АКТУЕЛНО

Хрвати дивљали у Милану уз повике „За дом спремни“ и „Ајмо усташе“ (видео)


Италијанска полиција енергично је интервенисала и спречила веће нереде. Упала је на део трибина где су били смештени изгредници, па их је уз примену силе одстранила са стадиона…

16. 11. 2014. НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

Дивљање хрватских навијача на "Сан Сиру" фото: screenshot

Дивљање хрватских навијача на „Сан Сиру“ фото: screenshot

Фудбалска утакмица Х групе квалификација за првенство Европе између репрезентација Италије и Хрватске у Милану прекинута је у 75. минуту због инцидентног понашања гостујућих навијача.

Судија Кујперс био је приморан да прекине меч након што су хрватски навијачи направили бакљаду, што је проузроковало да терен на Сан Сиру буде прекривен густим димом.

Италијанска полиција енергично је интервенисала и спречила веће нереде. Упала је на део трибина где су били смештени изгредници, па их је уз примену силе одстранила са стадиона.

Утакмица је настављена после пет минута, а тренутни резултат је нерешен 1:1.

Ово је био други прекид меча две селекције у Милану. Претходно су хрватски навијачи такође убацивали бакље на терен приликом изједначујућег гола у 15 минуту, а неспортско понашање наставили су бодрењем своје екипе уз усташке

Италијанска полиција у недељу ујутру је код Трста на неколико сати задржала велики конвој возила са хрватским навијачима и потом их под пратњом спровела до стадиона, без уласка у Милано.