(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 3: ЗАПАДНА АНЕКСИЈА КиМ И ПРИМЕНА “КОСОВСКОГ МОДЕЛА” ШИРОМ СВЕТА…

ПЛАН ЗА АНЕКСИЈУ КОСОВА

57986963

Непосредно по окончању илегалног НАТО рата против Србије (Југославије), водеће НАТО земље и њихови балкански сателити су већ планирали будућу територијалну дезинтеграцију Србије и отимачину Косова.

О томе најбоље сведочи писмо члана немачког Бундестага и потпредседника мисије ОЕБС на Косову Вилија Вимера, немачком канцелару Шредеру. У писму господин Вимер изражава забринутост због јавно изнешених ставова и планова „ЕвроАтлантске“ интеграционе конференције, одржане у организацији америчке администрације и НАТО-а, у Братислави, од 28. до 30. априла 2000.

Господин Вимер је видно забринут због усвајања старе Бизмаркове расистичке стратегије поделе Балкана и уништења Српске државе, као и на тој конференцији јавно изнешеног плана анексије (сецесије) Косова од Србије, што би по њему значило опасан преседан и напуштање „Вестфалијског принципа“ неповредивости граница у Европи, који је до сада у Европи био строго поштован.

Евро-Атлантска конференција је тада донела закључке да Србију треба маргинализовати, држати ван европских токова и политички и економски потпуно ослабити, пошто је виђена као претња будућим НАТО плановима на Балкану.

Конференцију су водели Ричард Перл и Данијел Фрид из америчког „Стејт Департмента“. Интересантан је податак да је тој конференцији присуствовао и један од водећих шиптарских интелектуалаца Ветон Сурои, тадашњи члан глобалистичке „Билдерберг групе“!?

 

ПРИМЕНА „КОСОВСКОГ МОДЕЛА“ У ДРУГИМ ДЕЛОВИМА СВЕТА

1_31_6

Супротно изјавама водећих НАТО званичника да је Косово био преседан због ‘’хуманитирних’’ разлога, обелодањени документи доказују да је Косово у ствари било пробни полигон за широку примену тајног америчког модела дестабилизације и дезинтеграције многих других независних земаља широм света, које представљају сметњу америчкој и НАТО експанзији.

Свакако да таква пракса није нова, нити непозната америчкој „предаторској нацији“ – почевши од употребе нуклеарног оружја против јапанског цивилног становништва, терорисања и геноцида вијетнамске нације… следе: Панама, Гренада, Никарагва, Хаити, Ирак, Афганистан… листа је сувише дугачка за набрајање. Све те земље су на својој кожи итекако осетиле ‘’америчку демократију’’.

Оно што је ново у употреби такозваног ‘’Косовског модела’’, јесте то да је Америчка администрација овај пут одлучила да у таквим илегалним и потенцијално компромитујућим активностима против суверених држава користи (као параван за властите државне илегалне активности) цивилне војне контракторе, и разне друге ‘’цивилне хуманитарне агенције’’и такозване независне невладине организације (НВО), као и домаћу пету колону у земљама које се нађу на мети тих активности (углавном у виду разних ‘’хуманитирних фондова’’, или ‘’независних медија’’, чији је циљ да воде пропагандни рат против државе домаћина и обликују јавно мнење за потребе западних господара, а заједнички кохезиони фактор им је увек ‘’амерички долар’’ – ових дана смо сви сведоци такве огољене непријатељске активности на домаћој српској политичкој и медијској сцени).

Индикативно је да су горе наведене такозване ‘’цивилне агенције’’ (USAID, NED, OTI, Carnegie, Soros, CANVAS итд), углавном финансиране из државног буџета, а формално се воде као цивилне институције (НВО) – што америчкој влади омогућава да званично ‘пере руке’ од властитих прљавих илегалних активности).

Примери неких водећих америчких ‘’цивилних’’ агенција које су преузеле многе функције које су раније биле ексклузивно у домену CIA, Пентагона и сродних државних служби су:

MPRI- америчка плаћеничка корпорација под командом ‘’пензионисаних’’ америчких генерала (руководила усташким нападом на Книн у операцији ‘’Олуја’’, обучавала УЧК, као и све остале анти-српске формације на територији бивше Југославије),

NED- Америчка национална организација за ширење ‘’демократије’’, која је стајала иза већине пучева и ‘’оранж’’ револуција у Источној Европи, као и догађању народа који се десио Милошевићу (Лондонски ‘’Гардијан’’ је 2004. писао да би без субверзивне активности NED-а Слободан Милошевић још увек био на власти у Србији)

index

„NED- National Endowment for Democracy“ је створила Реганова администрација давне 1983. Неки „високо профилни“ примери илегалне активности те агенције су:

Иза покушаја убиства председника Чавеза је стајала тзв. америчка “хуманитарна организација” НЕД(и њен клон „ОТИ“)…

– 1997., NED (Национална Задужбина за Демократију) је спонзорисао насилну смену Демократске партије у Албанији

– Довео је бугарског председника Стојанова на власт.

– У Словачкој је организовао пуч против председника владе Владимира Мециова.

– 2002., учествовао је у државном удару против председника Венецуеле Хуга Чавеза.

– Поново 2007., користећи своју ‘’клон’’ агенцију „OTI“- Канцеларија за Транзицијске Иницијативе, „NED“ је стајао иза покушаја атентата на Хуга Чавеза. Интересантно је да је у организацији покушаја убиства Чавеза учествовао, претходно споменути, озлоглашени амерички дипломата, Филип Голдберг (у то време на положају америчког амбасадора у суседној Боливији), који је након пропалаог атентата на Чавеза, протеран из Боливије, са чије територије је деловао под маском дипломате.

– Иначе, „OTI“ као организација, и „CIA“ оперативац Голдберг, су активно учествовали у „анексији“ Косова од стране НАТО-а.

– Појава „OTI“-а у разним независним земљама се поклапа са крвавим политичким превратима и грађанским ратовима на тим просторима, у којима су хиљаде невиних изгубили животе.

Овде је све то рађено под маском наводно невладиних агенција (НВО), да би се избегла међународна политичка и правна одговорност за дела ,која „дефакто“ конституишу ратне злочине, геноцид, као и повреде Женевске и других међународних конвенција.

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

One comment

  • ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ НОВАКОВИЋУ РАНИЈЕ САМ РЕКАО НА ЖАЛОСТ ВЛАДАЈУ У ПОРОБЉЕЊОЈ СРБИЈИ ђеца југословенских комуниста само су заменили одела лажне демократије КАД ЈЕ У СРБИЈИ ДЕМОКРАТИЈА ЗАШТО ЈЕ ЗАБРАЊЕЊ СРБСКИ ОБРАЗ И СНП НАШИ ? ДОК СВЕ ДРУГЕ аждаје могу да их не на брајам више САМО ОНИ СРБИ СА ОБРАЗОМ И ЧОЈСТВОМ ЋЕ ОПСТАТИ ТАКО ЈЕ ВАЗДА БИЛО И ЗА време окупаторске турске аустрије угарске и крвника јосипа броза тита СССС

    Srecko Macura
    Sydney

    >

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s