који се не боје да хапсе или конфискују имовину великим лоповима. Све је лаж, и левица и десница су лаж. Само онај ко буде имао храбрости да направи списак тих тајкуна, да позове руске “спецнаце” у помоћ ако треба и да онда почне да враћа отету имовину, имаће будућност у Србији. А то салонци било које странке не могу, они не могу јасно ни да се изразе, него све нешто метиљаво говоре. Ја у такву (коректну) “опозицију” не верујем, она само одржава систем Ротшилда и Рокфелера (један лево, други десно, а задњица позади, па се окрећу где им затреба), као и њихових српских слугу.“

        Тешко да је могуће дати концизније, истовремено пуније објашњење, слику садашње ситуације у Србији.

        Свиђа ми се

      • Borbeni,pa naravno da nisam za Cedu, Kandicku, Biserko, Canka… To je upravo ono sto sam napisao na pocetku mog pisma. Necete da saslusate, procitate mirno i strpljivo sta neko pise. Zato mnogi i ne razumeju sta se desava. Ubi nas neznanje, nestrpljenje i demagogija. Ne kazem da ja sve znam. Naravno da ne i nije mi cilj da prodajem pamet. Hocu da kazem samo da su iskreniji oni poput Cede praska i slicnih. Ja znam ko su oni i znam da su neprijatelji, i od njih se cuvam i znam kako to ide. Medjutim od laznih patriota,rodoljuba, duhovnika… vukova od jagnjecim kozama se mnogo teze cuva i brani. Zato su oni opasniji. Borbeni, nas samo moze ujediniti KRST i MAC, i nista vise. Ko ce poneti taj Krst i taj mac videcemo. Projavice Bog nekog uskoro. Dace Bog da i takav/takvi dodju.

        Свиђа се 1 person

    • Перо,чиста десетка за коментар! Нажалост све је тачно што сте написали. Овај народ никако да схвати да наши политичари нас воде само у већу пропаст и раздор српског народа.
      Нису то ни политичари,они су далеко од политичара једини назив за љих је преваранти.
      Међутим,још већи проблем је што поред тих превараната не могу да дођу до изражаја паметни људи који би могли да извуку земљу из кризе. Ни једна странка није позвала професоре са економског факултета да направе економски програм опоравка Србије.
      Ко би боље од њих то урадио. Ми имамо добрих економиста,али они не могу да се такмиче са Шешељевим будалаштинама. Народ више воли да слуша будалаштине,занимљивије је,него да слуша оног ко паметно прича.
      Западне земље константно врбују наше студенте и најпаметније одводе у своје земље да би искористили њихову памет и знање. Међутим у Србији од другог светског рата ,пролазе добро само дупеувлакачи,док се напредна интелигенција потискивала,протеривала па чак и убијала, Док се у Србији не буде ценио рад и ценила памет нема нам напретка

      Свиђа ми се

  11. Хвала г.Новаковићу за опширно обавештавање о Санди. И треба да знамо што више о политичарима који су на нашој политичкој сцени. Па предлажем да следећи текст буде о Војиславу Шешељу.

    Свиђа ми се

  12. ШТОСЕТИЧЕ ОВЕ ДИСКУСИЈЕ ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ; САНДЕ РАШКОВИЋ ТРЕБА ДОБРО ПРЕИСПИТАТИ. ЈА ИПАК МИСЛИМ ДАЋЕ ПАМЕТНИ ПОЛИТИЧАРИ ПАТРИОТИ ДОБРО ПРОЧЕШЉАТИ.НЕБИ ОПШИРНИЈЕ ИЗЛАГО СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ,РАДИЈЕ БИХ ПОДРЖАО ИЗЛАГАЊЕ““ СТЕВАНА, ДУШКА ЈАНКОВИЋА, СРПКИЊУ. САМО НАПРЕД ПАТРИОТИ УЈЕДИНИТЕСЕ.

    Свиђа ми се

  13. Читајте пажљиво изјаву госпође Рашковић. Рекла је, да републике нису имало право издвајања из СФР Југославије – што је тачно. Тако је то било одређено одредницама Устава СФРЈ. Имали су право на издвајање, или остајање у Југославији, само народи. А српски народ у СР Хрватској је био државотворан, јер је Хрватска била република хрватског и српског народа – као што је Швајцарска држава Немаца, Италијана и Француза. Према томе, Хрвати (као народ) нису имали право доносити одлуке у име српског народа у СР Хрватској. Ово је Рашковићева рекла – што, нажалост, мало ко од српских државника спомиње. На томе јој треба захвалити. Кад је говорила о Бандитеровој изјави – јасно је објаснила – да су Европа, Америка и друге чланице НАТО прекршиле ове одредбе Устава и одузеле право Србима у Крајини на самоопредељење. Срби су били присиљени од чланица НАТО да не остану у својој држави Крајини, јер је тај НАТО помогао Хрватској да прогна Србе и да окупира РС Крајину. А све ово је у изјави Бандитера, којег цитира Сандра Рашковић.

    Свиђа ми се

    • STA GOD IZJAVILA, DA LI SE UDARALA U GRDI JUNACKE ILI NE MENI JE JASNO DA JE LJUDE LAKO OCENITI DA LI SU POSTENI ILI NE, DA LI SU PATRIOTE ILI NE PO NJIHOVOJ DECI…ZENA KOJA JE IZ MESANOG BRAKA I KOJA JE ULETELA U MESANI BRAK I KOJA NIJE RODJENO DETE -SIN-DA VASPITA U SVOM RODU I VERI VEC JE HRVAT POKAZUJE I REFLEKTUJE ISTINU O SEBI…NIKADA PO SVOJOJ PRIRODI OVA ZENA NIJE NITI CE BITI LIDER A KAMOLI UJEDINITELJ STO ZNACI DA JE SADA PO NECIJOJ KOMANDI IZRONILA. TAKVIH KOJI SU IZRANJALI PONECIJOJ KOMANDI NAGLEDALI SMO SE OD 90TIH NAOVAMO. KAKO JE LAKO BITI NOSTRADAMUS MEDJU SRBIMA. SVE SE ZNA UNAPRED – A DA NISI NI VIDOVIT- AL POSTOJI PROBLEM NIKO NECE DA CUJE ISTINU…OPET CETE DOZVOLITI DA VAS GLUMCI ZAMAJAVAJU? SKRCKALI STE SVOJE ZIVOTE I ZDRAVLJE A SADA KRCKATE ZIVOTE I VREME SVOJE DECE? SAMO NAPRED …OD MENE PREZIR

      Свиђа ми се

      • За мене је поражавајуће да су Срби из Србије таоци судбина многих Срба из бивших република који се без пардона у име Титове идеологије изабрали да измешају веру. Након тога доживели прогон од тих својих рођака а данас у сред Србије они Србуји и свуда затварају врата многим предивним људима одавде. Ова дама је лицемер из мешаног брака са већ измешаном крвљу у свом браку са нашим непријатеља.
        Знам да ћу изазвати гнев многих из тих крајева (а доста њих се определило за Србију и много не филозофирају на ту тему). Имала сам прилике поре двадесет година да се дружим са таквим људима ,они су у свему бољи од нас то је био њихов став ,али свуда је провејавао невероватан комплекс од нас. Ја ипак мислим да многи од њих доживе просветљење овде у Србији(не мислим то о многима који су давно изабрали да живе овде својом вољом). Нажалост је њен отац ставио печат нашем роду да смо луд народ.
        И нажалост много психијатара скоро да имају исту дијагнозу као њихови пацијенти.Јер ко би уопште знао за ову да је остала у Хрватској.

        Свиђа ми се

    • DVERI SU SA sandom POŠLE NA PUT BEZ POVRATKA !!!!!!!!

      CEO NAROD ZNA , sem onih KOJI NEĆE DA ZNAJU, DA JE koštunica TROJANSKI KONJ srpskog proleća ! ZNAO JE DA MU JE ULOGA TROJANSKOG KONJA NAMENJENA I PRISTAO JE , ŠTO POTVRĐUJU SVA NEPOČINSTVA KOJA JE SPROVEO ! !!

      sanda JE SVE VREME BILA SA NJIM NA VLASTI . 6 GODINA JE BILA AMBASADOR U U RIMU , UMESTO 4 GODINE , PLUS OSAM MESECI PRIMANJA PLATE KAO DA JE I DALJE AMBASADOR U RIMU ! U RIMU ,! ŠTA MISLITE , DA JE TO SLUČAJNO , BAŠ RIM !!

      A koštunicine zasluge SU NEMERLJIVE !
      PRE IZBORA , LAŽNA , ISFABRIKOVANA PRIČA O JEDINOM POŠTENOM…
      LAŽNA PRIČA O PORODIČNOM ČOVEKU, POTKREPLJENA JE TAJNOM ŽENIDBOM UOČI IZBORA ..
      PRVA DOSTIGNUĆA SU OSLOBAĐANJE OSUĐENIH UČK UBICA SA fljorom brovinom KOJA JE UBIJALA SRBSKE TRUDNICE , OSLOBAĐANJA OSUĐENIH UBICA BEZ POMENA DA SE BAR RECIPROČNO OSLOBODE , SRBSKI ZATVORENICI IZ UČK ZATVORA
      ISPORUČIVANJE SA ĐINĐIĆEM ,23 SRBSKA ČASNA GENERALA U HAG
      IZRUČENJE PRVOG DEMOKRATSKI IZABRANOG (ma šta oni pričali ) PREDSEDNIKA SRBIJE NA VIŠESTRANAČKIM IZBORIMA , U HAG SLOBODANA MILOŠEVIĆA
      BORBA ZA VLAST đinđić — koštunica
      HARANGA PROTIV ŠEŠELJA — ODLAZAK ŠEŠELJA U HAG I TRAŽENJE DA GA NIKAD NE VRATE DODUŠE TO JE REKAO đinđić ALI koštunica je bio na čelu države…
      UBISTVO premijera đinđića
      NIKOM NIJE POMOGAO OD ISPORUČENIH SRBA HAGUKOJI SU SE BORILI DA ODBRANE SVOJU ZEMLJU
      OTERAO JE K arića

      OTEO JE BK TV
      GDE SU 4 MILIJARDE EVRA ,SRBSKOG NOVCA SA KIPRA
      GDE SU 2 MILIJARDE EVRA SRBSKOG NOVCA KOJE JE POKLONIO ZAGREBAĆKOJ BANCI
      UGASIO JE koštunica SVE SRBSKE BANKE
      UVEO JE I SPROVEO KRIMINALNU PRIVATIZACIJU PREDUZEĆA KAJA JE NAROD GRADIO TOKOM SKORO 6O GODINA

      UVEO JE NAGRADU OD 5% SVAKOM KO JE RASPRODAVAO SRBSKA PREDUZEĆA

      ZA VLADAVINE koštunice DESIO SE POGROM 17 MARTA 2OO4 NA KOSOVU I METOHIJI I ZAPALJENE STOTINE SRBSKIH CRKAVA MANASTIRA A DA NIJE MRDNUO PRSTOM
      KOŠTUNICIN NEMERLJIV DOPRINOS I USPEH JE ODVAJANJE CRNE GORE 19 MAJA 2OO6 JOŠ JEDNO “ USPEŠNO“ , KRIMINALNO RAAZBIJANJE SRBSKOG BIĆA
      ODLUČIO JE DA OD IMOVINE OSTANE SVE TAMO GDE SE ZATEKLO
      DOBRANO JE PORADIO DA Vojvodina KRENE KA OTCEPLJENJU
      ŽEŽELJEV MOST 15 GODINA NIJE POPRAVLJEN A SRUŠEN JE DA SE RAZDVOJI Vojvodina OD MATICE SRBIJE

      SVE VREME sanda SE NIJE OGLAŠAVALA A BILA JE TIK UZ košunicu KAD SU UZIMALI PARE I DŽAKOVIMA IH DONOSILI IZ BUDIMPEŠTE
      POSLE Čovića JE BILA NA KOSOVU I METOHIJI I TAD SU NESTALE VELIKE PARE

      KOJE SU TO ZASLUGE sande BLISKOG SARADNIKA „ZASLUŽNOG “ GRAĐANINA koštunice , DA NA VOLŠEBAN NAČIN BUDE NASLEDNIK DSS i da brzopotezno uspe da privede dveri , koje nikako nisu ni sa kim mogle ,u koaliciju ???

      prva sumnja na dveri pala je kad su izbrisali prefiks SRBSKE U NAZIVU SRBSKE DVERI !

      druga sumnja je pala kad su najavili ujedinjenje sa koštunicom

      i vrhunac je ovaj SKANDAL sa sandom DOGOVOR NA DAN KADA ustaše obeležavaju dan još jedne šarade , vukovarskog “ stradanja “ a da NIKO NE POMINJE DA SU KOPALI KANALE OKO Vukovara , SPREMAJUĆI SE ZA RAT DOK SU SRBI DREMALI I ZATO BESRAMNO OPTUŽENI ZA RAT KOJI NIKAKO NISU ŽELELI !KOJI BI ŠIZOFRENIK RUŠIO DRŽAVU KOJU JE SVOJOM KRVLJU STVORIO

      SVE OVO NAVEDENO JE OTVORILO OČI SVAKOM KO IMA SEĆANJE VEĆE OD KOKOŠKE I SVAKOM KOME JE DOSTA TROJANSKIH KONJA , JER ČASNI SU NA STRANI TROJE ….

      Свиђа ми се

      • Маре, одлична ти је анализа, али морам да направим једну исправку:

        „prva sumnja na dveri pala je kad su izbrisali prefiks SRBSKE U NAZIVU SRBSKE DVERI !“

        Прва сумња на Двери, пала је сада већ давне 2010 године када су прећутали срамни и кукавички напад на Епископа Рашко-призренског Артемија, као и прогон Епископа Артемија и његових преко 150 монаха и монахиња са свете српске земље Косова и Метохије, од стране издајничке београдске патријаршије.

        Свиђа ми се

  14. Професор Милан Брдар написао је дводелну књигу о трагичном периоду који је прошла Србија од 05 октобра до данашњих дана назвавши је „хроника разорене троје“, коју у симболичном смислу представља Србија.Оно што је професор, из разимљивих разлога, будући да је био члан ДСС а, изоставио у књизи да каже је коме је додељена улога тројанског коња,па користим прилику да допуним професора.Улога тројанског коња у разарању троје то јест Србије запад је доделио ДСС у и Војиславу Коштуници.Сада је то већ добро познато, да је чувени легалиста и лидер ДСС а господин Коштуница 05 октобра западним парама и логистичком подршком отпора који је данас на листи терористичких организација и осталих организација обилато финансираних од запада дошао на власт у петооктобарској превари која је подметнута Српском народу.У овој превари је по сопственом признању најдиректније учествовао и познати књижевник господин Душан Ковачевић. У интервију који је дао за Блиц њуз рекао је да су део Креманског пророчанства који најављује Коштуницу као спасиоца Србије дописали он и Бранислав Лечић.
    “Njihovu tajnu je, napokon, u vidu javnog priznanja, razotkrio “Blic njuz”:
    “- Branislav Lečić i ja smo seli – kaže Kovačević – i napisali smo ceo jedan deo. Radi se o stranama posle četrdeset šeste navodnog „prvog izdanja” koje je uništeno i nigde ne postoji nijedan primerak. Dodat je „opis Koštunice kao foto-robota“ i sve je rađeno „iz ubeđenja“. Knjiga je dopisana za potrebe aktuelnog šefa države u vreme izborne kampanje upravo na srpskim Delfima – u Kremnima i okolini…”

    И поред свега поменутог ни то им није било довољно, па су морали да прибегну изборној крађи гласова, о којој говори Милена Арежина у својој књизи и све подкрепљује доказима, и тако пучем поставе на власт чувеног легалисту господина Коштуницу вођу лажне опозиције која и данас појачана свежим снагама оличеним у напредњацима, прецизно пројектованим потезима осмишљеним у институтима разара Србију.Сви потези ДССа од тада до данас само потврђују горе наведено.Набројаћу само неке.
    1.Потписивање СОФА споразума који су Србију свели на колонију и којим је дозвољено да нас запрашују из авиона је реализовано када је Коштуница био председник владе.
    2. г. Коштуница је предао власт г. Тадићу. на изборима 2008г. Подсетићу читаоце да се г.Тадић тада противуставно кандидовао, будући да је тада био на функцији предсеедника државе, и био носилац листе демократске странке на овим изборима а да г. Коштуница познат по легелизму није нашао за потрбно да оспори ову противуставну изборну кандидатуру.
    3.Подршка Дсс-а Томи Николића у другом кругу председничких избора 2012г. иако су по признању свих актера у овим изборима избори били покрадени.Каква је улога била додељена Томи и напредној странки у дањем разарању Србије видимо данас.

    Свиђа ми се

  15. Уопште ми није јасно који је циљ Вас радикала ?!! Да рушите власт или опозицију ?!! Што овај чланак и ова питања нисте објавили након победе г-ђе Рашковић-Ивић на страначким изборима у ДСС-у него сада након формирања ове коалиције са Двери ?!! Неће радикална странка успети да узме ни једна једини глас овој коалицијеи јер се разликује њихово бирачко тело . Не ударајте не оне који се јавно залажу са сарадњом са Русијом него се прикључите па да макар тако подељени у две колоне покренемо клатно “ са запада на исток “ . Има времена показаће се свачији рад и деловање . И стварно је малициозно истргнута реч из контекста „По ономе што је Бадинтер рекао, ја тешка срца морам рећи да је(сте).“ Могли сте да ставите и наставак “ моје мишљење је било као и мишљење и мојег оца … али Бадинтер је рако другачије “ , вероватно зато што би поприлично изменило значење овога што сте Ви узели за наводе ?!! Пре неки дан сам гледао снимак Шешеља у Бенковцу из 1991-е год у којој он у неком ресторану виче на Србе Четнике да би “ стрељао сваког ко тражи Србску Војску “ им?! И сада када би се то исецирало на овај начин као што сте Ви урадили са овим интервјуом могло би свашта да се помисли ?!!

    Свиђа ми се

    • Дај снимак Шешеља у којем каже да би стрељао свакога ко тражи српску војску. Прослиједи линк. Причаш глупости. Шешељ је једном војнику који је рекао да војска треба да се зове српска, одговорио да не може да се зове српска јер је у то вријеме још увијек званична држава била Југославија и сви добровољци су морали да се ставе под команду ЈНА. Шешељ је увијк имао кликер и зато га Хаг није могао осудити.
      Што се тиче Сандиног интервијуа, значи ако је Бадинтер рекао нешто то је закон. То мора да се поштује??!!

      Свиђа ми се

      • Врло радо . Прочитај прво па се једи . Лепо сам написао да ако би узели ту изјаву Шешеља и “ обрадили “ је на начин на који аутор овог текста обрађује изјаву г-ђе Рашковић-Ивић свашта би могло да се закључи , зар не ?!! Прочитајте прво читаву изјаву , информишити се , процените да ли је овај интервју на хрватском порталу аутентичан или не па онда доносите закључак .

        на 03:59 је спорна изјава г-дина Шешеља ( или можда није спорна ?! међутим каса би се “ обрадила “ .. )

        Свиђа ми се

  16. Дрво се по плодовима познаје!
    1) Занимљиво је да се овакви подаци о Санди Рашковић пласирају тек сада када су направљени договори о удруживању Српских родољубивих странака и угледних појединаца. Последица може бити саплитање такве коалиције, што сигурно није у Српском интересу.
    2) На Санду се нису жалили Срби ван Србије, а није ни убрзала ни одложила долазак новог Ћериндана, када ћемо се са ближњим ћероњама опет потерати, сатерати, утерати, дотерати, претерати и протерати.
    3) Што се тиче сродства, крви и душе:
    Ја не знам жену која на њеном месту 1991.год. не би прешла у католичанство и сачувала породицу и одличан посао. Не знам ни оца, са таквим угледом у струци какав је имао Јован Рашковић, који своје дете не би запослио у некој од водећих светских клиника.
    Уместо да оду у неко треће иностранство, изабрали су да дођу у напаћену Србију и са својим родом поделе сву муку.
    Као контра пример, у Београду ћете наћи много угледних људи у струци, који су своју децу удомили у САД, па нам сада заједно … мајку Српску, за велике паре.
    Пробајте да утврдите порекло водећих 100 људи у странкама које стоје иза Бриселских споразума о одрицању од КиМ. Видећете бар 90% Српско порекло и сродство по крви, али они нису Срби у души, а то је пресудно!
    4) У вези, у горњем тексту, хваљених патриота СМ , његових полицајаца и подобних:
    – Шиптарски покрет су могли да сасеку када су хтели, пресецањем посла са наркотицима одакле је плаћано лобирање по свету и прогон Срба. Уместо тога удружили су се са њима и дрогу уваљивали нашој деци по Србији.
    – Неувиђавност у стварност људи који су истиснули изабраног Ј. Рашковића Срби из Крајине су платили на познат начин.
    5) Пристанак на закључке Бадинтерове комисије унапред је дао (потписао) и СМ.
    6) У Сребреници сигурно није било геноцида јер је Младић евакисао нејач супротне стране. Тамо је било (срамних и Српској војсци недоличних) ратних злочина, јер су стрељани ратни заробљеници, без суђења.

    И на послетку, мислим да Санди треба дати шансу. Она за сада ради добро, а ако крене у другом смеру биће лако елиминисана јер се ради о покрету и колективном одлучивању!

    Свиђа ми се

    • Занимљиво је се одмах по повратку Шешеља, госпођа Санда Рашковић Ивић изјашњава како са њим неће бити никакве сарадње, а покрет Двери се крије у мишју рупу неколико дана, па онда излази из мишје рупе, право у коалицију са ДСС. На интернет презентацији покрета Двери нити једним текстом или сликом није подржан или објављен величанствен скуп приређен Војиславу Шешељу прошле Суботе на којем је било преко 15,000 српских родобљуба. Ни ријечи од покрета Двери о том скупу. Ништа, Нула.

      Кажеш, у Сребреници почињени злочини недолични српској војсци. Да ли ти уопште знаш ко је стрељао по Сребреници? Знаш мало сутра. Да знаш не би причао тавке глупости. Ако су ти припадници 10 диверзантског одреда, Дражен Ердемовић, Зијад Жигић, Франц Кос, српски војници, онда није ни чудо што ти је Санда Рашковић Ивић српски родољуб.

      Свиђа ми се

      • Опет уносите немир и раздор међу патриоте ?!! какве Ви користи имате од тога ?! Као прво није тачно да је било 15.000 родољуба било их је око 30.000 на дочеку г-дину Војиславу Шешељу. Немојте да износите нетачне чињенице поготову када се ради о овако осетљивим темама . Двери су више пута пружиле подршку Војиславу Шешељу док је био у хагу исто као што му сада пружају руку када је изашао из њега . А да не причам колико је присталица Покрета Двери било на величанственом скупу Дочека Воји Шешељу , и на тој страни има чак и увређених због тога што нису поздрављени од стране организатора скупа ( али мора да се нешто прећути и истрпи зарад неког заједничког добра ) .

        пошто сте ми у претходном посту тражили линкове ево одмах да Вам их предам

        http://www.dverisrpske.com/sr/nas-stav/6035-seselj-da-se-leci-u-srbiji.html

        а ево шта је данас рекао један од лидера Двери г-дин Обрадовић

        не вреди вам поштовани Г-дине нећете нас успети посвађати . Србија се враћа на Исток тамо где јој је место и тамо где припада .

        “ Србија-Русија не треба нам унија “ !!

        Свиђа ми се

    • Не знаш ти НИШТА Горане чим не знаш да разликујеш Католичанство од католицизма. Православна Црква је Католичанска , Света , и Једна Бога нашега Исуса Христа а католицизам је римо-католичка црква и нека њена учења од 1054 а Дух Свети их напушта / благодат, 1099/ где је папа Бог,на земљи и у аду, где су само они, црква,сви треба да им се подчине итд.
      Срби то треба да знају а не да на радост непријатеља бркају.
      Као што тече свети Владика Србски Златоусти , сви ће направити своје државе а Срби ће политичарити,филозофирати и странчарити и због тога и због тога сви бити везани у ланце. Имате Перин коментар па га прочитајте и ЗАПАМТИТЕ?

      Свиђа ми се

  17. „Пребројавање крвних зрнаца“ би било неумјесно, када би СВИ којима се „пребројавају крвна зрнца“ радили онако како су се заклињали над УСТАВОМ у Скупштини Србије : ОЧУВАЊЕ ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА И УСТАВНОГ ПОРЕТКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, …итд, итд (допуните ме слободно). Али када видимо ко је и како водио јадну Србију у задњих стотињак година (о задњих 70 под Брозом и осталим масонима нећемо ни полемисати), онда је „пребројавање“ неопходно. И оно покаже : врло мало чистих Срба, а од тога ПРАВОСЛАВЦА ни корова. Једине свијетле тачке су часне војводе из Првог Свјетског Рата и Свети Владика Николај Српски и Свети Ава Јустин Ћелијски. Извињавам се, ако кога заборавих !

    Свиђа ми се

    • Шиптари су УСПЕЛИ убиствима и претњама, Хрвати, такође, СНС лажима, преварама, претњама и уценама! По овим коментарима, испада да се само ТАКО може нешто и урадити! ПУСТИЛИ СМО ДА МИ НИШТА НЕЋЕМО, А ХОЋЕМО ДА ПАТИМО И МИ И НАША ДЕЦА И ДА НИКАД СРЕЋУ НЕ ВИДИМО. Очигледно је да и нама треба једна терористичка организација која ће да поведе Србију правим путем и ослободи је будала, неспособњаковића, болесника. Притом не мослим на власт, јер о њима све знамо, већ мислим на ове паметњаковиће који мисле да воле своју земљу тако што је мрзе!

      Свиђа ми се

  18. Браво Мидораже !!! Браво Новаковићу Србендо из вековне српске земље Канаде !!! Браво мајсторе !!! Пошто се Вучићеви медији убише да направе свађу између Шешеља и осталих укључујући ту и ДСС, решио си и ти да из поносне Канаде бациш на ватру неко дрво чисто да не буде досадно. Када би гледали шта је ко причао пре пар година онда би испало да нема већих Срба од Томе Николића и Алека Вучића а да су им ту уз бок, Дачић и Вулин, па јел јесу или нису !?! Нисам за ДСС, нити сам био али сам против овог издајничког режима а овакви текстови као да долазе из Вучићевог кабинета или из Брисела украјњу руку, јер је једино њима у интересу да се организације и странке против ЕУ и НАТО никад не уједине и да остану заувек мале и посвађане.

    Свиђа ми се

    • 1) Уколико је Српска војска трагала за и похватала бар неке од злочинаца и њени ратни судови судили онима који су извршили ратне злочине , онда се извињавам.
      Да ли су у том рату уопште постојали и радили војни судови са Српске стране? (Волео бих да јесу, али нисам чуо за то и бићу Вам захвалан ако ме обавестите о томе.)
      2) Нисам никада био члан ДСС и Двери, а Шешеља поштујем у многоме, сем у необузданим изјавама и испадима. Мислим да је тај вредан поштовања човек погубио нерве по затворима, што и није чудо после свих тортура које је преживео. Сада му желим да се излечи и нађе смирење. А у сваком случају биће запамћен као велико светско име антикомунизма и антиглобализма.

      Свиђа ми се

    • Доста сам „прешао“, али је ово први пут да чујем да је Канада вјековна српска земља …Нијесам то знао, да ли то важи за цијелу Канаду? Да ли је и Квебек наш? Шта је са Индијанцима, да ли су наши, католици или море бит’ муслимани? Има ли какав резерват за нас, мнијем да би с њима могли добро слагати, и ми смо (бар неки од нас) дивљачни и склони фолклору :-)))

      Свиђа ми се

  19. Једно је оцјена ставова г. Рашковић, што је сасвим у реду, а друго је бројање њених крвних зрнаца и фамилије по Хрватској, што је ружно. То нема никакве везе, она у већини ствари има „српскије“ ставове од оних (да их не набрајам) који тренутнио воде Србију, а „крвно“ су 100% Срби. Помињање покојног оца и његовог односа са Милошевићем такође спада у збрајање баба и жаба типа: на констатацију „ти си лопов“, одговор: „тебе вара жена“… Доказ „доброг односа“ пок. Рашковића са Туђманом је његово бјекство у Србију. Да је остао питање је да ли би се још дуго наносао главе…

    Свиђа ми се

    • Нисам се ја бавио њеном „крвном сликом“, већ разлозима зашто је из њених званичних биографија изузет део који се односи на ту „крвну слику“. Приватне и политичке афилијације њеног уваженог покојног оца су такође важан елеменат за разумевање њене политичке личности- уосталом ту се њени и очеви ставови подударају по извесним питањима- рецимо у томе „да крајишки Срби територијално и политички припадају Хрватској“. Што се види из њеног интервјуа, као и из става Ј. Рашковића изнетог у цитираној књизи- да Срби треба да се изборе демократски за свој статус у оквиру независне државе Хрватске. Што би наравно било разумљиво да су Хрвати демократска и верско толерантна нација.
      Уосталом, ако Санда која је сама Србкиња их Хрватске сматра да тамошњи Срби треба да признају хрватску државу и за свој статус се изборе у оквиру исте, зашто онда и она не подели судбину са њима?. Њена етничка припадност мени лично уопште није битна, ако је она (или било ко други) на делу доказани србски родољуб, онда није ни битно да ли је у питању хрват, муслиман или „мешанац“, и ако их народ изабере на слободними и фер изборима, онда треба и да владају Србијом-
      Али је по мени веома важно да јавне личности које циљају на важне државне функције у Србији буду потпуно транспарентне, како по питању своје породичне и личне биграфије, тако и по питању политичке историје, и свакако имовинског и материјалног статуса. Уосталом таква транспарентност је веома присутна и захтевана у западним демократским друштвима, на која се стално позивамо…
      Такође овде постоји и безбедносни фактор- када су неке особе једноставно због своје „амбивалентне прошлости“ погодан предмет туђих манипулација и уцена (у таквим случајевима се оправдано постављају разлози заташкавање „неугодне“ прошлости.
      Из горњих разлога је веома важно да се они који имају амбиција да се ставе на чело наше нације, демонстрирају транспарентност по свим овим питањима. На Западу се каже да „јавне личности и немају приватан живот“. Наравно да је то фигуративно речено, али је тачно да су итекако изложени јавној скрутини по свим аспектима њихових приватних живота.
      У овом конкретном случају, када сам се „медијски“ заинтересовао пре пар дана за Санду, након што је онако паушално елиминисила др Шешеља из њеног „интелектуалног патриотског блока“- и када сам урадио одређене интернет претраге да би боље разумео овакве њене ставове, јер ми је сама та њена иницијатива и дискредитација Шешеља, управо у време када се он вратио на србску политичку сцену (што је било очигледно праћено одређеном режимском паранојом), била прилично чудна. Тада сам открио све ове, по мени, контраверзне детаље. Укључујући инкриминисани интервју који се појавио у хрватским медијима пре више од годину дана. Када сам све коцкице мозаика сложио у једну слику урадио сам анализу тих извора- питања која сам покренуо овом анализом, деловала су ми веома логично и непходно. Јавност има право да зна, чак и овакве бизарне детаље о јавним личностима, да не буде после (поново) „сјаши мурта да узјаши курта“… аутор

      Свиђа ми се

      • У прилог овога што сте рекли г. Новаковићу да је важно да се пребројавају и крвна зрнца, да вас приупитам, када ћете пребројати и крвна зрнца на пример Емира Кустурице и осталих сличних. (колико ми се чини, то сте већ радили у прошлости).
        За даље не бих имао ништа да додам више од овога: https://www.youtube.com/watch?v=0NsUhVjQl_g

        Свиђа ми се

      • @Vido’je- Ако сте пажљиво читали, ја сам и у овом коментару, и у чланку поставио исто питање, зашто су неки делови биографије изостављени, зашто нема транспарентности у биографији особе која претендује да буде једног дана на челу Србије. „Крвна слика“ ње или било које друге јавне личности мени није важна, пошто и сам имам у породици разних и мешаних етницитета- али јавност мора да зна и те детаље.
        Мени је боло очи што сам у званичним биографијама сазнао све детаље о Санди, осим података о мајци и супругу- чак стоји и име сина који је остао да живи са њеним разведеним супругом у Загребу. Једини разлог који ми се наметнуо за такву селективност у биографији, јесте да је она или неко из њеног окружења проценио, да би такво обелодањивање утицало негативно на њен политички имиџ код једног дела јавности у Србији.
        Не можете да учествујете у политичкој трци за власт у држави, а да од јавности прикривате такве ствари. Опет не кажем да је то она урадила лично, или из лоше намере- можда је у питању само био лош савет неког из окружења, али такве ствари не могу да се прикрију.

        Ово је мој став по том питању, који сам образложио у горњем коментару (али овде постоје многе озбиљније примедбе на њено политичко деловање- иступање по питању Сребренице је катастрофално, и може лако да доведе до њене смене у врху странке- што би вероватно било добро за већ окрњени ДСС):
        „Њена етничка припадност мени лично уопште није битна, ако је она (или било ко други) на делу доказани србски родољуб, онда није ни битно да ли је у питању хрват, муслиман или „мешанац“, и ако их народ изабере на слободними и фер изборима, онда треба и да владају Србијом-
        Али је по мени веома важно да јавне личности које циљају на важне државне функције у Србији буду потпуно транспарентне, како по питању своје породичне и личне биграфије, тако и по питању политичке историје, и свакако имовинског и материјалног статуса. Уосталом таква транспарентност је веома присутна и захтевана у западним демократским друштвима, на која се стално позивамо…“

        Аутор

        Свиђа ми се

    • Новаковићу, апсолутно си у праву ! Дао си агументе па сада неко свако размисли својом главом хоће ли веровати Рашковић Сандри (ДСС) или неће!
      Али по мени набизарније је њена изјава да елиминише Шешеља због изјаве „да се радовао Ђинђићевој смрти“ ( зато што је био издајник и криминалац)!То је исти став ДС,ЛДП, ЛСВ …
      Па сви нормални родољуби (патриоте) се радују смрти домаћим и страним издајницима, који ОТВОРЕНО заговарају бомбардовање своје земље и десант копнених НАТО трупа на Србију!
      О ДОСмалијама од 2000.год. као страним поданицима се веома добро зна!

      Не може неко да буде на чело патриотског блога а да не разликује пријатеља од непријатеља, ко је патриота а ко издајник!

      Ово једно сведочење о „патриотизму“ Зорана Ђинђића ( због чега је елиминисан Војислав Шешељ из Сандриног „патриотског“ блока!?!)

      Свиђа ми се

    • Србине латични, ужасипромискуитета, Сонар латични, много сте провидни. Ајде сад у месни одбор СНС по дневнице. А ако стварно мислите да ћете са вашим примитивним пљувачким лапрдањем спречити да се праве патриоте,око Шешеља, уједине и скину вашег вођу са власти, још сте глупљи сте него што се мисли о вама.

      Свиђа ми се

  20. СРАМОТА !

    Tue, 18 Nov 2014 21:21:47 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >Editor posted: „Прва кључна реченица тог интервјуа јесте следећа: Новинар- „Је ли по вама то подручје (Книнска крајина) требало доћи под јурисдикцију Републике Хрватске?“ Санда: „По ономе што је Бадинтер рекао, ја тешка срца морам рећи да је(сте).“ Ко је Санда Рашковић“ >

    Свиђа ми се

  21. Брате Миодраже, хвала вам за овај веома добар и објективан текст. Искрено сам се већ дуже времена надао да ће неко урадити анализу интервијуа који је госпођа Рашковић-Ивић дала за Sibenik-in, и ви сте то коначно учинили. У тексту нема шта да се дода и одузме. Све је речено, али ћу само мало да придодам вашој анализи.
    О каквој гандијевској борби Срба у Хрватској је уопште могло бити ријечи када су хрватске формације отворено почеле да нападају српску сиротињу, да убијају цивиле, старце, жене и дијецу. Чак су се хрвати дрзнули да нападају и наоружану ЈНА, која је била једина легална војна формација на тој територији, а камо ли неће ненаоружане српске цивиле. Даље, коме није јасно да је Сребреница исценирана и од стране страних обавјештанији служби организована операција под лажном заставом, тај треба да погледа интервију који је за једну документарну емисију дао Хакија Мехољић.

    Још нешто, било која политичка партија, која је учествовала у 5ом Октобру, нема никакво морално право да води опозицију у борби против издаје и уништавања Србије. То мјесто мора припадати онима који су се борили против 5ог Октобра, који су доказали да су спремни и животе дати за своју идеологију и који су на дјелу показали да су у стању да предвиде догађаје много раније прије него што ће да се десе.
    И на крају, ко год се икада залагао за улазак у ЕУ, тај нема основну спознају ко влада овим свијетом и какви су циљеви елите која служи necastivom. ЕУ, Азијска унија, Афричка Унија, Сјеверно Америчка Унија… су само претече свјетске уније, једне свјетске владе, једног свјетског монетарног система, на чијем челу ће да се налази знамо већ ко. А ко не зна, нека прочита Откровење Јованово, написано прије око 1900 година.
    Нови будући коалициони партнер госпође Санде Рашковић Ивић, по још један пут показују да нити су зрели и дорасли улогама које хоће да воде, нити су уопште свјесни у какву се авантуру упуштају. Прво су кукавички и срамно прећутали прогон Епископа Рашко-призренског Артемија. „Велики борци“ за српски Космет су ћутали док је рушен стуб одбране Српства и православља на Косову и Метохији, а сада се врло неискусно упуштају у још једну већ унапријед намјештену ујдурму, а све да би се дочепали парламента и посланичких плата. Ништа друго није ни било за очекивати од господе којој је важнија продаја књига и скупљање донација по црквено-школиским општинама, него да су јуначки стали у одбрану Српства када је почео напад на Епископа Артемија.

    Свиђа ми се

  22. ДСС, САЛОНСКА ОПОЗИЦИЈА!
    СЕДЕ У ФОТЕЉАМА И БРАНЕ СРБИЈУ И СРПСКИ НАРОД!
    ОД ТИХ СТРАНАКА МОЖЕМО САМО ДА ПРОЧИТАМО ДНЕВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ, МИСЛИМ НА ЊИХОВЕ САЈТОВЕ, КАО ДА СУ НОВИНАРИ, ОБАВЕСТЕ НАС ШТА ИМА НОВО НА ЈАДНОЈ ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ СРБИЈЕ И НИШТА!
    УМЕСТО ДА РАДЕ НА ТОМЕ ДА СЕ СПРЕЧИ САТИРАЊЕ СРБИЈЕ, ОНИ САМО ЛАПРДАЈУ КАКО ТРЕБА, ШТА ТРЕБА, КАО ДА МИ НЕ ЗНАМО ШТА ТРЕБА! ПОСАО ОПОЗИЦИЈЕ НИЈЕ ОБАВЕШТАВАЊЕ, НЕГО РАД И САМО РАД, А СИТУАЦИЈА У СРБИЈИ ЈЕ ТАКВА ДА БИ, ДА СУ ПРАВА ОПОЗИЦИЈА КАО ШТО НИСУ, МОРАЛИ СТАЛНО ДА БУДУ СА НАРОДОМ НА УЛИЦИ И СПРЕЧАВАЈУ ДАЉЕ ПРОПАДАЊЕ СРБИЈЕ!
    ТАКО ДА МИСЛИМ ДА САМО БОГ НАМА СРБИМА МОЖЕ ПОМОЋИ!

    Свиђа ми се