КОСОВО И МЕТОХИЈА

ПОМОЗИМО ПОРОДИЦИ СТАНОЈКОВИЋ из последњег српског села на Шар планини


Србин.инфо, 29. октобар 2014.

У селу Сушиће, девет километара од Штрпца, у Сиринићкој жупи, живи најбројнија српска породица на Косову и Метохији. У најјужнијем српском селу које броји 150 мештана, у трошној кући од 30 квадрата, у тешким социјалним и материјалним условима живи једанаест Станојковића.

Porodica-Stanojkovicpomoc487-j

Осамнаестогодишњи Јовица Станојковић, наследник овог скромног домаћинства има шест сестара и шесторо браће.

„Нажалост, два брата смо сахранили.“, присећа се Јовица. „Богу хвала, ми се некако боримо. Отац и најмлађа сека су болесни, а две сестре су нам удате, засновале су своје породице. Млађа браћа и сестре свакодневно путују седам километара до школе. Ми се бавимо пољопривредом. Сејемо кукуруз и узгајамо кромпир. Земља није плодна, али се некако прехрањујемо.“

Мала Катарина болује од хроничног бронхитиса

Упркос великим притисцима Албанаца током 2002. године и за време великог мартовског погрома 2004. године, Станојковићи нису напустили Косово и Метохију.

„Ми не желимо да напустимо своја вековна огњишта. Нећемо оставити наше село и нашу кућу. Овде смо се родили, овде смо најсрећнији. Уз Божију вољу и помоћ добих људи, искрено верујемо да ћемо остати да обрађујемо своја поља и њиве, под српским небом, у загрљају мајке Србије.“

Позивамо све људе добре воље да у складу са својим могућностима помогну породици Станојковић и омогуће им пристојнији и достојанственији живот.

***

Девизни рачун:

SWIFT-BIC KOBBRSBG IBAN: RS35205903100399679032
RADOVAN STANOJKOVIC, SUSICE, KOMERCIJALNA BANKA
Број телефона: +37745648627

Динарски рачун:

205-9001005976099-13
КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА
СТАНОЈКОВИЋ РАДОВАН

 

8 replies »

 1. molio bi redakciju da mi odgovori ; danas sam uplatio , odredjeni iznos na racun(dinarski), Radovan Stanojkovic dali trebam da javim na napred naveden br;tel+37745…… da je uplata izvrsena ,ikako da bdem siguran da je familija Staojkovic bezbedno primila novac. unapred zahvalan.

  Свиђа ми се

  • Поштовани,

   Хвала Вам што сте се одазвали на наш апел.
   Упутили смо Ваше питање Јовици, најстаријем детету породице Станојковић, са којим смо од раније у контакту.
   Чим добијемо одговор, послаћемо Вам путем мејла.

   Срдачан поздрав,
   Редакција

   Свиђа ми се

   • Draga i postovana redakcio.,ja sam se vama obratio putem mejl-a , gde vas od srca molim da pomognemo jednog samohranog oca koji brine sam ali bukvalno sam o svojoj cerci koja ima 17 meseci zove se Ana. Anina majka je iznenada preminula pre mesec dana i otac je morao napustiti svoj posao kako bi brinuo o ani koja je ujedno i bolesna a jos su i postanari. Njih dvoje su ostali ali bukvalno sami na ovome svetu bez icije pomoci i iz dana u dan ostaju bez hrane,mleka,pelena…Ja sam napravio objavu koja se vrtela na g+ i fb ali se malo ko odazvao za pomoc…vise sam nemocan neznam kako da im pomognem pa vas opet od srca molim da uzmete u obzir malu Anu i da pomognete…I a iko bi mogli bilo kako da me obavestite dali ste u bilo kakvoj mogucnosti za pomoc,ili da kontaktirate direktno Dragana Mitrovica oca male Ane negov tel: 061 1659049 jos jednom vam se zahvaljujem unapred.

    Свиђа ми се