Љиљана Јовановић

У Братислави одржане демонстрације против посете Петра Порошенка – Чешка и Словачка су с тобом Новорусијо!


16. новембар 2014 Itar-tass
П
ревод за СРБски ФБРепортер: Љиљана Јовановић

Учесници акције развили транспаренте са натписима: “Чешка и Словачка су с тобом Новорусијо” “Спасите Донбас од украјинске армије”

Праг (Дописник ТАСС-а Алексеј Карцев)

У Братислави су одржане демонстрације против доласка у главни град Словачке, председника Украјине Петра Порошенка. Према информацији локалне полиције у демонстрацијама је учествовало неколико десетина људи.
У Братислави ће Порошенко разматрати могућности реверзибилног снабдевања Украјине гасом

Учесници акције су развили транспапренте са натписима: “Чешка и Словачка су са тобом Новорусијо” и “Спасите Донбас од украјинске војске”. Повремено су демонстранти почињали да скандирају “Фашиста, фашиста”.

Без обзира на то што демонстрације против доласка председника Украјине нису биле договорене са локалним властима, полиција није покушавала да отера учеснике демонстрација, а они су се понашали мирно нису ометали саобраћај нити кретање пешака.

Петер Порошенко је у Словачку допутовао у суботу, да би разговарао са премијером републике Робертом Фицом. У недељу се Порошенко срео са председником Словачке Андрејем Киском. Украјински председник је учествовао у заседању председника држава “Вишеградске групе земаља” (Мађарска, Пољска, Чешка и Словачка).