АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ

ДАН ИЗДАЈЕ „ПЕТИ ОКТОБАР“- Пуковник Роберт Хелви: Како смо Србима подметнули „Отпор“ (ВИДЕО)


ЕКСКЛУЗИВНО „ЗАПАДНИ ВИДЕО“ О ИЗДАЈНИЧКОМ ОТПОРУ И ЗАПАДНОЈ ЗАВЕРИ ДА СЕ „СРБИЈА ОТМЕ ОД СРБА“:

Бивши амерички командос из Вијетнама, и војни обавештајац са дипломатским имунитетом у Бурми, оперативац разних специјалних и хладних ратова- пуковник Роберт Хелви се сећа са носталгијом свог тајног састанка почетком 2000-те, у будимпештанском хотелу Хилтон, са првом групом од 12 „српских“ регрута, који ће чинити језгро америчке обавештајно-субверзивне групе под звучним називом „ОТПОР“, и чији ће задатак бити уклањање тадашњег демократски изабраног српског режима на челу са Слободаном Милошевићем, и наравно његова замена са „овим“ што имамо данас!

———————————————————

Пуковник Роберт Хелви- Како смо Србима подметнули „Отпор“

Пише: Миодраг Новаковић СРБски ФБРепортер (оригнално написано: 31 марта 2011)

—————————————————————————-

Они који данас „седе“ на челу Србије и који дају себи за право да дефинишу- читај елиминишу- наш национални интерес; Упорно себе представљају као модерне веснике неке нове „европске демократије“ и заштитника тог српског националног интереса, по коме тако бездушно газе…

И док можда, такву „жваку“ могу и да продају национално дезоријентисаним поклоницима пинк боје, који не избивају са разних „фармерских и ријалити“ тв циркуса- као и својим верним варошким поклоницима жуте боје, „другосрбијанске оријентације“ који се отворено поносе својим анти-српством, као универзалном негацијом свог опаначког порекла- у тој својој издајничкој калкулацији не рачунају на „траспарентност“ електронских медија, и људску болећивост (ка хвалисању) својих западних ментора;

Који, како то сазнајемо ових дана, не могу да се суздрже, а да се јавно не похвале тиме- „Како су од Срба отимали Србију“! Наравно, све то уз з(без)душну помоћ, ових већ претходно споменутих „жутих петоколонаша“, који још увек седе на челу (или зачељу) ове наше државе- која, опет захваљујући њима, све више то (држава) није…

———————————————————————–

Robert L. Helvey

„ЗЕЛЕНА БЕРЕТКА“ Р. ХЕЛВИ ПРИПРЕМА „ТИХУ ОКУПАЦИЈУ“ СРБИЈЕ

Бивши амерички командос из Вијетнама, и војни обавештајац са дипломатским имунитетом у Бурми, оперативац разних специјалних и хладних ратова- пуковник Роберт Хелви се сећа са носталгијом свог тајног састанка почетком 2000-те, у будимпештанском хотелу Хилтон, са првом групом од 12 „српских“ регрута, који ће чинити језгро америчке обавештајно-субверзивне групе под звучним називом „ОТПОР“, и чији ће задатак бити уклањање тадашњег демократски изабраног српског режима на челу са Слободаном Милошевићем, и наравно његова замена са „овим“ што имамо данас!

Један од његових првих и највреднијих „студената“, назочни Срђа Поповић, се такође са носталгијом сећа своје прве лекције, коју је научио напамет: „Уклањање ауторитета владаоца је најважнији елемент током „ненасилне“ борбе“. Наравно, „ненасилном“ Срђи Поповићу, не да није сметало НАТО бомбардовање и комадање „његове“ отаџбине Србије, већ је шта више углас, заједно са још једним другим назочником тог доба, Зораном Ђинђићем, јавно позивао Америку и НАТО земље да бомбардују Србију и убијају њихов властити народ- „све док се тај народ не дозове памети“…

 

US ambasador Richard Miles in Sophia met with otporНапомена: Паралелно са састанцима и тренингом у Будимпештанском хотелу Хилтон са пуковником Хелвијем, одржани су (у организацији ЦИА центра из Софије) и састанци са водећим члановима Отпора, у главном граду Бурагске, у хотелу Шератон. Тим састанцима је присуствовао амерички амбасадор Ричард Мајлс. Иницијално, амбасадор Мајлс је демонтовао своје учешће, али је касније у разговору са неким медијима, признао да је био присутан

 

Појаву и деловање пуковника Хелвија, и њему сличних, на овим нашим просторима, који су се у примени метода специјалног рата против наше нације, почели да служе до тада непознатим и неконвенционалним методама- овај пут кроз разне америчке НВО, али и будуће „српске“, невладине организације- је тешко разумети без увида у период са почетка 80-их година, када је на британско-америчком самиту 1984 дато зелено светло за уништење „српски доминиране“ Југославије, и сабсеквентно „кастрирање“ Српске државе.

 

 

image-63178-full

—————————————-

РЕГАНОВА ДОКТРИНА И АМЕРИЧКИ- „НЕНАСИЛНИ“ ТЕРОРИЗАМ

…Тада (1984. Самит Реган- Тачер, у присуству Бржезинског и Кисинџера, усвојена председничка директива НСДД133 о „успостављању војног присуства у Југославији) је усвојена „Реганова доктрина“, којом се многе ингеренције, до тада искључиво у домену ЦИА-е, пребацују на тзв. невладине организације, у стварности параван агенције за ЦИА организацију.

Њихова основна карактеристика је била да, иако наводно независне, су биле финансиране непосредно (или посредно) из буџета америчког конгреса и тајних фондова америчке владе. У ту сврху, субверзивног рушења тадашње Југославије, и „кастрирања“ Србије као државе, још је у то време формирана Балканска Иницијатива при америчком Институту за Мир. Истовремено је формирана „невладина“ организација (финансирана владиним парама) USAID, специјализована за субверзивно „ненасилно“ рушење система у другим земљама.

На тај начин, у случају да „ствари крену погрешним путем“ (као што се то десило са ЦИА режираним пучем против демократски изабраног чилеанског председника Аљендеа), америчка влада је сада могла званично да „пере руке“, пошто су сав ризик и „бламажа“ за евентуални неуспех операције били упућени на ове фантомске невладине организације са којима америчка влада званично „нема ништа“.

imagesCAKIZ9X2

Наравно, у периоду након тог самита, никло је још доста сличних параван (ЦИА) агенција (или фондација), попут: OTI, NED, Carnegie foundation, SOROS(OSI- Open Society Institute), CANVAS итд (о тим параван агенцијама и другим аспектима специјалног рата против наше отаџбине сам детаљније писао у тексту под називом „Хронологија НАТО злочина над Србијом.

Пуковник Роберт Хелви је био само један од (највише експонираних) америчких обавештајних оперативаца, док су у сенци постојали многи други кључни појединци, којима је „занат“ такође био рушење политичких режима широм света „неконвенционалним средствима“, попут овде споменуте методе „ненасилног отпора“, која је и главна тема овог мог чланка.

Један од тих значајних људи из сенке је свакако Питер Акерман, корумпирани амерички банкар (Rockport Capital Inc.), који је стекао богатсво манипулишући банкарским меницама преко својих пријатеља у америчкој администрацији. Акермана и његов „карактер“ је најбоље описао један од идеолога и креатора стратегије „ненасилног отпора“ (која је еволвирала из ЦИА стратегије дестабилизације страних режима) господин Џин Шарп.

НА СЛИЦИ: СРЂА ПОПОВИЋ, ЏИН ШАРП И ПУКОВНИК Р. ХЕЛВИ...

НА СЛИЦИ: СРЂА ПОПОВИЋ, ЏИН ШАРП И ПУКОВНИК Р. ХЕЛВИ…

Господин Шарп  је скоро сав свој „интелектуални опус“ посветио овој неконвеционалној обавештајно-терористичкој методи рушења режима, и његове књиге (најпознатије дело: „Од диктаторског режима до демократије“) су постале обавезни приручник не само српских петоколонаша (отпораша), већ и свих других „активиста“ широм света, који би се нашли на платном списку западних служби. Ево шта је господин Шарп изјавио за Акермана: „Када неко од америчких владиних службеника не жели да изазове међународни инцидент кроз директне контанкте са дисидентима из земаља у којима су САД заинтересоване за промену режима, онда они дискретно сугеришу господина Акермана коме се такве ствари „не гаде“.“  

———————————————-

Akerman

АКЕРМАН, „ОТАЦ“ ОТПОРА- У КЛУБУ СА ОЛБРАЈТОВОМ, ХОЛБРУКОМ…

Лик и дело господина Акермана је много лакше разумети, ако знамо да је он један од директора озлоглашеног Савета за Иностране Односе- CFR (Counsil for Foreign Relations). Поред њега у управном одбору тог савета седи читава колекција америчких ратних злочинаца, попут: Мадлен Олбрајт, Ричарда Холбрука, Хенри Кисинџера, Колин Пауела, брачног пара Клинтон и многих других.

Овде је важно разумети да је CFR само једна од интересних група (оперативних центара) корпорацијске и државничке светске елите, и да су те интересне групе, или „елитни клубови“, попут Трилатералне Комисије и Билдерберга, међусобно чврсто повезани, тако да је у управним одборима тих група, стално присутан један број чланова, који је истовремено заступљен у свим групама. Све то омогућава ефикасну координацију тих група, чије деловање, једино необавештеним грађанима, личи на неповезане активности.

Поред овде споменуте Мадлен Олбрајт, Ричарда Холбрука, Колина Пауела и Хенри Кисинџера, у таквим „координационим“ улогама се налази и фамозни Дејвид Рокефелер, као и многи бивши амерички председници, чланови европских краљевских породица, и многе друге западне „високопрофилне“ личности. Ово сам сматрао важним да разјасним, јер иза насилне смене „ненасилним методама“ председника Милошевића, као и многих других, укључујући текућу (покушаја пуча) против Гадафија, није стајала само америчка влада и владе НАТО земаља, већ пре свега творци новог глобалног корпорацијског и финансијског (и политичког) поретка, који су заступљени у горе наведеним тајним и полутајним организацијама(интересним групама).

Појаву и улогу ОТПОРА у Србији, је могући посматрати само у оквиру специјалног (и током 1999, конвенционалног) рата коме је Србија била изложена крајем 90-их година, и почетком овог миленијума. Као што је НАТО рат против Републике Српске и касније СР Југославије био тест нове и проширене улоге НАТО алијансе као „глобалног полицајца“, тако је и обавештајно-терористичка употреба српске пете колоне у виду организације ОТПОР, приликом организовања насилног државног удара против Милошевића „ненасилним методама“, била пробни балон за глобалну употребу тог западног обавештајно-терористичког модела широм света.  

СИМБОЛ ОТПОРА ЈЕ У СТВАРИ СТАРИ НАЦИСТИЧКИ СИМБОЛ "ХИТЛЕР ЈУГЕНДА"...

СИМБОЛ ОТПОРА ЈЕ У СТВАРИ СТАРИ НАЦИСТИЧКИ СИМБОЛ „ХИТЛЕР ЈУГЕНДА“…

„ОТПОРАШИ“ ПОСТАЈУ АМЕРИЧКИ АГЕНТИ У ЦЕЛОЈ ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ

Сврху тог „пробног балона“ (ОТПОРА) је најбоље описао новинар Марк Бајзингер у магазину „Дисент“: „(ОТПОР)… сада постаје интернационални „бизнис“. Поред утрошених милиона долара, успостављају се многобројне „консултантске агенције“, на чијем челу се сада појављују бивши „револуционари“. Од тзв „српске револуције“, ОТПОР активисти које је тренирао Хелви, постају, како је то описао један српски аналитичар, нова модерна врста „легионара“(плаћеника) који путују око света, углавном плаћени директно од америчке владе, или посредно путем разних Невладиних Организација- све са циљем тренирања локалних група и организовања „демократских револуција“.

Један велики број вођа украјинског студентског покрета „Пора“ су тренирани у Србији, при Центру за Ненасилни Отпор (консултантску организацију коју су успоставили активисти ОТПОРА да би тренирали омладинске лидере широм света како да организују „покрете“, „мотивишу“ гласаче и покрећу масовне протесте)…“

Вашингтон Пост је 2000, у скраћеној верзији али сликовито, описао „прљаву улогу“ ОТПОРА у рушењу председника Милошевића: „Консултанти плаћени из буџета америчке владе имали су кључну улогу, иза буквално сваког елемента кампање против Милошевића- контролишући јавно мнење, тренирајући хиљаде опозиционих активиста и организујући „витално“ паралелно пребројавање гласова.

Амерички порезници су платили из свог џепа око 5,000 спреј контејнера са бојом које су дате студентским активистима да по целој Србији исписују по зидовима анти-Милошевићевске графите, и финансирали су око 2,5 милиона стикера са слоганом „Готов је!“(опет „западни“ дизајн), који је евентуално постао „кључни“ слоган револуције.“

 

 

 

—————————————————————————

TH_The%20Social%20Cure_Otpor-770x563

„СПОНТАНА“ ПЕТООКТОБАРСКА ДЕМОНСТРАЦИЈА- КОШТАЛА 25 М ДОЛАРА

Када смо већ овде, код улоге „прљавог“ америчког новца у довођењу пете колоне на власт у Србији у октобру 2000- овде треба цитирати самог пуковника Хевлија, који је сам признао ( у свом интервјуу уреднику магазина „Мир“, госпођи Мети Спенсер, почетком 2008) да је био изузетно (пријатно) изненађен, када је председник Клинтон одобрио, само за финансирање и обуку ОТПОРА, 25 милиона долара.

Оно што пуковник Хевли тада није споменуо јесте чињеница да је у 2000, Данијел Сервер, директор Балканске Иницијативе при Институту за Мир (то је иста она „установа“ коју формирао Реган 1984, у време када је одобрио план НСДД133 за „уништење“ Југославије) упутио америчком конгресу захтев за око 45 милиона долара, да би финансирао насилну промену Милошевићевог режима, „ненасилним“ методама. Његов захтев је одобрен. Касније је америчка влада кориговала ту информацију, тврдећи да је за „рушење“ Милошевића потрошила „свега“ 41 милион долара. У сваком случају, то је до тада била највећа сума америчког „прљавог новца“ икада утрошена за такав тип субверзивне активности против једне суверене нације.

То наравно говори о значају који су американци придавали увођењу овакве врсте „тихе окупације“ Србије, и успостављању трајног НАТО присуства на Балкану. Сам тренинг „отпораша“ је био пажљиво разрађен, и у многим елементима сличан специјалном тренингу полицијских, пара-полицијских и обавештајних формација на западу, нарочито у области тактичке (ненасилне) комуникације, односно примене такозване методе „конфликт резолуције“. Тај тренинг су водили искусни инструктори примењујући интер-активни модел „поделе глумачких улога“ међу полазницима тренинга („role play scenario“).

Поред учења „гандијевских метода“, полазници су подучавани како да пасивним физичким отпором и изазивањем „ненасилних“ нереда (буком и физичком обструкцијом), прекидају режимске манифестације, ометају трибине, говоре, провоцирају полицију на насиље, а потом документују и публикују у медијима то насиље, ради стварања анти-режимског сентимента. Истовремено су подучавани како да „седуцирају“ режимске представнике- на пример, тако што ће полицајцима и војницима делити цвеће и памфлете; Како да шире дезинформације- и то тако што ће економске недаће настале као резултат санкција, упорно приказивати као грешке режима- или како да манипулишу пензионере: наводним залагањем за решавање њиховог статуса…

———————————————————-

usaid-administracija-troskovi-1387834429-416833

USAID: Б92, ДАНАС, ВРЕМЕ… И ДАЉЕ НЕПРОФИТАБИЛНИ!?

Паралелно са организовањем пете колоне у Србији, у виду „отпораша“, пета колона је организована у виду такозваних „независних медија“ и невладиних организација. Највећи део горе споменуте суме од 41 милион долара, је управо потрошен за финансирање тих облика пете колоне. Овде је важно напоменути да се западно финансирање тих „институција“ наставља и данас, јер према самом признању западних оперативаца, ти медији, пре свега Б92, Време, Данас  и многи други, су и даље непрофитабилни, али су и даље финансирани из западних извора!?

Ту се сада отвара питање разлога финансирања тих непрофитабилних медија, јер према самом USAID агенцији (госпођи Кришни Кумар), првобитна функција тих медија није било независно новинарство, већ „анти-Милошевићевско“ деловање, и једном кад је Милошевић био уклоњен, отвара се логично питање- Која је сада сврха даљег западног финансирања тих „петоколонашких“ медија, који на првом месту никада нису ни били профитабилни? Односно против кога су ти медији данас усмерени?

Оно што ми сви можемо да видимо данас и голим оком, јесте да ти „петоколонашки“ медији и даље воде непријатељску кампању против своје „земље домаћина“- односно Србије. Постојање таквих медија и врста кампање коју они воде, требало би да нам свима буде јасна индикација правих намера Запада, и њихове наводне добронамерности… Иначе, из свих ових „западних“ докумената, који су наведени на крају овог чланка, могу јасно да се виде финансијске трансакције западног прљавог новца (само у периоду 2000-2002 за потребе Б92, АНЕМ-а и НУНС-а, Сорош фондација је исплатила преко 12 милиона евра). Укупна сума новца исплаћеног такозваним независним медијима и невладиним организацијама из западних фондова је у десетинама милиона евра.

Свако разуман би очекивао, да одкако је Србија постала „демократска“ земља, испунила све разумне и неразумне захтеве, испоручила све криве и „некриве“ Србе „србождерском“ суду у Хагу, организовала све захтеване параде хомсексуалцима и западним ратним злочинцима, као и светским педофилима- да ће потом логично престати „анти-српска“ активност, тих назови медија и НВО-а. Како ствари стоје, изгледа да је њихова активност данас јача него икада, и да  славина из које дотичу прљави амерички долари још није пресушила!?

——————————————————–

Biserko Kandic

НАТАША КАНДИЋ И СОЊА БИСЕРКО У ПРЕГОВАРАЧКОМ ТИМУ ЗА  КОСОВО!

Чиме се све то данас баве „петооктобарски“ превратници- отпораши? За Слободана Хомена и његове „језиве“ намере према српској омладини сви добро знамо… Националног „камелеона“ Дулића, и политичког „камелеона“ Чеду, не вреди посебно обрађивати, њих једино још клинци у јаслицама нису „провалили“.

Недавно, приликом покушаја организовања субверзивне и анти-државне (анти-руске) активности (за потребе западних обавештајних служби) у руском „Подмосковљу“, близак сарадник Срђе Поповића- Марко Ивковић (такође један од организатора украјинске „оранж револуције“) је демаскиран јавно од стране руске државне телевизије, и сабсеквентно је проглашен „персоном нон гратом“ у Русији.

natasa-kandic-aleksandar-vucic-500x287Уз посредство „отпораша“ Борка Стефановића- шефа преговарачког тима са лажном „државом“ Косово, и уз благослов министра Јеремића- на чело „елитне“ Консултантске групе (дебело плаћене од стране српских порезника) је постављен још један „отпораш“: Марко Благојевић (Цесид), у чијем саставу су се „неким чудом“ нашле и две најозлоглашеније „анти-српске“ даме: назочна Наташа Кандић, директорка западно-обавештајно финансираног Фонда за хуманитарно право- и председница другог, западно-шпијунски финансираног, Хелсиншког одбора за људска права, назочна Соња Бисерко!? Какве ће то националне „српске“ интересе заступати ове две „минхенске“ даме заједно са другим, горе споменутим петооктобарским превратницима, на челу са „про-српским“ председником Тадићем? Мислим, да нам то није тешко претпоставити…


————————————

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ: ДОКАЗИ О ДИРЕКТНОМ УЧЕШЋУ ЦИА У “СПОНТАНОМ” РУШЕЊУ МИЛОШЕВИЋА…

РЕФЕРЕНЦЕ: https://wikispooks.com/wiki/Council_on_Foreign_Relations#Board_of_Directors_and_Membership https://wikispooks.com/wiki/Document:Overthrow_Inc http://adm.rt.com/usa/news/democracy-promotion-usa-regime/http://www.aforcemorepowerful.org/ http://www.centaronline.org/postavljen/60/izlazeng.pdf http://www.mcclear.net/Serbia%20Paper%20Final.pdf http://archive.peacemagazine.org/v19n2p10.htm

19 replies »

 1. Не могу ја Србе да схватим, али схватам како пролази западна анти-српска пропаганда кроз сам српски народ. Као кроз сир.
  Треба ли много или мало да пишем? Нема везе, јер не могу писати толико колико сте ви тровани и добијали анестезију.
  Ја сам човек који никада није гласао за Милошевића, али ни за СНС. Ја сам човек коме су очистили пословни рачун, где су увече селе десетине хиљада марака(у динарима), а ујутро када сам кренуо да плаћам сировине за производњу – шок! Све ми одузето. Деведесетих. Крв сам пропљувао и никада се више нисам у Србији опоравио. Ко је узео паре од „малих“ приватника? Србија за рат, али ви ћете рећи Слоба. И ја сам, али не за дуго. Знао сам шта значи тако нешто „преко ноћи“. Држава је у дубоким проблемима, измрцварена и пред новим ратом. Отишао сам „тамо далеко“ да бих преживео и опет вам данас кажем –
  Не лупајте западне пропагандне „флоскуле“. Историја ће вас оповргнути, али изгледа касно.
  Слободан Милошевић је био једини човек који је могао, али није одустао од одбране Срба. Једини човек у задњих 90 година који је оружјем стао пред непријатеља. Народ се није преварио, него је знао да мора и Милошевић је имао подршку већу од било кога после Цара Лазара па до данас. Мислите – грешка?
  Није, пријатељи моји. Само је грешка, по вама, што је изгубио.
  Русија је онда била дно-дна, а данас је још увек дно спрам западних држава. Опоравља се, али опоравиће се исто као и Србија. Неки слични вама, данас коче Путина и одлажу оно што мора доћи. Коче развој Русије и не улажу ни у шта, а Русији развој треба ко парче хлеба. Нажалост, паре практично лете у западне банке. Значи, Русија нам није могла помоћи ни онда, а ни данас. Волимо их, али они немају снаге ни санкције да поднесу. Разједињени су као и ми данас и држава нема снаге, без обзира на сву популарност Путина, да донесе одлуке сама, него на то утичу људи из тзв. шесте колоне. То су руски богаташи и стари политичари, које је још Примаков(ма шта ви мислили о њему) угурао на горње фотеље где им је дупе зарасло сарађујући прикривено са Западом и бојкотујући све енергичније потезе Путина. Они су једно посебно издање српског Отпора за Русе. Добро, Русија има наоружање које је у одбрамбеном делу вероватно јаче од савеза НАТО држава. Ако није, онда је равно.
  Остали део света је водио своју бригу како да извуче живу главу. Пример Србије је примирио Свет, али оставио снажну поруку да се нешто велико догађа и да се мора спремати.
  Интелектуалне громаде су и Милошевић и Шешељ. Зато је онај први убијен, а овог другог убијају.
  То је, са нашим осталим главама у Хагу, уствари савремена СЕЧА КНЕЗОВА у Србији.
  И при крају је.
  Седите мало, размислите и покушајте да схватите или разумете догађаје, иако вам није дата ни најмања шанса да сагледате истину дубље од самооптуживања. А и историјска дистанца је готово непостојећа.
  Један од циљева удара на Србију је и тај да Срби почну да се оптужују међусобно, а и сами себе. И то се спроводи у свим „српским“ медијима на све могуће начине.
  И многи су насели и бусају се у груди интелектуалне са сазнањем ко је „крив“.
  Размишљајте.

  Свиђа ми се

 2. Kad bude pala pravosudna mafija, imacemo sansu da se oslobodimo. Do tada nemamo nikakvu sansu. Policija i vojska takodje moraju biti u potpunosti promenjeni i ocisceni – mislim na rukovodstvo u istim.

  Свиђа ми се

 3. СВЕ ЈЕ ОВО ОК НОВАКОВИЋУ И САМО ТАКО НАСТАВИ ДАЉЕ, АЛИ НЕМОЈ МОЛИМ ТЕ ДА ШЕШЕЉА НАЗИВАШ “ХРАБРИМ ВОЈВОДОМ“ КАДА СЕ ЗНА ДА МУ ЈЕ ТУ ТИТУЛУ ОДУЗЕО МОМЧИЛО ЂУЈИЋ, КОЈИ МУ ЈЕ И БИО ДАО. КАО ШТО СЕ ЗНА И РАЗЛОГ ОДУЗИМАЊА ТЕ ИСТЕ ТИТУЛЕ, А ТО ЈЕ ЗАТО ШТО ЈЕ ШЕШЕЉ ПОДРЖАВАО МИЛОШЕВИЋА У СВЕМУ ШТО ЈЕ МИЛОШЕВИЋ РАДИО НА ШТЕТУ СРПСТВА. ТАКОЂЕ, ТРЕБА ДА СЕ ЗНА ДА ЈЕ ШЕШЕЊ ЈЕДНОМ ПРИЛИКОМ РЕКАО ДА БИ РУШИО МИЛОШЕВИЋА СА ВЛАСТИ АКО МИЛОШЕВИЋ НЕ БИ ШТИТИО ИНТЕРЕСЕ СРБА ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ, А ТО СЕ ОДНОСИЛО ТАДА НА КРАЈИШКЕ СРБЕ И СРБЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ПА ПАДЕ ЗАПАДНА СЛАВОНИЈА, ПА ОНДА ТОТЛАНА ИЗДАЈА СРБА ИЗ КРАЈИНЕ, ПА СЕ СЕТИМО БЛОКАДЕ НА ДРИНИ ПРЕМА СРБИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И ТО ЈЕ СВЕ БИЛО УРАЂЕНО ОД СТРАНЕ МИЛОШЕВИЋА, А НИГДЕ НИЈЕ БИЛО ТОГ “ХРАБРОГ ВОЈВОДЕ“ ШЕШЕЉА ДА РУШИ МИЛОШЕВИЋА СА ВЛАСТИ ЗБОГ ИЗДАЈЕ СРБА У КРАЈИНИ И БЛОКАДЕ НА ДРИНИ, ЈЕР СРБИ ИЗ СРПСКЕ НИСУ ХТЕЛИ ДА ИМ МИЛОШЕВИЋ НАМЕЋЕ НЕШТО ШТО ИМ НИЈЕ БИЛО ПО ВОЉИ, ИСТО КАО ШТО ДАНАС СРБИ СА СЕВЕРА КОСОВА НЕЋЕ ДА ИМ дачић НАМЕТЕНЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА “НЕЗАВИСНО“ КОСОВО. СЕТИМО СЕ ИСТО ТАКО ДА ЈЕ МИЛОШЕВИЋ ХТЕО ДА РУШИ КАРАЏИЋА СА ВЛАСТИ( НЕГДЕ ’92 ИЛИ ’93) ПА ТОГ ШЕШЕЉА НИЈЕ НИГДЕ БИЛО ДА РУШИ МИЛОШЕВИЋА.

  МИСЛИМ, БУДИМО ПОШТЕНИ И ИСКРЕНИ ДО КРАЈА, АКО СЕ НЕКЕ СТВАРИ ЗАБОРАВЕ НИЈЕ ЗА ЗАМЕРИТИ, АЛИ НЕШТО ШТО СЕ ВРЛО ДОБРО ЗНА МОРА СЕ ИМАТИ УВЕК НА УМУ. НЕМОЈ ВИШЕ ДА БУДЕМО ПО ШЕМИ ДА СПОРО ПАМТИМО, А БРЗО ЗАБОРАВЉАМО И ОНДА НАМ СЕ СВАШТА ДЕШАВА У ЖИВОТУ.

  Свиђа ми се

  • Ни ја га не сматрам „храбрим“ у току ратних збивања, јер је био пре свега политичар а не ратник, а политичари су нам и запечатили судбину у то време. Али га с друге стране сматрам интелектуалним горостасом, и веома храбрим и успешним Хашким сужњем, који је демонстрирао храброст, упорност, знање и супериорност- пред тим про-западним Анти-Српским трибуналом. Тај његов део активности (једна цела деценија његовог живота) му је већ обезбедила славно место у (и то не само српској) историји… За то му свака част, и у том делу га сматрам „храбрим борцем за истину“ (а оно војвода му лепо стоји).
   М. Новаковић

   Свиђа ми се

   • Sve ste zaboravili.Šešelj nije podržavao Miloševića kad je „prodavao“ spske intetese .Podržavao ga je kada ih je branio i zbog toga trpeo velike pritiske od strane Zapada.Nije ga podržavao kada je bio „faktor mira“ ali ga je podržavao kad je bio „balkanski kasapin“.Poznato je da Šešelj nikad nije bio pristalica nasilne smene vlasti.Bio je legalista i želeo je da se sve uradi na izborima. Tako je ,odmah, otišao u Hag čim je obelodanjena optužnica protiv njega za ,navodne,ratne zločine. Tamo se nalazi do danas pez presude, što je svetski rekord u tzv.“demokratskom svetu“. Tamo je demokratski kad su interesi Zapada u pitanju, sve ostalo je nedemokratski. Kao što znate i osećate mi hrlimo ka tom „demokratsko svetu“ bez obzira što su nam interesi sasvim drugačij.To vlast „kolje vola za kilo mesa“.

    Свиђа ми се

 4. The Revolution Consultants, they are exactly what their title say. As far as I can see they are well trained, and boy from Serbia they know how to cash on their experience. Anyone can be their customer. Some time those peaceful revolution brought the democracy to heir countries, sometime the end result was what foreign customer wanted.

  Свиђа ми се

 5. СРЂО,ПЛАЋЕНИЧЕ ЦИЕ И ОЛОША!

  ИЗДАЈИЦЕ ОТПОРАШКА,БОГ СВЕ ВИДИ!

  П.С.Боље да си свирао и даље у свом бенду Бал,као паметнији твој брат у Џакарти.Но,сад си се урипао,не скида то Вениш,ил на англо-саксонском да ти напишем,сад тако и мислиш?!

  Знај и даље они чују да си индијанац,не иде ти баш тај енглески “кокни”, полуслухиста си био,јеси,остаћеш+падавичар њањави,па тако да се чујеш као Тарзанов прдеж. Српче, наше горе лист, а тако јадан одувек,од најраније младости, какав протраћен живот у илузији за парице и сићу, не доларе, него за дајмове од долара…Толики си…и још КЕВИШ СЕ НА ФОРУ, А МИ ТИ КАО “ВЕРУЈЕМО”!

  Жабо малена, душом, духом и чашћу, нека ми Бог опрости, пост је, али сад ме демон знања смради због тебе, олошу купљени…А био си јајара још у Петој београдској, редовно падао у несвест да би три дана био ослобођен школе, штеберчина увлакачка за десетку, но кад ти узму тај мали данак, а ради тога “као храбар сам+хуман”, патос ти је био неизбежан….Најгоре је што си можда тад био и најбољи, у твом сопству….Све остало џаба си живео, неко те заведе, удаде и проститутком занавек јефтином направи….После ј____а нема кајања, упамти, Вечност није тако далека и апстрактна….Паре не купују бесмртност, а њима си купио ложу за оностарно, како ти је већ звучао тинејџерски бенд Баал,сад два “аа”, знаш ти зашто, а и понеко од нас ко је то изучавао, пратио, па те још кроз то од малена спознао….Бој се Неба, ја ти желим спас, МОРАМ ИЛИ И САМ ПАДАМ….али огорчен што те у овоме свему видим, губим смирај….ТРЕБА ОВО ОДЋУТАТИ, ТЕШКО МИ САД ЈЕСТЕ ОВО ИСКУШЕЊЕ И ОВДЕ ПАДАМ ЗБОГ ДОБРОВОЉНО ПАЛОГ, ПСЕУДО “ИНТЕЛЕКТУАЛИЗАМ” НИЈЕ ШТИТ ОД НЕДЕЛА, ПРЕЛЕСТ…..БОЖЕ, ОПРОСТИ МЕНИ, ТРУДИЋУ СЕ, ОВО МЕ САД САВЛАДАВА….ХУХ БРЕ.

  Жабице издајничка,УВЕК непоткована суштином, за форму “угланцану” си се свима одвајкада чепио, нудио постојањем целим, продавао за “дајмове” од доларића, наше парице су ти „миделе“ увек очигледно, и кад ти нису некада баш ништа и затражили…Добровољац, доживотни јањичар!

  НЕКА ТИ ЈЕ БОГ УПОМОЋ, СРАМ ТЕ БИЛО ПРЕД БОГОМ И НАРОДОМ !!!

  БОЖЕ, ОПРОСТИ, ГРЕШАН САМ И ЈА, ОСУДИХ ИСТИНОМ, А ОПЕТ НЕМАМ ПРАВО….ПАРДОН СВИМА, ЗА ИСТИНУ СЕ БОРИМ, ГРЕХ НА МОЈУ ДУШУ.
  АМИН.

  Свиђа ми се

 6. Као што се из овог чланка јасно види, Запад је на територији читаве бивше СФРЈ пре распада, а посебно у Србији од почетка распада, успоставио веома јаку инфраструктуру за субвезивне делатности у свим доменима, почев од политчких странака, медија, НВО, разних агенција за испитавање јавног мнења, тзв политичких и војних аналитичара, као и појединаца које је врбовао за рад у њиховим обавештајним службама. Све припаднике наведених субверзивних структура можемо слободно назвати ПЛАЋЕНИЧКИМ ПАЦОВИМА, јер они разједају изнутра државу Србију и разарају духовно биће српског народа, бескрупулозно му испирају мозак, рушећи све традиционалне националне вредности,фалсификујући историју и утерујући му комлекс кривице. Пошто надлежни државни органи не предузимају одговарајуће законске мере и приведу их правди, јер им квислиншка власт то не дозвољава, то остаје да сви патриотски настројени грађани, политичке странке, покрети и организације, непрекидним протестом и подношењем кривичних пријава и тужби натера квислиншку власт, а пре свега Владу Србије, да поднесе оставку, а надлежни органи изврше ДЕРАТИЗАЦИЈУ СРБИЈЕ ОД ПЛАЋЕНИЧКИХ ПАЦОВА, приводећи их правди.

  Свиђа ми се

 7. Никола, издаја се не исплати, они ће их користити док год им буду били потребни и онда ће обрисати патос са њима! А ми треба да им судимо, да не прођу некажњено, да им вратимо за сва злодела која су нам нанели у учинили, али не знам која би казна била адекватна!

  Свима њима могу да поручим, издајницима и фукарама:
  „Нека ваш живот и животи ваших ближњих, буду онакви како сте ви нама чинили“!
  НИШТА МАЊЕ, НИШТА ВИШЕ!
  САМО ОНАКО КАКО СТЕ РАДИЛИ, НЕКА ВАМ БОГ ТАКО ВРАТИ!!!

  Свиђа ми се

 8. У Кикинди и даље живи један од оних издајника, који је ишао у ХИЛТОН у Будимпешти, по инструкције и НОВАЦ. Он креира политичку сцену овога града и безобразно је богат. ИЗДАЈА СЕ ИСПЛАТИ, ЗАР НЕ.

  Свиђа ми се