ГЕОПОЛИТИКА

Емисија „Вести недеље“ на ТВ Русија1! Русија учи лекције из РСКрајине. Шешељ се вратио као непокорени патриота! (видео)


16.11.2014. СРБски ФБРепортер

Једноипочасовна Емисија «Вести недеље» се емитује недељом у ударном термину на руској државној телевизији Русија1. У емисији која је емитована вечерас 16. 11.2014. битан део емисије (скоро 10 минута) је посвећен вестима из српских земаља – најпре подсећање на историјске догађаје који су довели до пада РСКрајине и паралела са догађајима у Новорусији, а затим значајан део емисије посвећен је повратку Др Војислава Шешеља из хашког затвора, у оквиру кога је емитован и интервју који је Др Шешељ дао за ТВ Русија1.


(од 59:35, Извор: Вести недели)

***

МОСКВА – Државна руска телевизија известила је вечерас у ударној емисији „Вести недеље“ о повратку лидера Српске радикалне странке, „патриоте“ Војислава Шешеља у Србију, наводећи да се вратио „непокорен и несломљен“.  У интервјуу за ТВ Русија Шешељ је казао да је кризу у Украјини измислила Америка, а да Кијевом владају нацисти, западни агенти чији су очеви раније служили Хитлеру и убијали људе.

„Називају га најпознатијим политичким затвореником Европе. Присталице Шешеља дочекале су свог лидера и идола правим овацијама“, речено је у репортажи из Београда. Извештач је оценио да је у Београду организован „грандиозан“ митинг, један од најмасовнијих последњих година.

„Неколико десетина хиљада људи, од којих су многи носили руске заставе, узвикивали су пароле о јединству Србије и Русије“, навео је руски извештач. У извештају се каже да је Шешељ основао партију која је „ујединила патриоте у земљи“ и додаје да је „крвава драма у Украјини потресла српског патриоту“.

У интервјуу за ТВ Русија, Шешељ је казао да је кризу у Украјини „измислила Америка“, а да Кијевом владају „нацисти, западни агенти чији су очеви раније служили Хитлеру и убијали људе“. Рекао је да СРС подржава самопогролашену Доњецку и Луганску републику, те да сматра да је „Крим део Русије, као што је и Косово део Србије“.

Шешељ је навео је да СРС против уласка Србије у ЕУ, већ се залаже за интеграцију с Русијом. Казао је да Русија први пут после много година има „јаку власт која штити интересе Русије и свог народа“. Рекао је да се неће вратити сам у Хашки трибунал. „Не, ја се у трибунал нећу вратити сам. Ако хоће, могу да ме ухапсе и да ме одведу у затвор“, рекао је Шешељ. (Правда)

***

Вести из Србије на осталим руским медијима:

3 replies »