(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 5: НЕГРОПОНТЕОВ ПРОЈЕКАТ “ПРОПАЛА ЈУГОСЛАВИЈА” И ПЛАНОВИ БЖЕЗИНСКОГ …

gal_1107

НЕГРОПОНТЕ

У исто време (2004-2005), један од архитеката насилних промена режима, дестабилизације независних нација и терорисања становништва, познати амерички амбасадор у УН Џон Негропонте, послат је у Ирак да тамо примени ‘’Косовски модел’’.

Амбасадор Негропонте је у Ирак поред косовског донео и своје богато искуство из Салвадора, где је годинама био задужен за дестабилизацију анти-америчких режима у том делу света- са фокусом на политичка убиства, насилне промене режима, терорисање цивилног становништва и ‘’неконвенционалну’’ антигерилску тактику. Амбасадор Негропонте се сматра ‘’најзаслужнијим’’ за формирање „анти-сандиниста“, или ‘’контраша’’ (‘’одреда смрти’’) који су били стационирани у Салвадору и одатле вршили упаде у Никарагву. ‘’Контрашима’’ се приписује смрт десетина хиљада недужних цивила у Никарагви и Салвадору.

Мало је познато да је у то исто време његов колега по ‘’оружју’’ у Јужној Америци био Амбасадор Вилијам Волкер – озлоглашени режисер ‘’масакра’’ у Рачку (који је 1999. искоришћен као формалан повод за тромесечно бомбардовање Србије од стране НАТО земаља).

07mission.1901

Пуковник Мајкл Стил, специјалиста за “ескадроне смрти” и распиривање међуетничких сукоба- Брат по оружју озлоглашеног Џона Негропонтеа, Вилијама Волкера и Филипа Голдберга…

Амбасадор Негропонте је у Ирак довео свог колегу из Салвадора пуковника Мајкла Стила, који је био командант америчких ‘’специјалних’’ јединица у Салвадору.

Пуковник Стил је лично надгледао и тренирао ирачку Специјалну полицију, са аспектом на етничке поделе, подстицања борбе међу фракцијама и клановима, као и политичка убиства- све у функцији формуле „завади па владај“. Та стратегија је имала делимичан успех у растерећењу америчких окупационих трупа, али је гурнула Ирак још дубље у крвави грађански рат.

2005., Амбасадор Негропонте постаје шеф „Директората националне обавештајне агенције“ (НСА) САД. У том својству и у сарадњи са САД Националним Обавештајним Саветом и „CIA“ припрема план за дестабилизацију Ирана и Пакистана, који је цинично назвао ‘’Пропала Југославија’’.

Следеће године, пакистански Сенатски комитет за одбрану износи доказе о умешаности британске тајне службе у горњи пројекат. Докази потврђују британско/америчке планове за подршку сепаратистичком покрету у Балокистану, региону између Пакистана, Ирана и Афганистана. Запањујућа је сличност у терминологији која се овде користи – са оном претходно коришћеном на Косову.

По том Негропонтеовом пројекту створио би се „Велики Балокистан“, сличан пројекту Велике Албаније, а терористички покрет у Балокистану који се такође финансира шверцом дроге и другим криминалом, се назива БЛА, слично КЛА- енглеском преводу за УЧК (Balokistan Liberation Army & Kosovo Liberation Army- BLA & KLA).

Сврха тог пројекта је дестабилизација и колапс Ирана и Пакистана, последњих великих и независних нација у том региону (осим Индије, која се и даље сматра послушним ‘’британским доминионом’’).

Zb-kp1

СРБИЈА – ПОСЛЕДЊИ ”БАСТИОН НЕЗАВИСНОСТИ” НА БАЛКАНУ

2007., нама добро познати ‘’РусоМрзац’’ и архитекта ‘Руског Вијетнама’’ у Афганистану, Збигњев  Бжезински, на састанку “CFR” (Counsel for Foreign Relations)- Савета за међународне односе (још једне америчке пара-владине агенције за субверзивне активности према независним земљама) износи даљу стратегију против Србије, коју назива ‘’последњим бастионом независности“ на Балкану’, коју као такву треба ‘’држати парализовану и под опсадом’’.

Бжезински се такође залагао за ‘’стално немачко војно присуство у Хрватској’’, као и стално ‘’Америчко војно присуство на Косову, а касније и у ужој Србији’’. Све то у циљу потпуне заштите НАТО интереса на Балкану.

Тој конференцији је присуствовао, тада већ промовисан у америчког амбасадора у Боливији, Филип Голдберг (за кога сам већ навео у претходном тексту да је протеран из Боливије због организације атентата на председника Венецуеле, Хуга Чавеза).

2008., Поред “NED” (National Endowment for Democracy) и “OTI”(Office for Transitional Initiatives), на Косову се за ‘’стално’’ усељује “MPRI” (Military Professional Resources Inc.) – главни војни „контрактор“ америчког Пентагона, и доводи преко 1000 окорелих плаћеника (легионара). Британска влада пребацује из Ирака нешто мање од хиљаду „Велшких gардиста“, искусних у сламању отпора ‘’непријатељских етничких група’’ .

Истовремено УНМИК се замењује послушним НАТО снагама (ЕУЛЕКС), за које већ знамо да у пракси одбацују већину принципа из Повеље УН-а, и Женевску Конвенције, као и друте међународно признате конвенције. Вероватно је сувишно споменути да се прихватањем ЕУЛЕКС-а у пракси елиминисала УН резолуција 1244, која је гарантовала суверенитет државе Србије над Косовом и Метохијом.

Тешко је поверовати да присуство горе наведених ‘’прљавих агенција’’ и ‘’егзотичне’’ колекције ратних злочинаца и плаћеника, уз регуларне окупаторске НАТО снаге, треба да има било коју другу улогу осим даљег етничког чишћења остатка српског становништва са Косова, даљу дестабилизацију и пљачку српских територија, као и свој ултимативни гол:

Пројекат Велике Албаније – (јавно потврђен од стране „USAID“- Америчка „хуманитарна“ организација, која наводно критички прати (и)легалне активности америчке владе, док је у пракси специјализована за (не)насилне промене режима у дезигнираним земљама)

index

ЗАКЉУЧАК

Србија је у 21. век ушла територијално осакаћена, патриотски кастрирана кроз деценије пажљиво планираног културног и духовног геноцида, деморалисана и обезбожена. Таква Србија је данас отворено ловиште за горње предаторе, који под маском ‘’демократизације’’ и ‘’европеизације’’ Србије завршавају стари Бизмарков пројект ‘’брисања Србије са политичке карте Европе’’.

Може се слободно рећи да је тај пројекат такође инспирисан вековним Ватиканским анимозитетом према ‘’Православном Балкану’’, и историјски доказаном,, Немачком неоколонијалном и предаторском политиком према Србији.

Али, практични разлози највише леже у горе објављеним документима (и многим друтим списима који још увек нису угледали светлост дана), и пратећем пројекту „Новог светског (глобалистичког) поретка“ под диригентском палицом САД и њених НАТО сателита.

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s