ДРУШТВО

Маја Коцијанчић – Србија да одбије Путинов предлог и НЕ ИЗВОЗИ на руско тржиште


 

Брисел – Европска унија у оквиру санкција Русији позива партнере у свету да “не иду на руско тржиште”, изјавила је портпаролка у Европској комисији Маја Коцијанчић.

Што се тиче земаља које преговарају о чланству у ЕУ, Коцијанчић је рекла да те земље морају “постепено до уласка у чланство” да своју политику усагласе са спољном политиком Уније.

“О односима Србије и Русије немам никакав посебан коментар”, додала је Коцијанчић и поново указала на своју изјаву уочи посете руског председника Владимира Путина Београду, да је “Србија кандидат који преговара са ЕУ о чланству и очекује се да ће то проевропско опредељење за будућност Србије бити јасно исказано током те посете”.

Маја Коцијанчић је то рекла одговарајући на питање новинара да ли “постоји оквир у склопу којег би Србији било допуштено да примени споразуме с Русијом”, као што су то јучерашњи споразуми о сарадњи у пољопривреди и договарање о извозу аутомобила из Србије у Русију.

Новинари су питали да ли све земље у процесу европских интеграција треба да уведу санкције Русији као што је то већ учинила Црна Гора.

Маја Коцијанчић је одговорила да је “исправно то да су се све земље које су потписале споразуме о стабилизацију и придруживању с ЕУ, у оквиру те европске перспективе обавезале да ће постепено усагласити своје ставове са ставовима Европске заједничке спољне и безбедносне политике”.

“То је и даље њихова обавеза, то се редовно прати”, додала је портпаролка високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, указавши и на недавни годишњи извештај Европске комисије о напретку кандидата за чланство са Западног Балкана у преговорима с Унијом.

Упитана да објасни “да ли ће оно што је јуче саопштено у Београду угрозити преговоре Србије о чланству с ЕУ”, Маја Коцијанчић је рекла да ЕУ “очекује да се то усаглашавање (са спољном и безбедносном политиком ЕУ) увећава и упутили смо врло јасан позив свим трећим земљама, укључујући земље кандидате и државе на Западном Балкану да подрже наше мере”.

“Али коначно”, закључила је портпаролка ЕК, “то зависи од њихових власти”.

(Бета)

9 replies »

 1. ma cim se ona probila na tako visoko mesto zna se za koliko se prodala, boli nju uvo i za Srbiju i za EU bitno da je njoj lepo.Ali shvatice kad joj daju nogu u znate vec sta kad im dosadi. Oni su uvek, i uvek ce gledati samo svoj interes, a sto se rusa i Putina tice mogu da mu pljunu pod prozor, boli njega uvo za njih….

  Свиђа ми се

 2. sve je to politika,, mi treba da vodimo nasu politiku a ne da radimo kako se kome nadigne,,, moramo gledati kako nasa deca u buducnosti da zive bolje,, dosadasnje vlasti su gledali kako da upropaste ovu jadnu drzavu i podrzavam naseg premijera u svemu sto radi,, i ako mi je skinuto od penzije,, nek i ako je,, ako je potrebno za dobrobit zajednice

  Свиђа ми се

 3. Boze pa zar je moguce da su u ovom veku u Evropskim drzavama na vlasti sve sami debili koji rade i protiv samih sebe, a da na takav cin prisiljavaju i druge koji nisu debilni i koji ne zele biti podcinjeni debilima. Pamet mora progovoriti i prizvati narod a i Boga u pomoc protiv SOTONINIH sledbenika olicenih u savezu zapadnih fasizoidnih rezima na celu sa Americkom administracijom.

  Свиђа ми се

 4. КАДА НЕКО ПОЗИВА ДРУГОГА ДА РАДИ НА СВОЈУ ШТЕТУ,       А ТО НАЗИВА ДОБРОМ НАМЕРОМ – ТРЕБА ОЗБИЉНО ДА ПРЕИСПИТА СВОЈЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ !

  Fri, 17 Oct 2014 20:53:19 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: “ Србин.инфо 17. октобар 2014.

   

  Брисел – Европска унија у оквиру санкција Русији позива партнере у свету да “не иду на руско тржиште”, изјавила је портпаролка у Европској комисији Маја Коцијанчић.

  Што се тиче земаља које преговарају“ >

  Свиђа ми се

 5. Skotovi, kada cete prestati da lazete i obmanjujete srpski narod???? Vec i ptice na grani znaju da mi nikada necemo biti clan EUropske unije, a, da se narod pita, to bi vec davno bilo jasno!!! NE ZELIMO VAS!!!! NOSITE SE!!!! Dosta nam je lazi, obmana i zloupotreba sa vase strane!!!

  Свиђа ми се