ГЕОПОЛИТИКА

Степски соко: Крајње опасна ситуација у Украјини


22.10.2014. 

Овај кратки пост је само да вас обавестим о најновијем развоју догађаја у рату у Украјини.

Пошто су Укији употребили тактичке балистичке ракетe против Доњецка, Захарченко је изјавио да је са прекидом ватре у суштини готово.

 

pro_2

Стрелков је издао званично упозорење да Укији, према његовим информацијама, гомилају трупе припремајући се за напад. Према Стрелкову, Укији планирају врло кратак и врло брз „помак“ ка Доњецку и руској граници, да би било какву новоруску државу учинили неодрживом и тако могли да преговарају са позиције силе. Истина, Стрелков има обичај да претерује с претњама како би их смањио, али овај пут постоје јасни знаци да његову анализу дели и руска војска, а ти знаци су од свега најзлослутнији.

Руски извори – укључујући одлични блог „Пуковник Касад“ – извештавају да је военторг славина помоћи поново потпуно отворена, што значи отворена и за велике испоруке. Иако сам, наравно, веома сам срећан што новоруска Самоодбрана добија преко потребну опрему (и специјалисте), овакво поновно потпуно отварање военторга указује и на то да су руске обавештајне службе закључиле да је напад веома вероватан и да ће се вероватно десити ускоро.

Прилично пажљиво сам пратио ситуацију у Бандерастану и могу да кажем да су пукотине у режиму свуда видљиве. Без обзира да ли Порошенко и његови амерички господари заиста верују да напад може успети (у шта сумњам), или заиста желе да Русију натерају да отворено интервенише (што ја видим као готово неизбежно), чињеница је да je започињање великог рата једини начин да се Порошенков режим сачува, режим који је тренутно у слободном паду.

Сасвим је могуће да ће Стрелковљево отворено упозорење и, још више, поновно отварање военторга убедити Укије да је Русија спремна да интервенише и да њиховом нападу неће бити дозвољено да успе. Оно што мене забрињава је то што Порошенков режим (и његови покровитељи из ЦИА) могу одлучити да је чак и пораз од руке руске војске бољи од садашње „спирале смрти“: не само да би рат спасио режим, већ би руска интервенција коначно остварила сан Англоциониста. Путин ће покушати све што је у његовој моћи да избегне упадање у ову замку, а то значи да ће Русија морати да обезбеди масовну прикривену подршку и помоћ Новорусији. Што се тиче Новоруса, они морају да буду довољно јаки дa зауставe почетни напад. Ако успеју, онда ће офанзива бити ефективно мртва. Али Стрелков је у праву, ако Укији пробију новоруске линије одбране, онда ће Русија морати да интервенише.

Изузетно опасна ситуација.

The Saker

Извор:The Vineyard of the Saker: Ukraine mini-SITREP: very ominous developments

Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

(Степски соко на српском, 22. 10. 2014)

1 reply »

  1. ISKRENO SE NADAM DA CE OVOM KONFLIKTU KONACNO DOCI KRAJ….SA SRECNIM EPILOGOM I ZA JEDNE I ZA DRUGE A DA CE I SJEDINJENE AMERICKE DRZAVE KONACNO DA SE POZABAVE SA PROBLEMIMA U SVOM DVORISTU I PRESTATI DA REMETE MIR PO BUKVALNO CELOM SVETU !!!!! I MORAM DA ISKAZEM MOJE ISKRENO DIVLJENJE GOSPODINU PUTINU POVODOM NJEGOVOG STRPLJENJA I PAMETNIH POTEZA….JEDINO MI JE ZAO STO GOSPODJA MERKELE IZGLEDA PONEKAD ZABORAVI KOJU DRZAVU PREDSTAVLJA I KOLIKO JE TO NORMALNO DA SE ONA UPLICE SKUPA SA SVOJOM NACIJOM U OVAKVU VRSTU KONFLIKTA KOJA MOZE DA PRERASTE U NESTO STO NIKO OD NAS NEBI ZELEO….

    Свиђа ми се

%d bloggers like this: