ДРУШТВО

Од данас Србија признаје пасоше „Републике Косово“?


55757_vucic-nikolic201-beta-marko-rupena_f

Коссев.инфо, 16.11.2014.

(Редакција СРБског ФБРепортера задржава право да у свакој вести где се помиње тзв. држава Косово и представници тзв. институција те тзв. државе, коришћењем наводника измени одговарајуће делове текста, што је учињено и у овом тексту) 

Од данас становници „Косова“ са косовским пасошима могу да путују преко граничних прелаза у Србији, ка Хрватској, Мађарској, Бугарској и Македонији, укључујући и са аеродрома у Нишу, а аеродром Никола Тесла могу да користе још од 22. септембра, саопштено је из канцеларије заменице „косовског премијера“, Едите Тахири.

Овај споразум ступио је на снагу дан након што су косовска и српска делегација у Бриселу постигле договор о томе да се посете косовских и српских званичника од 1. децембра договарају преко официра за везу у Београду и Приштини, уместо досадашњег посредовања ЕУЛЕX-а, као и дан након што је српска влада усвојила нову уредбу о признавању диплома косовских универзитета. Истовремено, са српске стране нема званичне потврде, или демантија ове вести.

siptarski-pasos

Данас ступа на снагу споразум о слободном кретању постигнут 16. септембра, на основу којег ће грађани са „косовским“ пасошима моћи преко Србије да путују у треће земље, а преко аеродрома и копнених граничних прелаза са Хрватском и Мађарском, пренели су данас „косовски“ медији, позивајући се на саопштење за медије из канцеларије заменице „косовског премијера“, Едите Тахири, издато након јучерашњег састанка српске и приштинске делегације у Бриселу.

Овај споразум ступио је на снагу дан након што су „косовска“ и српска делегација у Бриселу постигле договор о томе да се посете „косовских“ и српских званичника од 1. децембра договарају преко официра за везу у Београду и Приштини, уместо досадашњег посредовања ЕУЛЕX-а, као и дан након што је српска влада усвојила нову уредбу о признавању диплома косовских универзитета.

Од данас становници „Косова“ са „косовским пасошима“ могу да путују преко прелаза – Шид, између Србије и Хрватске, Келебија – између Србије и Мађарске, Градина, између Бугарске и Србије, Прешево – између Србије и Македоније, укључујући и са аеродрома у Нишу.

У саопштењу из канцеларије Едите Тахири, међутим, како преносе „косовски медији“, истиче се да грађани „Косова“ са „косовским пасошима“ још од 22. септембра могу да користе београдски аеродром “Никола Тесла” као транзитни аеродром за путовања.

У Бриселу су 16. септембра српска и „косовска“ делегација постигле два споразума о слободи кретања и струји. Ови разговори у Бриселу, међутим, ни на једној страни претходно нису били најављени за јавност, са изузетком јучерашњег саопштења из канцеларије „косовског премијера“ да у Бриселу у уторак борави „косовска“ делегација која води разговоре о “процени тока примене бриселског споразума о прикупљању царинских прихода на два гранична прелаза на Северном Косову,” те да ће одржати “билатералне састанке са представницима ЕУ у вези са постигнутим бриселским споразумима о питањима енергетике и телекомуникација.” Ни у њему, међутим, тада није најављен разговор са српском страном, као ни разговори о слободи кретања

Марко Ђурић обмануо јавност у септембру: Признали смо само личне карте, не и пасоше

У изјави за Вечерње новости од 18. септембра, два дана након постизања проширеног споразума о слободи кретања, директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, рекао је да Србија не признаје „косовске“ пасоше, те да овај споразум то и не подразумева, али и да ће грађани Републике Србије, како је рекао, са личним картама “привремених институција у Приштини” (како Марко Ђурић тепа инстиуцијама самозване “Републике Косово”) моћи да користе додатне граничне прелазе у транзиту, како би се проширила слобода кретања и омогућило да аеродром у Београду има више путника.

vucic_34

“Ова мера не значи употребу било каквих других исправа, осим исправа Републике Србије на целој територији земље и не укључује никакав договор о пасошима. Он проширује слободу кретања и омогућиће да аеродром у Београду има више путника, а да транзит робе и људи, без обзира на националност, буде несметан,” навео је тада Ђурић.

5 replies »

 1. + “ САМО ?… то ? .. мало и помалкице….? “ …Па ви “ СРБИ “ ама баш ништа не разумете а виши циљеви и “ БЛАГОСТАЊа ???? ….а када „МИ “ позовемо и на “ НАШЕ “ изборе илити РЕизборе с абудаби…гле изобиља…????????????????? + СТРАШНО, и колико ће се отрезнити “ СРБа“ ? Клетва светог цара Лазара и свих Мученика , свака КАП крви (проливена за одбрану Слободу ) од нас и на нас вапије избљуваће нас свети ПРЕЦИ…опростите и не УПИШИТЕ нам у грех +

  Свиђа ми се

 2. „Ова мера не значи употребу било каквих других исправа, осим исправа Републике Србије на целој територији земље и не укључује никакав договор о пасошима. Он проширује слободу кретања и омогућиће да аеродром у Београду има више путника, а да транзит робе и људи, без обзира на националност, буде несметан,“ навео је тада Ђурић.

  Изјава, у коју могу да поверују они у установама затвореног типа, ометени у развоју и они који их говоре.

  За све нас, који гледамо уништавање наше лепе домовине, по мени право питање гласи ? Шта су сви они ових деценија урадили да нашем јадном народу буде боље? Данас, када знамо да су новцем оних који су убијали наш народ дошли на власт као њихови „ извођачи радова “ на пројекту званом уништење Србије и да су сви они који су као власт или ткз. опозиција познатији у народу као курта и мурта, одлазили по своје мишљење у амбасаде наших убица успели да униште највећи део оног што је било народно, традиционално, морално, материјално и економски, да понизе и опљачкају грађане Србије, када је имовина више генерација радних људи преко ноћи отишла у руке лопова кроз поступак који су звали „ приватизација “ захваљујући партијским колегама као консултантима разних мафијашких агенција који су их „ процењивали “ и корумпираним судијама који су судили по партијским критеријумима.
  Данас, када видимо да је пљачкање грађана био посао који су они на власти развили и патентирали, да им је то била једина и основна делатност, како што више опљачкати народ уз законску регулативу коју су доносили да то озваниче има ли у нашој држави просечног нормалног човека који може да поверује да са свима њима, нама и нашој јадној деци сутра или 2016, 2018 или 2020 године може да буде боље ? Да ми покаже, само једну област људског живота коју нису испоганили својим партијским радом у којој је нешто боље за ове претходне деценије коју су они урадили, неки од њих и са више мандата ? из својих предизборних слогана за добро нас грађана ?

  По мом скромном мишљењу, данас грађани Србије треба да јасно и гласно кажу ДОСТА ! Доста страначким паразитима, доста деловању злочиначког удружења „ Европа нема алтернативу “ и њиховим следбеницима, доста свим владиним и невладиним агенцијама које су пиле крв народу финансиране од наших убица или из буџета, а на рачун свих нас, доста свим одборима и разним „ консултативним телима “ као најгорем појавном облику корупције и прихватилишту свих оних партијских кадрова који даноноћно раде на уништењу државе, често на по 5-6 лепо плаћених функција.
  Ако се питате како се отарасити пројеката и њихових идеолога попут „ Будућност у коју верујем “ „ Свом снагом против корупције“ и сличних будалаштина, одговор је лак, а дат је у Уставу Републике Србије, који у члану 2 дефинише да је народ носилац суверености, да сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, НАРОДНОМ ИНИЦИЈАТИВОМ и преко својих слободно изабраних представника. Када видимо, како и за кога „ раде “ изабрани представници, којима је место на ђубришту историје онда нова народна власт изабрана на таласу народне иницијативе има више задатака а неки од првих су : Законом забранити сваку страначку активност у наредних 5 (пет) година, под претњом казне строгог затвора у трајању од најмање 10 година.
  Друго, одузети сву покретну и непокретну имовину свим политичким странкама опљачкану од народа.

  Кукњава која би се после тога чула од свих наших хоштаплера када би схватили да је са њиховим лоповлуком завршено чула би се до месеца а одзвањала би дуго, дуго веома дуго.
  То је тек почетак, а за више информација у прилогу који следи

  http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=8&t=13769

  А за оне, који мисле да још увек није право време да узмемо са Божијим благословом своју судбину и судбину наше деце у своје руке, једно подсећање познатог немачког научника, теолога Августа Нимелера који је завршио у конц логору : “Када су нацисти дошли по комунисте, ја сам ћутао, нисам протествовао, јер нисам био комуниста. Потом су они дошли по социјалисте, ја сам ћутао, јер нисам био социјал-демократа. Онда су дошли по синдикалце, ја сам ћутао, јер нисам члан синдиката.
  Када су дошли по мене, више није било никога да протествује”.

  С вером у васкрслог Господа, до ослобођења.

  Свиђа ми се

 3. НЕВЕРОВАТНО !

  Sun, 16 Nov 2014 19:59:23 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: “

  Коссев.инфо, 16.11.2014.

  (Редакција СРБског ФБРепортера задржава право да у свакој вести где се помиње тзв. држава Косово и представници тзв. институција те тзв. државе, коришћењем наводника измени одговарајуће делове текста, што је учињено и у ово“ >

  Свиђа ми се

 4. И ми, као овце у Србији да Вам било шта верујемо.Боже сачувај од таквих „људи“. Знадох одавно да сте признали Косово као државу али очекивах чојство од вас да то кажете српском народу. Ово је преседан над преседанима, тако покварена политика не постоји нигде у свету. Срам вас било.

  Свиђа ми се