(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 7: ТАДИЋЕВИ “ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ” СА ТАЧИЈЕМ (Викиликс досије)


Шта нам открива најновији Викиликс документ кодиран као „VZCZCXRO7590“, чије полазна „пошта“ је била Америчка амбасада у Београду, датиран 5-ог Фебруара, 2010, означен као строга тајна и прослеђен Хилари Клинтон, америчком Националном савету за безбедност у Вашингтону, Америчкој војној команди за Европу у Ваихингену у Немачкој, америчком државном Секретару одбране и америчком представнику при британском ратном ваздухопловству, као и 18 америчких амбасада и конзулата у ширем региону!?
На први поглед не тако много, али на „други поглед“ и читањем између редова и више него доста…

news-2011-september-boris_tadic_hasim_taci_404187765

„ТАДИЋЕВИ ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ О ПРИХВАТАЊУ КОСОВСКЕ „ДРЖАВЕ“ И УЛАСКУ У НАТО“

…Из те депеше се јасно види да се Тадићев режим залаже за фиктивну поделу Косова (делимични суверенитет Србије над севером Косова и над пет српских манастира на југу, с тим што би Србија за узврат практично признала косовску „државу“ ускраћено за формално признање, и што би Србија дефакто остварила веома ограничену контролу над наведеним делом Косова, док би Косово у стварности, и формално, остало под албанским суверенитетом)- која и тако фиктивна и разводњена није по вољи окорелих терориста ОВК који су на власти, и који су више пута јавно устврдили да ништа краће од потпуне независности неће прихватити, претећи изазивањем новог рата.

Ја мислим да у томе грму и лежи зец. Запад је већ „уморан“ од Косова, и поколебан недостатком потпуног међународног признања Косова. У америчкој депеши јасно видимо да је фаворизована „српска“ (Тадићева) опција управо ова горња опција, у документу означена под тачком „А“; И оно што је мени било изненађујуће јесте потпуни недостатак негативне реакције у вези те опције од стране амбасадорке Ворлик, када знамо досадашњи строги амерички став да до никакве поделе Косова не може да дође, а у овом случају ипак „дозвољава“ некаква (макар и фиктивна) подела Косова.

Та фиктивна подела Косова би била „политички успех“ за Тадићев режим, и они би је презентовали народу преко својих већинских медија у Србији сасвим друкчије од онога што у пракси јесте, и тако би се дефакто трајно одрекли Косова у име Српске нације. Истовремено, чак и тако разводњену и фиктивну опцију је немогуће продати окорелим терористима ОВК, који држе власт на Косову; Те је Запад вероватно одлучио да их се на неки начин реши (уз помоћ Мартијевог извештаја?), а на њихово место доведе друге албанске послушнике који би прихватили ову „политичку трговину.“

За нас Србе, то у ствари не би променило пуно у тренутној ситуацији, али би променило много тога, и то нагоре, у наредним годинама. Срби на Косову, који не живе у северној енклави, не би имали пуно избора- или да се иселе, или да се „албанизују“, а као резултат таквих тајних преговора би сигурно изгубили и Прешевску котлину- ова информација нам долази из извора ЦИА-е (што је документовано од стране Џулије Горин на сајту Глобал Рисерча, линк: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22284, где се јасно види на мапи америчке агенције ЦИА, да у скорој будућности неће бити директне границе између Србије и Македоније.

Прешевска котлина тако постаје део „Велике Албаније“). Пошто би српски суверенитет над севером КиМ био само фиктиван, и постојао док би трајао (тренутни) гарант међународних фактора, а не као легалан међународни уговор, онда као такав сигурно не би опстао на дуге стазе- Сви знамо да би због српског негативног наталитета, временом скоро сви Срби потпуно нестали у тој енклави- и пошто тамо не би више било српске популације, онда „дефакто“ не би више ни постојала српска аутономија- Лажна косовска држава (пошто се шиптари „размножавају као зечеви“) би истовремено наставила да постоји у пуној величини, увећана за отете српске територије: са југа Србије, и вероватно великог дела територије Црне Горе.

Но на крају, ово је ипак само лична теорија, настала као резултат мојих анализа ових претходно наведених докумената. Уосталом време ће показати своје- Једино се бојим да ми Срби и немамо више пуно времена за кориговање катастрофалног националног курса, који нам одређују „неки други“…

(НАПОМЕНА АУТОРА: Овај чланак је оригинално написан 11 децембра 2010, М. Новаковић)

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

ПОВЕЗАНО:

Режимски тајни преговори о „саботирању“ Републике Српске, прихватању „косовске државе“ и уласку у НАТО…

ВИКИЛИКС: ТАДИЋЕВ РЕЖИМ СЕЧЕ ВЕЗЕ СА МОСКВОМ…

ВИКИЛИКС- ХРОНОЛОГИЈА ЗЛОЧИНА ИЗДАЈЕ 6.ДЕО: ТАДИЋ САБОТИРА Р. СРПСКУ- РАДИ НА ПРИЗНАВАЊУ КОСОВА…

ВИКИЛИКС- ХРОНОЛОГИЈА ЗЛОЧИНА ИЗДАЈЕ 5.део: Патријарх жали за „Југом“- Тадић уговара тајне преговоре са Тачијем…

ВИКИЛИКС- ХРОНОЛОГИЈА ЗЛОЧИНА ИЗДАЈЕ 2. ДЕО: АРТЕМИЈЕ И СРС НАЈВЕЋА ПРЕТЊА АМЕРИЧКИМ ИНТЕРЕСИМА НА КиМ 2006.

 

2 comments

  • Bozidar Milosavljevic

    ГЕНЕТИКА ПО МАЈЧИНОЈ ЛИНИЈИ !

    Mon, 3 Nov 2014 23:12:04 +0000 от “СРБски ФБРепортер” : >Editor posted: “Шта нам открива најновији Викиликс документ кодиран као „VZCZCXRO7590“, чије полазна „пошта“ је била Америчка амбасада у Београду, датиран 5-ог Фебруара, 2010, означен као строга тајна и прослеђен Хилари Клинтон, америчком Националном савету за безбедност” >

    Like

  • Naši politčari bi zbog para prodali i oca i majku,a kamoli Kosovo.

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s