All

Хоће ли икада бити суђено члановима Отпора за међународни тероризам? CANVAS на списку терориста у УАЕ…


Поповић Папић Стратфор

ОРИГИНАЛНА ПРЕПИСКА ИЗМЕЂУ ОПЕРАТИВАЦА СТРАТФОРА – „МЕДИЈСКОГ КРИЛА“ АМЕРИЧКЕ ЦИА-е, КОЈИ ВРБУЈЕ АГЕНТЕ ШИРОМ СВЕТА. СРЂА ПОПОВИЋ СЕ СМАТРА ЈЕДНИМ ОД „НАЈПРОДУКТИВНИЈИХ“… СЛЕДИ ПРЕВОД НЕКИХ ЊЕГОВИХ (И КАНВАСА) АКТИВНОСТИ ИЗ ФЕБРУАРА 2010:
Од: Марка Папића
Послато: Уторак, 2 фебруар 2002
За: Фреда Бартона
Предмет: Информације о Венецуели- Канвас анализа
(Канвас је исто што и Отпор)
Отпор је група студената из Београда који су збацили са власти Милошевића. Они су уско повезани са америчким финансијским фондовима типа НЕД, Фридом Хаус, института Алберт Ајнштајн и директно од америчке владе путем агенције за Међународни развој и саме Америчке владе(Стејт Департмента). Након што је схваћен њихов (обавештајно субверзивни) потенцијал, њима се додељују увећана средства.
Након што су свргнули Милошевића „клинци“ који стоје иза Отпора су сазрели, обукли одела и постали Канвас- Центар за ненасилне активности и стратегије… Другим речима постали су „група за извоз револуције, и њихови прсти су умешани у скоро све обојене револуције. Имају и свој сајт… Веома су зависни од америчких фондова и са тим средствима путују око света покушавајући да свргну „диктаторе“ и аутократске владе које нису по вољи САД.
Повезао сам се са њима крајем 2007 и они су нам достављали обавештајне податке из Венецуеле, Грузије, Србије исл. Мередит се заинтересовао за њих, тако да сам ја заказао сусрет између главног човека Канваса, Срђе Поповића и Џорџа Мередита (директора Стратфора) у Денверу, у пролеће 2008. Састанак је прошао добро, Џорџ је позвао Срђу и „канвасовце“ да поднесу извештај њиховим аналистима о томе како они „спроводе револуције“. Они су прихватили и ја сам у процесу подешавања датума када ћу их довести овде у Остин.

ФБР превод Миодраг Новаковић

Египатски шегрт српског Отпора

На иницијативу председника Чавеза, недавно је основан независтан Међународни трибунал за ратне злочине и тероризам, у оквиру Јужне Америке, који је замишљен као „еквивалент“ слободног света, западно-империјалистичком трибуналу у Хагу…

….Е, још само да се господин Чавез некако дочепа Срђе Поповића, Слободана Хомена, Чеде Јовановића и још многих других, па да им пресуди како ваља. Можда би и ми могли да му помогнемо у свему томе? Рецимо тако, што би му дојавили, када се дотични издајници нађу у близини његове јурисдикције…

Пише: Миодраг Новаковић

15 јун 2011, Србски Журнал

НАЈНОВИЈЕ (17 новембар 2014)- Овај текст сам писао половином 2011, одговарајућу на питања читалаца. На обнављање овог допуњеног садржаја ме је мотивисала вест да је коначно Отпор (CANVAS), за који постоји обиље доказа да је у питању западно финансирана обавештајно субверзивна НВО, стављен на списак терористичких организација у Уједињеним Арапским Емиратима, држави која је веома блиска садашњем србском режиму. Потрудићу се да у наредним данима овде презентујем до сада неке необјављене документе који недвосмислено указују на обавештајно „терористички“ карактер оснивача CANVASA Срђе Поповића… Аутор

—————————————

wpid-gene-sharp_

Редакцијски одговор на коментар читаоца С.П.: Да ли ће, када, и где, бити суђено водећим члановима Отпора (CANVAS), за кривично дело међународног тероризма?

Срђа Поповић: НиЈЕсам терориста!

Центар за примењене ненасилне акције и стратегије (CANVAS), се нашао на списку терористичких организација владе Уједињених арапских емирата

Срђа Поповић

Изненађен сам и шокиран, изјавио је данас Срђа Поповић, коментаришићи вест да се невладина организација Канвас (CANVAS), чији је он извршни директор, налази на званичном списку терористичких организација који је објавила влада Уједињених арапских емирата.

– Учинићемо све да се овај неспоразум отклони – истакао је Срђа Поповић, извршни директор Канваса, Центра за примењене ненасилне акције и стратегије, која је, како истиче Поповић, постала светски ненасилни бренд.

Ова невладина организација се, такође, у појединим светским центрима, сматра „регрутним центром за обојене револуције”.

Подсећајући како је Канвас од свог оснивања до данас постао Центар за примењену ненасилну акцију, доследно посвећен изучавању и примени мирних ненасилних метода у решавању друштвених конфликата, Поповић је указао како је у преко деценију дугом раду, Центар истовремено постао и синоним за ненасилну борбу широм света.

Срђи Поповићу је то, како је подсетио, донело бројна међународна признања и награде из области људских права, као и звања попут „водећи светски мислилац” Forinn polis magazina”  (2011), као и „Млади глобални лидер светског економског форума у Давосу” (2013). – Чак и они који су прошлости критиковали наш рад никада нису спорили нашу потпуну посвећеност ненасиљу, толеранцији и доследну  осуду сваке врсте насилног решавања проблема. Зато је наше изненађење и шок што смо се нашли на листи међу екстремним групама коју је усвојила влада Уједињених Арапских Емриата тим већи. Претпостављамо да је у питању или неспоразум или грешка и учинићемо све да га отклонимо. Данас смо упутили писмо и амбасади УАЕ у Србији управо са жељом да кроз дијалог тај неспоразум што пре отклонимо. Представнике амбасаде УАЕ позвали смо и да посете наше просторије и лично се увере шта и како радимо – нагласио је некадашњи лидер „Отпора”, указујући како му је жао што се овај неспоразум догодио управо са Уједињеним Арапским Емиратима, државом која је са нашом земљом у сјајним и пријатељским односима.

– Тиме је наша жеља да се овај неспоразум отклони само још искренија и јача – закључио је Поповић.

Да подсетимо, на списку владе Емирата, једна десетина организација је из Европе, а међу њима су муслиманске организације из Скандинавије, Белгије, Немачке, Француске, Велике Британије и Италије. Листу је направила влада УАЕ и у складу са законом о борби против тероризма, а објављена је у медијима, како преноси  званична агенција Емирата WАН, ради транспарентности и подизања свести друштва о тим организацијама.

Међу организацијама које су означене као терористичке налазе се, између осталих, Муслиманско браство, Ал Ислах, Фатај ал Ислам, Ал каида у земљама Магреба, Ал каида, сомалијска Харакат ал Шабад ал муџахедин, британска Кордоба фондација, нигеријска Боко Харам, Хезболах, Исламски покрет Узбекистана, Ал Нусра фронт из Сирије, као и друге групације у Сирији. Из Европе су набројане организације попут Удружења муслимана Велике Британије, Исламске заједнице Немачке, Муслиманске лиге Белгије, Удружења муслимана Италије, Исламског удружења Финске, Удружења муслимана Шведске, британска Кордоба фондација, Савез исламских организација Француске…

Канвас је организација основана 2004. године, која искуства рушења Слободана Милошевића настоји да пренесе другим земљама у борби против ауторитативних режима.

А. Апостоловски

Политика 17.11.2014

——————————————————

Срђа Поповић- један од водећих међународних терориста из редова Отпора (CANVASA)! Овде „усликан“ испред банера Института Колумбија који је директно финансиран од стране Владе САД

Напомена аутора: Овај текст је напиан у јуну 2011…

——————————————————————–

Поштовани читаоче,

Као што сте то већ сами приметили, ја сам о свему томе опширно писао у више текстова- последњи је био „Пуковник Р. Хевли: Како смо Србима подметнули Отпор“. На жалост те чињенице нису познате широј јавности,нарочито не у Србији, осим малобројнима који читају независне медије на интернету. Ниједна од оваквих тема није могла да пробије режимску медијску блокаду у Србији, и осване на неком од водећих медија. То је разумљиво са становишта режима, јер исти је на власт дошао кроз терористичку обавештајно-субверзивну активност западних служби, (не)давног петог октобра, али тај преврат је постигнут, не само путем „ЦИА контрактора“ Отпора, већ и путем других институција и појединаца, који су себе ставили у службу Западних окупатора.

 

523993926_36ea70ca98

Њихова енергија и жеља за демократским променама је злоупотребљена- Већина учесника у „петооктобарском преврату“ 2000, данас се осећа преварена…

 

Јавно обелодањивање тих чињеница би само убрзало њихов одлазак са власти, и потом, након успостављана независне националне владе у ослобођеној Србији, сигурно би били и суђени за злочине Велеиздаје, подстицање грађанског рата (јер пети октобар јесте био грађански рат у иницијалној фази) и тероризма против властите државе.

Нажалост, данас у Србији, и у свим горе побројаним земљама са линкова из Вашег коментара- Западне силе, пре свега Америка, данас чврсто контролишу све полуге власти уз помоћ домаћих издајника, и спречавају, не само правоснажне судске поступке против наведених велеиздајника, већ и обелодањивање чињеница- и то из једног простог разлога- њихов посао овде још увек није завршен. Ако неко мисли да је ово што имамо данас Србији, најгоре што је могло да се нам деси, онда се вара.

Најгоре нам нажалост тек предстоји. Ако сте пажљиво погледали списак земаља у којима је увезена и потом успешно изведена „отпор револуција“, као и списак земаља у којима је пропала, или се тек планира- приметићете да су то последње независне и слободне нације на планети (овде не говорим о степену личних слобода у тим земљама -које су различите, зависно од историјског и културног карактера, тих углавном традиционалних деспотских земаља- већ о нацијама независним од нео-колонијалног глобалног поретка, као и великих војно-политичких и економских блокова).

 

Globatocracy_1

Америчка обавештајна служба, путем разних „невладиних организација“, је само на Отпор потрошила (уложила) милионе долара… Према признању америчких конгресмена, „спонтана револуција“ 2000. против демократски изабраног Српског председника Слободана Милошевића, америчке порезнике је коштала преко 50 милиона долара…

 

Зашто мислим да нама тек предстоји најгоре– па зато што су највећа сметња том новом глобалистичком поретку, управо независне нације. Ми очигледно, под оваквом „тихом“ НАТО окупацијом и под оваквом про-западном издајничком влашћу, нисмо независна нација. Али такође очигледно- да још увек јесмо „нација“, и из тог разлога смо и даље претња том поретку, јер увек постоји „опасност“ да се, иако смо тренутно разбијена и ошамућена нација (планери тог поретка то веома добро то знају из наше крваве и слободољубиве историје), организујемо и ослободимо такве „тихе“ окупације, и тиме помрсимо рачуницу Западним империјалистима.

Управо зато њихов „посао“ овде није завршен, све док не „заврше“ са нама као нацијом. Другим речима, све док нас потпуно не „укину“ као нацију, или боље речено, народ. Управо зато се над нама у овом тренутку спроводе процеси: интензивног испирања мозга, негирања вере, традиције, културе и језика; Фалсификовања историје, и пре свега негирања нашег права на националну државу.

Амерички плаћеник, директор београдског "Канваса" Срђа Поповић је за свој "хуманитарни рад" дебело награђен, поред Западног "дисидентског признања" као једног од највећих "мислилаца света", и астрономских хонорара, недавно му је дато (поклоњено) на распогање (од стране његових америчких "спонзора") цело приватно острво на Пацифику...

Амерички плаћеник, директор београдског „Канваса“ Срђа Поповић је за свој „хуманитарни рад“ дебело награђен, поред Западног „дисидентског признања“ као једног од највећих „мислилаца света“, и астрономских хонорара, недавно му је дато (поклоњено) на распогање (од стране његових америчких „спонзора“) цело приватно острво на Пацифику…

 

Све се то ради веома перфидно, семе зла је већ убачено међу нас- ми смо данас подељена нација- и нове поделе кроз регионализацију, аутономашења и стварања нових квази-нација из већ умртвљеног и уситњеног српског национа, нам тек предстоје.

Који је излаз из свега тога– нисам сигуран. Не верујем да овај народ има довољно снажну националну свест (бар у ширим слојевима), нити да је свестан (нарочито не, живећи у данашњем стерилном режимском медијском карантину) опасности која се надвија над њим и будућим покољењима, за које једноставно (опет према планерима новог поретка) неће бити никакве „националне будућности“, у властитој земљи.

Поред обичног народа, данас је хипокризија морала и националне свести, присутна и код већинске српске интелектуалне и духовне елите, који нажалост још увек држе главе у песку, у страху да не изгубе и оно мало друштвених привилегија које им режим даје на кашичицу, иако су они много више свесни свега овога о чему данас разговарамо.

———————————————–

otpor

Што се тиче дела Вашег питања- Да ли ће икада и игде у свету, издајници из Отпора бити суђени за међународно дело тероризма?

Не верујем да ће се то икада десити у земљама Западне политичке хемисфере, нити под петоколонашким режимама у земљама где се недавно „спонтано догодио Отпор (попут данашњег српског режима).

Али зато, у још увек независним земљама, где је покушај увожења револуције, у режији Отпора и под спонзорством америчке ЦИА-е, пропао- то је врло могуће. Уосталом на видео снимку, чији линк сте Ви приложили у вашем коментару, се јасно види како венецуелански председник Чавез, држи слику са два идентична симбола: српског и венецуеланског Отпора- што значи да му је добро познато са које стране му је империјалистички ветар донео пропали покушај „спонтане отпорашке револуције“.

otpor_bel_oct_9_2000web

Уосталом, на иницијативу председника Чавеза, недавно је основан независтан Међународни трибунал за ратне злочине и тероризам, у оквиру Јужне Америке, који је замишљен као „еквивалент“ слободног света, западно-империјалистичком трибуналу у Хагу, и који ће судити правим ратним злочиницима, пре свега из редова НАТО земаља и њиховим „папет“ режимима и најамницима попут Отпора. О оснивању латино-америчке верзије „Хашког Трибунала) сам писао недавно у чланку под називом „Хуго Чавез основао властити „Хашки Трибунал“ (линк за тај текст такође можете наћи на крају овог чланка међу референцама).

——————————————-

Озлоглашени Срђа Поповић- "миротворац", или терориста и ратни злочинац?

Озлоглашени Срђа Поповић- „миротворац“, или терориста и ратни злочинац?

Е, још само да се господин Чавез некако дочепа Срђе Поповића, Слободана Хомена, Чеде Јовановића и још многих других, па да им пресуди како ваља. Можда би и ми могли да му помогнемо у свему томе? Рецимо тако, што би му дојавили, када се дотични издајници нађу у близини његове јурисдикције…

 

М. Новаковић

 

СРОДНИ ЧЛАНЦИ:

Египатски војни пуч- Или, када се мала (и непоћудна) демократија нађе на удару велике…

Пуковник Роберт Хелви- Како смо Србима подметнули „Отпор“ (ВИДЕО)

У СВЕТУ ШПИЈУНА: (ПРО)ЗАПАДНЕ (НЕ)ВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ… (1)

У СВЕТУ ШПИЈУНА: (ПРО)ЗАПАДНЕ (НЕ)ВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ… (2)

ВОЈВОДИНА: СПЕЦИЈАЛНИ РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ ЈЕ ПОЧЕО- ДРЖАВА НЕ РЕАГУЈЕ!?

ДОКАЗИ: ПЛАЋЕНИ ЗАПАДНИ АГЕНТИ ИЗ БЕОГРАДА…

Chapter 36 of MI6: Тајни документ британске тајне службе који открива начин регрутовања српских новинара-шпијуна…

ФБР ШПИЈУНСКА ТРИЛОГИЈА: СНП НАШИ РАЗОТКРИВАЈУ СТРАНУ АГЕНТУРУ У СРБИЈИ!

———————————–

Референце:

Хуго Чавез основао властити „Хашки Трибунал„: http://srpskizurnal.wordpress.com/2011/06/16/%d1%85%d1%83%d0%b3%d0%be-%d1%87%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%b7-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%be-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b8-%e2%80%9e%d1%85%d0%b0%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d1%80/

Пуковник Р. Хевли: Како смо Србима подметнули Отпор: http://srpskizurnal.wordpress.com/2011/04/04/%d0%bf%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82-%d1%85%d0%b5%d0%b2%d0%bb%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%bc%d0%be-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d0%bc/

http://landdestroyer.blogspot.com/2011/06/fake-revolutions.html

http://www.youtube.com/watch?v=5svj7nEj1ww

http://www.youtube.com/watch?v=lpXbA6yZY-8

3 replies »

 1. „Срђа Поповић, српски Бин Ладен“
  Овај лик са слике више никада неђе имати мира – ни дању ни ноћу,
  ни на јави ни у сну, плашиће се сопсвтене сенке, умирући полако и
  дуго у сопственомк страху.
  Више никада неће моћи да иде слободно: стално ће се освртати да ли
  га неко прати, уходи… стално стрепећи за свој бедни живот и про-
  дану душу непријатељима Бога и Човека.
  Он добро зна да je ова медијска провокација – да је „ОТПОР“ оква-
  лификован као терористичка органиѕација – дошла од истих оних који
  су га подржавали и финасирали, јер без њих ништа не бива.
  Овим су му јасно ставили на знање – да му је истеко „рок употребе“!
  Чак и његови наредбодавци, ма колико били гадови, грозе се на овакве
  подлаце који тако отворено, и без икакве задршке раде о
  глави сопственом народу и држави, јер они, ти исти гадови – то никада
  не би урадили свом народу и својој држави!
  Они јесу гадови, али ти си их, Срђо Поповићу, надмашио, и зато им се гадиш и
  постајеш одвратан, а такве треба, пре или после, уклонити!
  Зато, Срђо Поповићу – „српски Бин Ладене“ – умири у сопственом страху, док
  твоје газде не одлуче докле ћеш још да трајеш, али крај ти је близу, већ је под
  грлом, само омча да се затегне…

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 2. Не треба им госп.Чавез већ проверени српски родољуб Војислав Шешељ! Када дође на власт у Србији сву ту багру и стране плаћенике за сва времена „очистити“ и направити мало реда у српској држави!

  П.С.Још један одличан чланак гос.М.Новаковића !

  Свиђа ми се