АКТУЕЛНО

ПОСЛАНИЧКИ КЛУБ „ПРИЈАТЕЉИ ПУТИНА“: ВЛАДИМИР ЗВАНИЧНО УШАО У ИТАЛИЈАНСКИ ПАРЛАМЕНТ


 У италијанском парламенту формирана група „Пријатељи Путина“…

ИтарТассФБР превод: Миодраг Новаковић

October 17, 16:07 UTC+4

Један од италијанских лидера Северне Лиге, Паоло Гримолди, је иницирао стварање парламентарне групе са циљем побољшања дијалога са Русијом…
© EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

ROME, October 17. /TASS/.  Група „Пријатељи Путина“ је формирана у италијанскм парламенту.
То је била иницијатива Паола Грималдија, једног опозиционог парламентарца и једног од лидера партије Северне Лиге- саопштио је прес сервис скупштинског дома.

Овај политичар увелико скупља потписе у здању парламента и очекује подршку стотина присталица из редова посланика и сенатора за своју листу.

Путин је веома уважен од стране разних политичких снага (у Италији) упркос покушајима неких партија да предложе санкције према Русији, што се од стране Северне Лиге сматра безумљем, италијанска новинска агенција АНСА цитира речи овог парламентарца.

Последњих година, Путинова „политичка тежина“ је све очигледнија, посебно ако се она упореди са катастрофалним рејтингом Обамине администрације и других, наводи  италијански парламентарац.

Овај политичар захтева сталну и традиционалну сарадњу између Русије и Италије.

Иницијатива има за циљ подршку дијалогу са италијанским трговинским и економским партнером. Ово је важан корак против самоубилачких санкција које ће тешко погодити италијанску индустрију. Русија и Италија морају да наставе дијалог и сарадњу у области економије и заједничкој борби против ИСИС („Исламске државе“), наводи овај политичар.

Пре неколико дана, током прес конференције седишту ТАСС-а у Москви, Гримолди је говорио о значају одржавања италијанско-руских веза. Он је допутовао у Москву заједно да делегацијом Северне Лиге и партијским секретаром Матеом Салвинијем.

Коментаришући Гримолдијеву иницијативу, домаћи аналитичари наводе да је ово прва званична реакција на учешће председника Путина на Евро-Азијском самиту у Милану…

1065442