АКТУЕЛНО

У Сирији убијена петорица нуклеарних научника


ДАМАСК – Непознати нападачи данас су убили петорицу нуклеарних научника док су били у аутобусу у близини истраживачког центра где су радили северно од Дамаска, саопштили су опозициони активисти.

9. 11. 2014. РТВ Војводине, за ФБР приредила Биљана Диковић

Бета/АП (Lefteris Pitaraki)

Бета/АП (Lefteris Pitaraki)

Сиријска Опсерваторија за људска права није могла да наведе како су они убијени, нити њихову националност, јавио је АФП.

„За сада није јасно да ли је њихов аутобус погођен из оружја или је налетео на бомбу“, навела је Опсерваторија.

Више од 1.000 људи, углавном џихадиста, убијено је током одбране сиријског пограничног града Кобане од када је Исламска држава покренула офанзиву на тај град, пре скоро два месеца, саопштила је раније данас Опсерваторија за људска права.

Претходно се данас изасланик Уједињених нација за Сирију Стафан де Мистура састао са сиријским званичницима у Дамаску како би добио њихову подршку за успостављање „замрзнутих“ зона које би омогућиле обуставу сукоба у појединим областима.

Де Мистура је имао „конструктивне“ разговоре са шефом сиријске дипломатије Валидом Муалемом у вези са плановима за „замрзнуте“ зоне у областима које би укључивале и северни град Алеп, пренела је сиријска агенција САНА.