Љиљана Јовановић

У Румунији хиљаде демонстраната тражило оставку премијера Виктора Понте


Хиљаде људи широм Румуније учествовало је на митингу подршке сународницима у иностранству, који нису били у могућности да гласају у првом кругу председничких избора 2. новембра.

ПОВЕЗАНО:
Румунски премијер Виктор Понта: НЕЋЕ БИТИ никаквог Јужног тока!

9. 11. 2014. RT на руском , за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

viktor-ponta-1

Демонстранти у Букурешту и два велика града Клужу и Темишвару – Виле, тражили су оставку премијера Виктора Понте, јер није дозволио изражавање воље свих грађана Румуније, известио је Ројтерс.

Грађани, држављани Румуније, који живе у иностранству, а који су желели да гласају у амбасадама Румуније, су се жалили на дуге редове, а на неким бирачким местима у амбасадама су нестала документа која је требало попунити пре убацивања гласачког листића у гласачке кутије. Због тога је служба у амбасади Румуније у Паризу била принуђена да позове полицију због растућег незадовољства међу бирачима.

460x

09/11/2014, 01:57

Thousands protest vote in Romania election

 

2 replies »

  1. Ponta jeste izgubio na izborima. Za to slobodno može da „okrivi“ pu pu vu-a. Čim se ovaj za nešto uhvati, to se osuši. A on je naglasio da je Ponta njegov prijatelj, i poželeo mu uspeha na izborima.. I video se rezultat, Ponta je izgubio..

    Свиђа ми се